...

Inteckning för återbetalning av inteckning 2018 – villkor för registrering

Den senaste versionen av inteckningsregistret 2018 har lanserats och innehåller större flexibilitet för låntagare. Med den här inteckningen kan man få avdrag för intresse, låga avgifter, skydd mot obefintliga juridiska förbindelser, och ett varaktigt skydd mot kreditvräkning. Inteckning har dessutom möjlighet att ge upp till 90% finansiering och stöd till konsumenter såväl som företagskunder. Registreringsvillkoren är tydliga och ger skydd åt anställda och intressenter. Inteckning för 2018 kan ge besparingar och en tryggare finansieringsmiljö.

För att ge statligt stöd till socialt utsatta grupper av befolkningen finns statliga program för subventionering av hypotekslån. Ett antal nya bestämmelser kommer att visas i dem nästa år. President för Ryska federationen Vladimir Putin sade att de viktigaste förändringarna kommer att påverka de kategorier av medborgare som kommer att få statligt stöd vid återbetalning av ett hypotekslån.

Vad är en inteckning subvention

Med subventioner förstås otillräckligt statligt ekonomiskt stöd inriktat på delvis återbetalning av ett hypotekslån. De ekonomiska resurserna som medborgarna får kan användas både som en utbetalning och vid betalning av huvudskulden. Subventionering utförs på två nivåer – regional och federal.

Till exempel kan en medborgare få mammakapital som en första delbetalning och sedan ansöka om en lokal subvention under programmet för att hjälpa unga familjer, vilket upprepade gånger minskar den totala överbetalningen. Deltagandet är inte begränsat territoriellt – subventioneringsprogrammet är giltigt på territoriet för varje bestående enhet i Ryssland, och själva bostadsområdet kan antingen vara en ny byggnad eller en sekundär byggnad, men bostäder måste vara färdiga och driftsättas.

Statligt stödprogram för återbetalning av inteckning 2018

Nästa år kommer det att finnas fem program för subventionering av hypotekslån:

  • Hem;
  • bostäder för en rysk familj;
  • Inteckning för återbetalning av inteckning för en ung familj;
  • militärlån;
  • inteckning under moderskapskapitalet.

Flickan släppte armarna över huset

Hem

Deltagare i detta program kan förvänta sig en betydande minskning av ytterligare avgifter på lånet. Dessutom är det möjligt för låntagare att tillhandahålla ett intyg för köp av en lägenhet eller ett hus som fastighet. Deltagande i bostadsprogrammet är tillgängligt för föräldralösa barn, stora familjer, funktionshindrade, ensamstående mödrar. Budgetspecialister kan räkna med stöd – läkare, lärare, forskare etc..

Subventionen för återbetalning av ett hypotekslån 2018 är inte alltid tillräckligt för att betala hela kostnaden för nya bostäder, därför är det tillåtet att använda dessa medel som en entréavgift. Återstoden betalas sedan av köparen med ett lån eller personligt sparande. På federal nivå ges en familj på 4 personer en subvention av 1 miljon rubel, men de regionala myndigheterna har rätt att tillhandahålla högst 300 tusen.

En medborgare i Ryssland borde kunna självständigt överbrygga klyftan mellan subventionen från staten och det genomsnittliga marknadspriset på bostäder i en viss region. Man bör komma ihåg att programmet från början inte syftade till att erbjuda bostäder på en helt fri basis.

Ny byggnad i handflatan

Statligt stöd till unga familjer med en inteckning

Ersättning för en inteckning från staten till en ung familj är utformad för ungdomar med en genomsnittlig inkomst under 35 år. En förutsättning är frånvaron av någon lämplig bostadsyta i bostadsmottagarnas personliga egendom 2018. För att ansöka om statligt stöd måste du förbereda ett paket med dokument och kontakta ungdomspolitiska avdelningen i stadsadministrationen.

