...

2018 barnpensionstillägg: vem har rätt till tillägget

2018 Barnpensionstillägg ger möjlighet till ekonomisk stöd till familjer som har barn i behov av extra skydd. Det bidrar till en mer ekonomiskt trygg och främja hälsa för unga, genom att erbjuda tillägg som är anpassade för dem som har en bestämd inkomst. Detta ger fördelar som skyddar deras överlevnad och som samtidigt betonar passionen för stöd.

Den ekonomiska krisen och den allt ökande inflationen tvingar äldre medborgare som erhåller åldersförmåner för staten att noga övervaka lagstiftningen. Tillägget till barnpension kan vara till hjälp för pensionärernas familjebudget. Hur man beräknar och erhåller en tillägg är en fråga som är oroande för icke-arbetande bidragsmottagare. År 2018 beräknas inte pensionsbidraget för barn och betalas automatiskt till pensionärer, betalningar görs enligt de inlämnade ansökningarna, och inte alla kategorier av medborgare kommer att få en ökning av förmånen.

Vad är tillägget till pensionen för barn

Regelbundna förändringar i lagstiftningen för att beräkna och beräkna kontantutbetalningar för pensionsförmåner leder till att pensionärer blir förvirrade utan att veta hur periodiseringen görs. Tillägget till pensionen för barn födda efter och före 1990 är inte ett automatiskt tillägg till månatstillägget, utan ett annat beräkningsförfarande, som uppstod som ett resultat av att ersättningen upplevdes med ytterligare poäng. Vissa pensionärer, när de beräknas om, får ett betydande bidrag för barn för barn under 2018.

Enligt det gamla förfarandet för att ansöka om pension var dekretet inte en del av kvinnans senioritet och drogs från det. Vid omberäkning av poäng är moderskapstiden en icke-försäkringsperiod, poäng tilldelas för den och det slutliga beloppet för pensionen beräknas utifrån dem. Varje omberäkning utförs individuellt av anställda i pensionsfonden – om de ser att när tillägget görs kommer pensionen att minska, men inte öka, förblir periodiseringsalternativet detsamma, eftersom pensionärens ekonomiska situation inte kan förvärras.

Pensionsbidrag för barn födda före 1990 och senare

Äldre medborgare misstas och tror att en extra utbetalning till pensionärer för barn är möjlig om barnet föddes före 1990, i sovjetiska tider. Emellertid kan ytterligare betalningar erhållas för beroende vuxna och minderåriga – det viktigaste är att den förälder som ansöker om ersättning går i pension efter 01.01.2015, eftersom pensionslagstiftningen under denna period har granskats och pensionspoäng infördes som påverkar beloppet pensioner.

Villkor för mottagande

År 2018 är ett pensionsbidrag för barn möjligt för arbetande pensionärer och arbetslösa under långa år. Omberäkning görs inte för personer som får en försäkringspension för förlusten av försörjaren eller de som drabbades av Tjernobylolyckan. FIU fastställer de villkor som är nödvändiga för en rimlig inlämning av en ansökan om omberäkning av pensioner med poäng snarare än av anställning. Dessa inkluderar följande:

  • Sökanden gick på en välförtjänt vila tidigare än 01.01.2015.
  • Framställaren gick i pension efter denna period, men gav inte PF information om tillgängliga ättlingar.

Pengar och förstoringsglas

Förhållandet mellan individuella pensionspoäng

Du kan bestämma hur mycket ersättningen för barnpensionsförmåner under 2018 ska vara i följande tabell:

Mängd barn 1 års dekret Poäng för ett dekret som varar halvannet år Den maximala mängden ökning under 2018, rubel
Den första 1,8 2,7 220
Andra 3,6 5,4 441
Tredje fjärde 5,4 8,1 661
Totala poäng för alla avkommor 16,2 24,3 1982

För att avgöra vilken av pensionärerna som ska ansöka om ett pensionstillägg för barn 2018, och till vilka omberäkning med beaktande av pensionskoefficienter kommer att vara olönsam, kan du se tabellen nedan:

