“Ellings” på Takapuna Beach – ett fantastiskt konceptuellt projekt av Strachan Group Architects

Strachan Group Architects har skapat ett unikt och innovativt konceptuellt projekt, Ellings, vid Takapuna Beach. Projektet består av tre separata trästugor som erbjuder ett litet lyxhotell vid den populära stranden. Dessa stugor erbjuder både upplevelsen av att stanna i sydöstra stora stad och samtidigt nära naturområden. Utformningen av trästugorna ger besökarna en möjlighet att koppla av från stadens liv och njuta av en lantlig oas.
En eldstad i Ellings hyreshus
Utformningen av det nyzeeländska båthuset Ellings
Köket i Ellings
Designen av huset "Ellings" i Nya Zeeland
Ellings bostadsdesign i Nya Zeeland
En ritning för ett lägenhetshus "Hellings" i Nya Zeeland
Badrummet i Ellings hus
Utformningen av Ellings hus i Nya Zeeland
Utsidan av Ellings hus i Nya Zeeland
Anläggning av Ellings hus i Nya Zeeland

Det här enfamiljshuset är ett samarbete mellan Strachan Group Architects och Rachael Rush. Besökare på vår portal som ska resa till Nya Zeeland kommer att hitta detta hus i Auckland, på en begränsad och kompakt tomt bara ett stenkast från Takapuna Beach. Det är med tanke på detta som projektets namn, ”The Skylights”, kommer från dess svarta fronton i tre våningar, som anspelar på en kultur av sommarens avkoppling vid vattnet och en passion för båtliv. Och de genomskinliga väggarna skapar en känsla av en inkubator som är skräddarsydd för invånarna.

De enkla formerna på utsidan står i kontrast till den mycket konstnärliga träinteriören som visar på ett utomordentligt hantverk från byggarens sida.

Hela bottenvåningens utrymme tillhör det gemensamma området (här finns köket, en stor matsal, ett mysigt vardagsrum med en riktig öppen spis och två innergårdar), undantaget är barnkammaren.

På andra våningen finns två sovrum och ett förvandlingsbart vardagsrum. Garage, gym och förråd i källaren.

Närvaron av grannar med tre våningar och den lilla gården kompenseras av mycket ljus, solsken och glimtar av hutukawa-träden och känslan av närhet till havet. Det sistnämnda är möjligt tack vare väggarnas transparens, som kan stängas av om så önskas, vilket förhindrar ytterligare insyn.

Huset visar att man vill engagera betraktaren, styra dennes tankar och samtidigt hålla intresset uppe.

Bidrag från Strachan Group Architects.

Ta en titt på

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Alexandra Engström

    Vad är det specifika som gör ”Ellings” på Takapuna Beach till ett så fantastiskt konceptuellt projekt enligt Strachan Group Architects?

    Svara
Lägg till kommentarer