Stödbeloppet beror direkt på familjens officiella inkomst, närvaro eller frånvaro av mindreåriga barn och den komplexa nivån på ekonomiskt välbefinnande för Rysslands ämne. Till exempel kan en barnlös familj erbjudas ekonomiskt stöd upp till 30% av lånebeloppet, och ett par med barn kommer att täckas upp till 35%, plus 5% för varje barn. Det är viktigt att tänka på att i fall av låginkomst eller dålig kredithistoria kan en bank vägra även om låntagaren deltar i programmet.

Ung familj

Ersättning av inteckningar till statligt anställda och tjänstemän

I subventionsprogrammet ingår sociallån, som riktar sig till anställda inom den exklusiva budgetområdet med lägre inkomstnivåer än genomsnittet. Målkategorin är medborgare-arbetare i statliga organisationer – kliniker, sjukhus, utbildningsinstitutioner och forskningsinstitut. Lagvakter och brottsbekämpande myndigheter kommer inte att kunna delta i detta program. Utfärdandet av certifikat utförs av avdelningsorganet.

Du kan använda de erhållna medlen på bara två sätt – genom att kompensera för räntan på inteckning eller genom att få upp till 15% av fastighetens totala värde. Det är mycket fördelaktigt att delta i ett subventioneringsprogram för forskare, vars nivå kan kompenseras upp till 10%. Det finns åldersbegränsningar – inte äldre än 35 år, men det tas bort om en medborgare har en tjänsttjänst på mer än 25 år.

Killen och flickan arbetar med dokument

Inteckningssubvention

Det privilegium som föreskrivs för en ökning av familjen beräknas på grundval av den övre gränsen för underhållsminimum per capita för de två kvartalen före dagen för inlämnande av ansökan om stöd och tillhandahållande av alla relevanta handlingar. Vid födelse eller adoption (adoption) av det första barnet, kommer subventionen att vara 40 budgetar för livsförmånsminimum (BPM), den andra – 80. Vid födelse eller adoption (adoption) av två barn är stödet för det första barnet 40 och för det andra 80 BPM.

Barn

Militärlån

Det finns en subvention för militären att betala av en inteckning 2018. Deltagande i programmet är tillgängligt för alla anställda som har varit i armén i mer än 3 år, och militärpensionärer. Ett specifikt belopp överförs varje månad till det registrerade kontot för en deltagare i ett program för finansierat inteckningssystem (NIS). Efter 3 år kan du lämna in en rapport och ansöka till en hypoteksbank. Krediträntan är i detta fall fastställd till 9,9 procent per år. Den insamlade finansieringen betalas till förmån för inteckning och lånet täcks helt av staten istället för medborgaren.

Den ackumulerade inteckningssystemfonden för varje programdeltagare bildas huvudsakligen från den federala budgeten. Beräkningsvillkoren för det militära inteckningsprogrammet är typiska – 18 kvadratmeter per familjemedlem. Det planeras att köpa bostäder upp till 54 kvadratmeter. meter, med förväntan på en genomsnittlig familj på 3-4 personer. För vissa kategorier av militär personal finns en ökning av området för framtida bostäder (från 15 till 20 kvm):

  • universitetsprofessorer;
  • ha rang som oberst eller äldre;
  • enhetschefer;
  • militär med akademisk examen eller hedersgrader.

Militären kommer att behöva komplettera subventionen som erhållits enligt certifikatet med personliga besparingar endast i två fall: om medborgaren avskedades från sin tjänst, eller om de avsatta medlen är otillräckliga för att fullt ut kunna återbetala värdet på den förvärvade egendomen. Det senare gäller särskilt Moskva, Moskva-regionen och andra regioner med höga bostadspriser..

serviceman

Vem är berättigad till subvention?

De flesta medborgares liv är för närvarande full av ekonomiska svårigheter. Förutom dagliga utgifter och att betala skatt är det ofta nödvändigt att betala av lån, vars räntesatser är mycket höga. Inteckningar som underart av ett låneavtal kan vara ett särskilt svårt fall, eftersom det tillhandahålls för en period på upp till 30 år, och mycket kan förändras under en så lång period.

