...

Vilka lager att köpa i oktober 2018 – Rekommendationer

I oktober 2018 rekommenderar vi att investerare köper lager som har goda förutsättningar för att prestera bättre än andra. Vi ger några tips om lång och kort sikt, de senaste trenderna och användbara strategier. Vi undersöker vilka sektorer som är bäst investeringar, så det är enkel att hitta rätt lager för att maximera vinsten.

Vilka lager att köpa i oktober

Pavel Zhukov – analytiker i finansiell grupp Qbf berättade vilka aktier man ska köpa i oktober. Investerare som letar efter nya investeringsmöjligheter denna månad bör titta närmare på dessa värdepapper.

1. Rosneft [MOEX: ROSN]

vilka lager att köpa i oktober
I oktober kommer många inhemska företag, varav de flesta tillhör metallurgi och olje- och gassektorn, att göra halvårsvis och kvartalsvis utdelning. Baserat på detta är det enligt vår mening värt att uppmärksamma andelarna i PJSC Rosneft. Utdelningen på dem blir 3,3% och den sista inköpsdagen för att komma in i registret är 5 oktober. Rosneft-aktier är intressanta eftersom statistiken för de senaste 10 åren, endast i 1 fall av 12, kunde de inte stänga utdelningsgapet på mindre än två dagar. Med andra ord, en attraktiv möjlighet öppnar upp för investeraren att tjäna extra inkomst på kort tid..

2. Sberbank [MOEX: SBER]

vilka lager att köpa i oktober
På det senaste har aktier i ryska banker utsatts för ett betydande tryck på grund av investerares rädsla för potentiella amerikanska sanktioner, som planeras införas i november 2018. Enligt vår uppfattning är det troligt att Washington inte vågar införa betydande begränsningar mot inhemska borgenärer, eftersom det kan skada hela det globala finansiella systemet. Baserat på detta bör man vara uppmärksam på Sberbanks aktier. Med tanke på den ledande långivarens starka prestanda och förstärkningen av rubeln mot bakgrund av det växande priset på svart guld har Sberbank värdepapper i oktober alla chanser till en stabil tillväxt.

3. ETF på S-index&P 500 [SPY]

vilka lager att köpa i oktober
Den amerikanska ekonomin befinner sig för närvarande i ett hälsosamt tillstånd, vilket bekräftas av publiceringen av starka makroekonomiska data: arbetslösheten är på historiskt låga nivåer och konsumentförtroendeindexet är som högst under de senaste 18 åren. Dessutom klarar de flesta amerikanska företag bra av flera skäl, varav ett är effekterna av skattereformen i december. Med tanke på ovanstående fakta kan du överväga att köpa en ETF på S-indexet&P 500 (ticker SPY), vilket återspeglar värdeförändringen för de 500 största amerikanska företagen.

Liknande artiklar

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Sebastian

    Vilka aktier skulle du rekommendera att köpa i oktober 2018?

    Svara
  2. Dahl Kristoffer

    Vilka lager skulle du rekommendera att köpa i oktober 2018? Har du några specifika aktietips eller sektorer som verkar lovande för investeringar under denna period? Tack på förhand för din insikt och rekommendationer.

    Svara
Lägg till kommentarer