Det är bra att ansöka om en tilläggsavgift Det finns ingen mening med hanteringen
Antal barn 2 och mer, mammaledighet tre år Ett barn
Tvillingar eller tripletter Lång service, utan dekret
Lite erfarenhet Lönen som ingår i beräkningen av pensioner är högre med 20 eller mer procent av de genomsnittliga ryska indikatorerna
Brist på arbete och lön i mammaledighet Förtidspension
Låg lön vid beräkning av pensionsförmåner
Nuvarande betalningar lika med levnadskostnaderna

Förteckningen över dokument för registrering

En person som ansöker om en federal social vinst måste ha ett paket med papper. Följande dokument krävs:

  • identitetskort (pass);
  • snils;
  • födelsecertifikat för alla avkommor;
  • dokument som bekräftar barnens resultat ett och ett halvt år (eventuella officiella uppgifter – certifikat, en certifierad kopia av passet, certifikat, intyg utfärdade i sonens, dotterens namn);
  • information om att make inte ansökte om en extra betalning;
  • intyg om familjesammansättning;
  • andra data.

Federalt tillägg till pension för kvinnor för barn 2018

Situationen när en man eller kvinna i ålderdom väcker en mindreårig eller vuxen juridiskt inkompetent person är inte ovanligt. Det är omöjligt att hålla en minderårig på standardpensionärens stöd, eftersom full vård och uppväxt krävs. Mycket pengar läggs också på underhåll av ett funktionshindrat barn eller vuxen. Staten ger stöd till pensionärer som är beroende av funktionshindrade personer på grund av ålder eller andra omständigheter.

För ett minderårigt barn

Personer som har uppnått pensionsålder har rätt till premie till försäkringsdelen av pensionsstödet i närvaro av beroende. Äldre ryssar får en ökning för följande kategorier av mindreåriga eller lagligt inkompetenta döttrar, söner, bröder, systrar, barnbarn;

  • tills de fyller 18 år;
  • upp till 23 års ålder, med förbehåll för utbildning i specialiserade högskolor eller högskolor;
  • på beroenden om mottagaren är en pensionär med en handikappgrupp.

För ett funktionshindrat barn

Om en medborgare som får statliga ersättningar efter ålder har ett funktionshindrat barn i grupperna 3, 2, 1, betalas ut ersättningar oavsett den senare. Förmyndaren har rätt till en fast pensionsutbetalning före och efter majoriteten av den handikappade personens ålder, vid bekräftelse av funktionshinder med ett intyg från kommission som fastställer arbetsoförmåga genom utnämning av en handikappgrupp.

För ett studentbarn innan de fyller 23 år

För att få ett tillägg för en heltidsstudent på en högre eller sekundär specialinstitution måste den sökande årligen tillhandahålla ett intyg från studiens plats för sin son eller dotter om fortsatt studier. Information ges ut genom institutionens dekan. Studenten får certifikatet på egen hand och överför data till vårdnadshavaren för en fast tilläggsavgift.

Man och kille spelar schack

Hur mycket betalar de för ett mindreårigt barn

Barnpensionstillägget 2018 för en äldre medverkande i vårdnad av minderåriga varierar beroende på olika faktorer. Du kan se körningen av föreskrivna tillägg till försäkringspensionsutbetalningar i tabellen nedan:

Äldre kategori Antalet ansvariga personer Premie på pensionsbeloppet,% Extra avgift, rubel
Beroende av minderåriga (under 18 år) 1

2

3 och mer

32

64

100

3416

4271

5124

Förmyndarskap för studenter under 23 år 1

2

3

1602

3204

4805

Vaktare över 80 år 1

2

3 och mer

Fasta betalningar 5971

6833

7680

Förmyndare över 80 med en handikappgrupp 1

2

3 och mer

Graden av premiebeloppet beror på handikappgruppen 4,000-11,000

6 500 – 12 800

7.200 – 14.500

Vad bestämmer storleken på den fasta ersättningen

Tilldelningen av premien görs individuellt, beroende på de uppgifter som tillhandahålls anställda i den kommunala pensionsfonden. Mängden ytterligare betalningar beror på ett antal faktorer:

  • Bostadsregion. Förbundens ämnen föreskriver utnämning av regionala tillägg, vars storlek bestäms av lokal lagstiftning.
  • Antalet vårdberoende beroende, närvaron av en funktionshindrad grupp.
  • Mottagarens antal år och hans rättsliga förmåga.