Följande kan räkna med statligt stöd för hypoteksbetalningar:

  • militär personal och veteraner;
  • offentliga anställda – medicin, utbildning, vetenskap etc.
  • unga familjer (med och utan barn);
  • stora familjer;
  • adoptivfamiljer;
  • ensamstående föräldrar med barn under majoriteten.

För att bättre förstå principen om subvention för återbetalning av ett hypotekslån 2018 kan du överväga ett bra exempel. Anta att en bank bestämmer ett lån till en årlig ränta på 16,5% och en fast subvention på 12%. Låntagarens subvention för återbetalning av ett hypotekslån 2018 täcker skillnaden på 4,5 procent, som omedelbart överförs till långivaren. Som ett resultat tar staten en del av kostnaderna, och medborgaren får ett inteckningsavtal till reglerade 12% per år.

Den stora familjen

Krav för potentiella deltagare

För att få stöd måste en medborgare uppfylla ett antal krav:

  • ålder upp till 35 år för unga familjer, upp till 54 år för tjänstemän;
  • entréavgift på 20%;
  • förmågan att oberoende täcka skillnaden mellan mottagen subvention och de totala bostadskostnaderna
  • obligatorisk försäkring av förvärvad egendom;
  • subvention beviljas för första gången.

Tre poäng belyses, vilket ska motsvara det förvärvade bostaden:

1. Lån bör vara det enda bostadsområdet för låntagaren.

2. Värdet på den förvärvade fastigheten bör inte överstiga regionens genomsnittliga marknadsvärde med mer än 60 procent.

3. Ytan bör inte överstiga följande värden: 46 kvadratmeter för ett rum, 65 för två rum och 85 för tre rum lägenheter.

Sedlar och nycklar

Inteckningssubventioner 2018

En inteckning för återbetalning av inteckning för familjer med barn under 2018 kommer att bli ett prioriterat område för socialt stöd för denna kategori medborgare. Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav lanseringen av ett program i enlighet med vilket en ränta på över 6% kommer att återbetalas. För en familj som har fött ett andra barn kommer perioden för statligt stöd att vara 3 år från det datum lånet utfärdades, vid födelsen av det tredje – 5 år.

Statliga program för subventionering av medborgare ger flera sätt att tillhandahålla hjälp: att sänka räntan, delvis eller helt, beroende på beloppet, återbetala hypoteket, återfinansiera skuld med hjälp av en annan banks tjänster, omstrukturering i svåra ekonomiska situationer eller använda moderskapskapital.

President för Ryska federationen V. V. Putin

refinansiering

Att få ett nytt lån för att betala av befintlig låneskuld kallas refinansiering. Med statens stöd kan en medborgare, som ansöker till en annan bank, lita på attraktiva förhållanden: lägre regelbundna avgifter, lägre räntor och en översyn av den nuvarande återbetalningstiden. Banken kan tillhandahålla refinansieringstjänster, om låntagaren inte hade förseningar i betalningen har han officiellt arbete och inkomst har inte minskat.

Mannen räknar hela tiden

Omstrukturering av inteckning

För att genomföra omstruktureringsförfarandet för en kreditorganisation krävs en bekräftelse av gäldenärens svåra ekonomiska situation. Den ekonomiska situationen anses vara svår, i vilken låntagaren, efter att ha gjort det månatliga utbetalningsbeloppet, har mindre än två BPM att leva. Syftet med omstruktureringen är att ändra låneavtalet för att minska eller tillfälligt avbryta den månatliga betalningen.

Kontraktet förlängs eller skillnaden överförs till slutet av betalningsplanen, och en del av beloppet täcks av staten. I detta fall får långivaren också vissa förmåner, eftersom sannolikheten för återbetalning ökar. För att få statligt stöd måste följande villkor vara uppfyllda: kreditbostäder är den enda, kostnaden för fastigheter överstiger inte 160% av det genomsnittliga värdet i regionen och det finns inga sena betalningar.

