...

“Green Corner” i Fujieda – den sköra charmen hos villa Ryokuen no Su av mA-style Architects

Villa Ryokuen no Su är den senaste arkitektoniska landmärken i Fujieda. Med en unik konstruktion som kombinerar den sköra charmen av den traditionella japanska arkitekturen med moderna tekniker, tar den nya byggnaden 'Green Corner' tag i de hjärtan som tilltalas av Fujieda. Dess fördelar är många: det förbättrar sin omgivning, skapar utrymme och ljus och bevarar samtidigt Fujiedas historia.
Den vita fasaden på Villa Ryokuen no Su

Marken där denna mystiska byggnad byggdes köptes på en auktion i ett ganska bebyggt område. Arkitekternas kärlek till levande växter var starkare än omständigheterna. Det var så Ryokuen no Su föddes. Huset gör det möjligt att fly från bullriga och förorenade gator till en ljus värld av lugn och ro med en grön trädgård på ett ögonblick.

Växter växer runt omkring, så varje rum har en trevlig utsikt över frodigt gräs och rörande träd inramade av stenar, vilket gör dem visuellt ännu mer ömtåliga. Och självklart är inredningen ett eko av stämningen. Ljusa tränyanser, mycket glas och snövita detaljer gör huset lätt, viktlöst och otroligt luftigt.

En annan detalj som är omöjlig att undgå att lägga märke till är den snövita yttre flytande skärmen. Enligt arkitekterna ska det nedre utrymmet anpassas exakt till den enskilda ägarens längd för maximal komfort och en idealisk ljusbalans.

Den vita fasaden på villan Ryokuen no Su
Trädgården i Villa Ryokuen no Su
Trädgården i Villa Ryokuen no Su
Inredning av Villa Ryokuen no Su
Inredning av Villa Ryokuen no Su
Inredning av Ryokuen no Su-köket
Fasaden på Villa Ryokuen no Su
Planlösning för Villa Ryokuen no Su
Planlösningar för Ryokuen no Su

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 5
  1. Johan

    Vilken designfilosofi och inspiration ligger bakom skapandet av den vackra villan Ryokuen no Su av mA-style Architects i ”Green Corner” i Fujieda?

    Svara
  2. Victor

    Är ”Green Corner” i Fujieda verkligen lika charmig som det beskrivs med sin sköra karaktär och den vackra designen av mA-style Architects?

    Svara
  3. Markus

    Vad är det som gör att villa Ryokuen no Su av mA-style Architects har en skör charm i ”Green Corner” i Fujieda?

    Svara
  4. Sjöström Oskar

    Vilka specifika egenskaper och designaspekter av ”Green Corner” i Fujieda gör att villa Ryokuen no Su av mA-style Architects har en skör charm?

    Svara
    1. Erik Lundgren

      Villan Ryokuen no Su av mA-style Architects har en skör charm tack vare de specifika egenskaper och designaspekter av ”Green Corner” i Fujieda. En av de framträdande egenskaperna är det sätt som byggnaden smälter samman med naturen genom sina gröna ytor och naturliga materialval. Den användning av trä och stora fönster skapar en harmonisk känsla av inomhus-utrymme och utomhusmiljö. Dessutom bidrar den minimalistiska och eleganta designen till en enkelhet och stillhet som förstärker villans charm. Genom att kombinera modern arkitektur med traditionella japanska element lyckas mA-style Architects skapa en unik och fridfull atmosfär i Green Corner som genomsyrar hela villan Ryokuen no Su.

      Svara
Lägg till kommentarer