2018 indexering av sociala förmåner

Lagstiftningen föreskriver en årlig ökning av åldersrelaterat stöd. Indikatorerna beräknas varje år, beroende på inflationstakten för föregående faktureringsperiod. År 2018 uppgick den till 3,2%. Från 1 februari 2018 kommer kompensationsutbetalningar avsedda för Rysslands hjältar, Sovjetunionen, arbetskraft, krigsveteraner, människor som drabbats av Tjernobyl-olyckan, gravida hustrur till draftees, andra kategorier av socialt utsatta ryssar kommer att indexeras för detta belopp.

Från 1 april 2018 kommer sociala betalningar till medborgare som får statliga förmåner att öka med 4,1%. Om den sociala betalningen är lägre än den uppehälle som fastställts för denna region gör FIU automatiska tillägg upp till nivån för denna indikator. Det indexerade bidraget får följande kategorier av medborgare:

  • funktionshindrade människor;
  • personer som får pension vid förlust av en försörjare;
  • krigsveteraner;
  • andra ryssar åtnjuter fördelar.

Regionala ersättningar

Sociala kompensationer i Moskva är knutna till uppehälle minimum (PM) fastställt för kapital och sociala standarder, som är 2017. 14 500 rubel. Sedan 1 januari har den sista siffran ökat och når 17 500 rubel. Andra premier ökar, vars storlek kan ses i tabellen nedan:

Stödmottagarkategori Storleken på premien 2017, rubel Mängden tillägg 2018, rubel
Subventioner för söner och döttrar till familjer vars inkomstnivå är lägre än PM 2500 10 tusen
Stora familjer,

3-4 barn

5 och fler barn

600

750

1200

1500

Bidrar till en vårdnadshavare för ett funktionshindrat barn upp till 23 år 6000 12 tusen
Bidrag till funktionshindrade föräldrar som innehåller personer under 18 år 6000 12 tusen
Betalningar till förtryckta och rehabiliterade muskoviter 865 2000
Resekompensation,

med förortstrafik

på kollektivtrafik

94

189

188

378

Subvention för att betala kostnaden för en fasttelefon 190 500

Funktioner för att beräkna tillägg för pensionärer för barn 2018

För vissa grupper av medborgare beräknas pensionspremien för barn år 2018 individuellt med hänsyn till social status. Dessa ryssar får avgångsvederlag före planen tills de fyller laglig ålder och kan ansöka om sociala subventioner för att stödja mindre familjemedlemmar. Dessa inkluderar följande kategorier av medborgare:

  • utarbetat försäkringserfarenhet eller som levde permanent under svåra klimatförhållanden i Fjärran Norden eller regioner som liknar den;
  • militära pensionärer;
  • medborgare som får pensionsutbetalningar från inrikesministeriet;
  • mödrar som har många barn.

Plånbok i handen

Att leva i områden i Fjärran norra och likställda med dem

Ersättningen för barn på grund av pensionärer i Fjärran Norden (COP) eller regioner med samma klimat bestäms av de regionala lagstiftande myndigheterna. För att kvalificera sig för betalningar måste den sökande förse anställda vid FIU med information om registrering i området relaterat till konstitutionsdomstolen. Om en medborgare lämnade, ändrade sin bostad till en annan region som inte är relaterad till konstitutionella domstolen, kommer tillägg för barn med hänsyn till norra förmåner och ersättning inte att göras.

När man får tidiga säkerheter i en annan region kommer det inte att vara lönsamt för en pensionär som åtnjuter förmånerna för konstitutionella domstolen att få utbetalningar beräknade på enskilda pensionspoäng, eftersom senioritet inte beaktas. De regionala filialerna i PF beräknar betalningarna för eftertiden, med beaktande av de utsläpp som erhållits enligt de fastställda koefficienterna, den sökandes totala inkomst.