I augusti 2018 reviderades och utvidgades omstruktureringsprogrammet. Enligt regeringens beslut tilldelades ytterligare 2 miljarder rubel för subventionering och villkoren för förfarandet uppdaterades: Kontraktet skulle pågå mer än 1 år vid omstruktureringen, det statliga stödbeloppet kan uppgå till 30% av den återstående skulden, men inte mer än 1,5 miljoner rubel ; säkrade fastigheter bör vara en medborgares enda bostad.

Plånbok i handen

Inteckningssubventioner

Sökande för statligt stöd kan:

  • familjer med låg inkomst med barn under 18 år;
  • alla unga familjer med mindreåriga barn;
  • offentliga anställda och tjänstemän – lärare, läkare etc.
  • militär.

Hypoteksräntesubventioner syftar till att förbättra levnadsvillkoren för medborgare i Ryssland. De federala budgetfonderna används för att delvis betala staten den första delbetalningen av inteckningen, men programmet subventionerar endast räntor på nya byggnader. Subsidiebeslut fattas av Housing Mortgage Agency. Utan att det påverkar banken, sänker staten skattesatsen till 11% för militära bestånd och upp till 12% för vanliga medborgare.

Mamma, pappa och lilla son

Inteckning återbetalning på statens bekostnad av moderskapskapital

När ett andra barn föds eller adopteras får familjen moderskapskapital, som kan spenderas på att betala av panteskuld. Programmet har varit i kraft sedan 2007 och har utvidgats till 2021. För många familjer är ett bidrag till återbetalning av inteckning 2018 det enda sättet att förbättra deras levnadsvillkor. Det är viktigt att endast kontantlösa betalningar är tillgängliga för att få ett intyg om statligt stöd, det är omöjligt att få moderskapskapital kontant.

Programmet har ett antal funktioner:

  • du kan dra fördel av statligt stöd endast en gång;
  • det belopp som mottas under certifikatet justeras årligen för inflation;
  • varje medborgare kan göra anspråk på rätten till förmånliga kreditvillkor efter det att ett andra barn har uppstått i familjen;
  • subventionen kan användas för att betala både inträdesavgiften och huvudskulden eller räntan på inteckning;
  • ett certifikat för statligt stöd upphör att gälla vid mottagarens död, berövande av förälders rättigheter och annullering av adoption.

När man köper fastigheter med statens stöd är en medborgare skyldig att upprätta äganderätt på Rosreestr; i ägardokumenten noteras att huset eller lägenheten är pantsatt av en kreditorganisation. Processen att återbetala ett hypotekslån med inblandning av moderskapskapital kan delas in i flera steg:

  1. Få ett certifikat på befintlig skuld från en borgenär.
  2. Insamling av handlingar som krävs för inlämning till pensionsfonden.
  3. Behandlingen av en ansökan tar i genomsnitt en månad. Om det godkänns kommer ytterligare 30 dagar att läggas på att överföra pengar från kreditinstitutets finansinstitut.
  4. Så snart pengarna överförs till banken beräknas beloppet för inteckningslån om och låntagaren får ett uppdaterat betalningsschema.
  5. Om familjen redan betalar skulden på inteckning kan subventionen spenderas för dess för tidig återbetalning under förutsättning att de handlingar som anges i punkterna 6 och 13 i dekret från Ryska federationens regering 12.12.2007 N 862 (ändrad den 05.25.2017) tillhandahålls.

