...

Fantastiska spindel-designers ledda av NASA – stenade leddjur på flamboyanta serviser

NASA leder en fantastisk design av spindel-designers som skapar serviser som dekoreras med flamboyanta, stenade leddjur. På grund av dess intrikata detaljer och höga kvalitet är serviserna estetiska, funktionella samt kostnadseffektiva. Den distinkta designen gör att den sticker ut, vilket i sin tur ökar dess popularitet.

Hur konstigt det än kan tyckas är SOD-projektet baserat på experiment som utfördes av den amerikanska flyg- och rymdmyndigheten NASA, där spindlar utsattes för olika kemikalier, vilket resulterade i skapandet av Tabasek-boendet. Experterna analyserade då den väv som de testade leddjuren vävde.

Designer metallkorg i form av en väv

Under försöket fick spindlarna kemikalier som marijuana, amfetamin, koffein och kloralhydrat. Konsekvenserna av insekternas beteende under påverkan av psykotropa droger fångas i deras egen vackra Designermöbler.

Designad metallkorg i form av en spindelväv

Bordsbestick i metall är en sammanflätning av spindelbanor. Den ena skålen är en kopia av ett normalt spindelnät, som består av koncentriska cirklar som är sammanlänkade med täta radiella trådar. En annan – visar resultatet av en spindels ”höga” beteende. En marijuana-influerad spindelväv är oavslutad och dess centrum har skjutits åt sidan.

Det psykostimulerande amfetaminet fick spindeln att röra sig på grund av starka känslor, men den ”glömde” att väva vissa delar av sitt nät. Koffein störde helt leddjurets aktivitet och fick det att röra sig kaotiskt och skapa ett rörigt nätmönster.
Kloralhydrat, som är känt som ett lugnande medel, saktade ner den åttioårige designern så mycket att han, när han vävde ett nät under inflytande av sömntabletter, gradvis somnade långsamt och lämnade nätet oavslutat som ett resultat av detta.

Designkorgar i metall formade som vävda spindelnät
Designer metallkorg i form av en vävd spindelväv

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Johan

    Vilka andra intressanta och överraskande forskningsprojekt har NASA varit involverade i?

    Svara
  2. Jonasson Albin

    Vilket syfte fyller dessa flamboyanta serviser och vad är det som gör att NASA är inblandade i utformningen av spindlar?

    Svara
Lägg till kommentarer