Militära pensionärer

Personer i denna grupp förmånstagare kan ansöka om betalningar om de inte får sociala förmåner. Ökningens storlek påverkas av regionala fördelar som fastställts av förbundens ämnen. Efter att ha samlat in de nödvändiga handlingarna kan militära pensionärer belastade med barn kräva sociala avgifter. Stödbeloppet är följande:

  • för 1 barn – 32% av den erhållna förmånen;
  • två – 64%;
  • för tre eller fler barn – 100%.

Pensionärer under inrikesministeriet

Medborgare som får pensionsbidrag från inrikesministeriet eller akutministeriet kan ansöka om pension för barn under 2018. Det debiteras på allmänna villkor, varierande inom 32-100% beroende på antalet arvingar. Den sökande måste uppfylla följande villkor:

  • Den sökande får inte arbeta;
  • Beroende är personer under 18 år eller heltidsstudenter i specialiserade och högre institutioner som inte är relaterade till inrikesministeriet eller andra militära skolor.

Mödrar med många barn

Kvinnor som tog upp mer än fyra avkommor går på välförtjänt vila före schemat. De behöver inte ansöka om federala subventioner – de regionala myndigheterna beslutar frågan om pensionsökningar. Denna kategori av stödmottagare kan kvalificera sig för tillägg till mottagna betalningar om moderskapstiden inte var en del av den totala servicelängden. Beräkningen av pensionspoäng som fastställts för alla avkommor sker på ett allmänt sätt, anställda överväger de förändringar som följer av ersättningen av tjänstgöringstid med poäng och anger om det är vettigt att beräkna det mottagna stödet eller inte..

Hur man gör ut

Den spänning som orsakats av möjligheten att få en extra betalning för äldre ledde till en massiv tillströmning av ryssar till lokala PF-grenar och bildandet av långa linjer. För att förhindra att äldre slösar bort tid, nerver och hälsa föreslår FIU att utfärda en extra betalning senare med den tid som är lämplig för en pensionär. Ansökningsfrist är inte begränsad. Du kan ansöka om en premie på följande sätt:

  • Personligt överklagande till FIU: s närmaste filial. Anställda rekommenderar att du bokar en tid på distans för att inte försvinna i en lång rad.
  • Använda funktionerna i den lokala MFC om tjänsterna för tilldelning av pensionssubventioner tillhandahålls av detta organ.
  • Via Internet, registrering på webbplatsen för offentliga tjänster, skicka dokumentationssökningar.
  • Genom att maila ansökan och det bifogade papperet med ett registrerat brev, vilket anger behovet av att meddela mottagandet.

Äldre par

Vilka dokument måste tillhandahållas

Vid ansökan om subventioner krävs följande officiella handlingar:

  • Uttalanden om den etablerade formen, separat för medborgare under 18, 23 år.
  • Originaler till födelsecertifikat för ättlingar.
  • Original eller certifierad kopia av arbetsboken.
  • Information om att makan inte krävde kompensationsbetalningar.
  • Information från FMS om att en pensionär inte är en enskild företagare.
  • Dokument om familjens sammansättning som anger mindre beroende.
  • Skoleförfrågningar.
  • Information om frånvaron av sociala betalningar till avkomman.
  • Detaljer om kontot där pensionstillägget kommer att gå.

För att regelbundet få en premie måste du förnya den årligen. Ryssarna måste lämna följande dokument:

  • information från studentens studieplats;
  • intyg från FMS om bristen på entreprenörsverksamhet;
  • familjens sammansättning.
Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Martin Wallin

    Vem har egentligen rätt till barnpensionstillägget för 2018? Är det endast föräldrar eller kan andra vårdnadshavare också ansöka om det? Jag är nyfiken på att veta om det finns några specifika kriterier eller villkor som måste uppfyllas för att få tillägget. Tack på förhand för din information!

    Svara
    1. Adam Västberg

      Barnpensionstillägget för 2018 är avsett för barn som har en förälder som är avliden eller har varit invalidpensionär. Det är endast föräldrar eller vårdnadshavare som har vårdnaden om barnet som kan ansöka om tillägget. För att få tillägget måste barnet vara under 18 år eller under 21 år och studera på heltid. Det finns även ekonomiska kriterier som måste uppfyllas för att få tillägget. Det är viktigt att kontakta Försäkringskassan för att få mer information och ansöka om barnpensionstillägget.

      Svara
Lägg till kommentarer