...

Skattesemester för företagare 2019

Företagare bör ta vara på skattesemestern 2019 för att kunna njuta av de ekonomiska fördelarna som den erbjuder. Skattesemestern är en bra möjlighet för företagare att undvika att betala inkomstskatter för de anställda som boostar inkomsterna. Genom att använda skattesemestern 2019 kan företagare också maximera sina pensionsförmåner och få stora skatteåterbäringar. Dessutom erbjuder skattesemestern situationer där företagare kan minimera de fasta kostnaderna.

Rysslands lagstiftning ger fördelar för små och medelstora företag. Skattesemestrar för företagare – den period då företagaren inte överför en del av vinsten till statskassan. Att göra en nollsats är inte tillgänglig för alla företagare. En enskild entreprenör bör bedriva en viss typ av verksamhet, uppfylla kraven från regionala myndigheter och de villkor som föreskrivs i lagen.

Handlingsvillkor 2019

Skatteförmåner

Fördelar är tillgängliga för IP-adresser som är registrerade för första gången. En affärsman måste använda ett förenklat skattesystem eller förvärva ett patent. En enskild företagare som tidigare betalat bidrag enligt det allmänna systemet eller specialregimen kan byta till det förenklade skattesystemet eller PSN.

Fördelarna sträcker sig till tillverkningsområdet, sociala eller vetenskapliga områden. Personal – högst 15 personer. Andelen tjänster, verk eller varor som omfattas av en nollsats bör vara minst 70% av de totala intäkterna.

Nådeperioden varar de första två åren efter att ha öppnat ett företag.

Typer av skattesänkningar

Villkor för skatt semester

Kärnan i semestern är en förmånssats (0%) eller möjligheten att lagligen inte betala bidrag till budgeten. Enskilda företagare på ett förenklat lån sänkte räntan från 6% till 1%. Enskilda företagare på PSN kan köpa ett dokument med en procentsats på 0%.

Företagaren i deklarationen meddelar inte tillsynsmyndigheterna (IFTS) om effekten av skattebefrielse.

begränsningar

Efter typ av aktivitet

Regioner fastställer ytterligare villkor för skattebefrielse. Lokala myndigheter anger antalet anställda och storleken på den årliga vinsten, gör en lista över aktivitetskoder för OKVED. Listan kommer tydligt att definiera vilka typer av yrken som är föremål för förmånsbeskattning. Detta tillåter inte startande företagare att namnge något verksamhetsområde som vetenskapligt, industriellt eller socialt..

Finansministeriets webbplats har information om specifika begränsningar för Rysslands ämnen.

För SP på USN

För skattebetalare med ett ”inkomst” -objekt kan de lokala myndigheterna sänka andelen avdrag till en skattesats på upp till 1% för två skattetider. Dra fördel av 0% -räntan under 24 månader kommer att kunna affärsmän som förvärvade IP-statusen i början av året.

Undantaget från betalning är giltigt från ansökan om övergång till förenkling.

IP-beskattning enligt systemet ”inkomst minus utgifter” ger en ränta på 15%. Minsta indikatorn förblev oförändrad – 1% av vinsten.

För företagare med patent

Skattesemester 2019

PSN tillämpas på privata företag och egenföretagare utan anställda (t.ex. handledning).

Betalningsfrist höjdes:

  1. Patent giltigt i upp till sex månader – delbetalning senast 6 månader.
  2. Från sex månader till ett år – 1/3 av beloppet 90 dagar efter utfärdandet av dokumentet. Balans – senast 30 dagar före kontraktets utgång.

PSN har kortare skattedagar. Till exempel, om du först får ett tre månaders patent och sedan i sex månader, kommer undantaget från bidrag att vara 9 månader (två skatteperioder kommer att tillbringas). Det är omöjligt att förlänga giltighetstiden för 0% -räntan.

För ett litet företag

År 2019 ökades marginella värden på vinst för ekonomiska enheter i kategorin. Dessa är mikroföretag (med en inkomst på 12 miljoner rubel), små (800 miljoner rubel) och medelstora (upp till 2 miljarder rubel) organisationer. Om intäkterna överensstämmer med lagstadgade siffror kan du räkna med förmåner för småföretag.

Hur man ansöker om förmåner

Meddelande till skatteinspektionen

  1. Efter registrering, ansökan om övergången till det förenklade skattesystemet för månaden.
  2. Skicka rapporter med en bidragssats på 0% under semestern.
  3. När du förvärvar ett patent, ange dess nollvärde i uttalanden.

I Moskva och Moskva-regionen lanserades ett pilotprojekt för registrering av IP och skatteförmåner genom MFC för att förenkla beskattningen för IP under 2019.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Forsberg Elias

    Är skattesemester också tillgängligt för företagare under 2019? Hur fungerar det för företagare och kan jag dra nytta av det för mitt företag? Tacksam för svar och förklaringar.

    Svara
Lägg till kommentarer