Pojke ritar ett hus

Hur man får ett inteckningssubvention från staten

Det är viktigt att komma ihåg att statliga medel inte återbetalas, kontantbetalningar är uteslutna. Programdeltagaren får inte något belopp personligen, men subventionen kan spenderas inte bara för att betala skulden utan också för andra utgifter relaterade till köp av fastigheter – fastighetsvärdering etc. För att få subventioner för de flesta program tillämpas följande algoritm av åtgärder:

  1. Inlämning och behandling av handlingar. Övervägandet kan pågå i upp till 180 dagar.
  2. Vid godkännande av ansökan utfärdas ett intyg om socialt stöd, vars giltighet är 90 dagar.
  3. Inlämnande av ovannämnda intyg till ett kreditinstitut, där ett personligt konto öppnas i sökandens namn för efterföljande överföring av medel.
  4. Överföring av det belopp som garanteras av certifikatet för socialt stöd till hypotekslånet.

Vart att åka

Det första du behöver är en tydlig förståelse för om den sökande hamnar i en av grupperna av stödmottagare. Kontaktpunkten beror direkt på lämpligt socialt program: om det är moderskapskapital, behöver du en pensionsfond, unga familjer måste kontakta avdelningen för ungdomspolitik vid stadsadministrationen, stora familjer – till avdelningen för socialt skydd och militären – till avdelningen i Rosvoenipoteka under Ryska federations försvarsministeriet.

En del av statsbudgeten avsatt för subventionering av befolkningen planeras i förväg. Beloppen för ekonomiskt stöd regleras individuellt, men eftersom det inte är möjligt att exakt bestämma antalet personer som deltar i programmet ges stöd endast till dem som verkligen behöver det.

Ryska pensionsfonden

Vilka dokument behövs

Ett paket med dokument kan tillhandahållas både personligen hos de berörda myndigheterna och genom att skicka ett registrerat brev eller genom ett multifunktionellt centrum (MFC). Den exakta listan över dokument kan variera beroende på vilken befolkningskategori medborgaren tillhör och regionen där du bor. Sökande om statligt stöd för betalning av ett hypotekslån 2018 bör samla in ett omfattande paket med dokument som informerar om en medborgares och hans familj:

  • uttalande upprättat i godkänt formulär;
  • identitetshandlingar för den sökande, hans make och barn – pass, intyg, födelsecertifikat;
  • vigselbevis;
  • fullt avtal om fastighetslån;
  • Kontoutdrag för lånets återbetalningsperioder och återstående skuldbelopp;
  • utdrag ur Unified State Register om rätten till egna säkerheter och frånvaron av andra bostäder;
  • certifikat 2-personlig inkomstskatt;
  • Intäktscertifikat för medlåntagaren, om det finns tillgängligt;
  • intyg om brist på inkomst för beroende personer;
  • extrahera från pensionsfonden på pensionsbeloppet;
  • för nya byggnader – ett avtal om delat deltagande;
  • värdering av kreditfastigheter;
  • kontoutdrag på betalningsschemat;
  • födelsecertifikat för barn och handlingar som bekräftar adoptionen, vid behov;
  • på begäran: kontoutdrag för att bekräfta tillgången på medel för att betala den första delen eller inkomsträkningen.

Förutom de dokument som krävs av kreditinstitutet kan ytterligare extrakt och certifikat begäras. Alla certifikat i Unified State Register utfärdas på en betald basis, och i fall av ett negativt beslut om tillhandahållande av subvention återbetalas inte de utbetalda medlen. Därför är det värt att preliminärt studera regleringsdokumenten om utnämning av stöd, för att se till att medlen inte slösas.

Baserat på resultaten från verifieringen av de inlämnade dokumenten får ett positivt eller negativt svar. Sannolikheten för ett negativt beslut ökar vid eventuell bedrägeri från medborgarnas sida. Tänk på att vart och ett av de inlämnade dokumenten noggrant kontrolleras för äkthet, och om kommissionen har misstankar kommer den sökande att hållas administrativ eller straffrättsligt ansvarig. Den sökande får ett meddelande om beslutet.

Människor arbetar med dokument

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Kristoffer Dahl

    Vilka är de specifika villkoren för registrering av detta inteckningslån för återbetalning av en tidigare inteckning från år 2018?

    Svara
Lägg till kommentarer