...

Husdjursskatt i Ryssland 2019

Husdjursskatt i Ryssland 2019 ger dig en djupgående och översiktlig titt på marknaden för husdjursförsäkringar. Artikeln tar upp frågor som vilken sorts skydd som finns, vilka fördelar som följer med en försäkring, olika avgifter och andra viktiga delar. Den ger även tydliga råd och användbara tips för att hjälpa konsumenter att välja den bästa försäkringen för sina husdjur.

Det ryska samhället var upphetsat av nyheten om den skatt som påstås infördes 2019. Med tanke på vad det handlar om diskuterar medborgarna behovet av att betala för sina fyrbenta husdjur. Det finns en skatt på djur i många utländska länder, men huruvida den kommer att visas i Ryssland, och när regeringen kommer att överväga denna fråga, är okänt.

Laglig reglering

Prata om skatten på hundar och katter som dök upp är inte av misstag. Rykten har uppstått på grund av lagen nr 498-FZ ”Om ansvarsfull hantering av djur” som antogs 27 december 18. Det straffar grymheten med att hålla husdjur, förbjuder skjutning av hemlösa djur.

I dokumentet beskrivs villkoren för skapandet av djurparker och deras anställdas ansvar. Separata föremål ägnas åt heminnehållet i de fyrbenta följeslagarna. Innovationer har påverkat plantskolor för avel: de måste erhålla licens. Samtidigt trädde kraven på att arrangera utställningar med djur, standarder för veterinärkliniker och fågelmarknader och regler för att arbeta med herrelösa hundar och katter i kraft. Servicehundar nämnde: deras öde bestämdes vid pensionering.

Skatt nämns inte i denna normativa akt..

Lag om ansvarsfull hantering av djur

2018 års lag för första gången kallar djur varelser som kan uppleva fysiskt och känslomässigt lidande och förbjuder deras tortyr. Utöver reglerna för kvarhållande, anger dokumentet förfarandet för frivillig registrering av husdjur och dess syfte. Från det ögonblick beslutet offentliggörs, är ägarna skyldiga att gå med hundarna på speciellt utsedda platser och att leda dem ut på gatan i ett munstycke och i koppel.

Det är förbjudet att döda djur, utom för sjukdomar eller aggression.

Mänskligt ansvar för husdjur

Skatträkning för hund och katt

År 2019 instruerade den ryska regeringen initiativgruppen att utarbeta en ny skatteregler. Ett exempel var de utländska länder där medborgare länge har betalat för sina husdjur. I dag behandlas dokumentet i statsdumaen.

De erhållna pengarna planeras användas till byggandet av plantskolor, organisering av territorier för promenader, fångande av vilda individer..

Innovationen bör endast gälla husdjur. Det antas att skattebeloppet kommer att bero på typen, rasen och storleken på den fyrbenta vänen. Till exempel, för en hund, måste ägaren ge från 1 200 till 15 000 varje år, för en katt – upp till 5 000, för en hamster – 120, för en chinchilla – 800 rubel. Det exakta beloppet för avgifter, kontrollförfaranden och sanktioner definieras inte.

Djurflisning

Lagstiftare föreslår att djur införs på skatteregister samtidigt med massflisning. Nu används denna procedur frivilligt, till exempel av uppfödare för att spåra avkomma. En mikrochip med ett individuellt 15-siffrigt nummer implanteras i en valp eller kattunge under huden, och fågelungen läggs på tassen i form av en ring. Koden med data om en viss individ och dess ägare matas in i en gemensam databas.

Animal Chipping Act tvingar inte märkning utan uppmärksammar bara fördelarna.

Om den flisade katten går förlorad eller hunden skadar en annan person, är det enkelt att beräkna ägaren efter nummer. Märkning utförs i veterinärkliniker mot en avgift. Tjänsten kostar minst 700 rubel.

Chippa katten

registrering

I Ryssland krävs inte ägare av katter, hundar eller illrar att registrera sina husdjur. I det nya projektet finns det heller inget sådant krav. Registrering är obligatorisk endast för ägare av potentiellt farliga husdjur. Författarna till idén betonar att registreringen av husdjur kommer att vara gratis, du behöver bara gaffla ut ett veterinärpass och ett chip. Det finns ingen anledning att oroa bönder och bybor som odlar boskap: detta är inte fallet. Endast djurkompisar ska skrivas om:

  • hundar
  • katter
  • följeslagare hästar;
  • minigrisar;
  • små gnagare (illrar, kaniner);
  • fjäderfän;
  • akvariefisk.

Hundar med pass i tänderna

Yttranden för och emot

Den offentliga reaktionen på propositionen är blandad. Optimister tror att beskattning kommer att tvinga medborgarna att medvetet köpa husdjur och öka ansvaret för deras underhåll. Kommentatorerna noterar att den årliga avgiften kommer att påverka landets ekonomi positivt. Skeptiker pratar om sina brister och förutsäger en ökning av antalet hemlösa individer. De tror inte att medborgarna massivt kommer att betala för husdjur. Ägarna själva talar negativt om utsikterna för ytterligare utgifter.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Robin

    Hur mycket utgör husdjursskatten i Ryssland år 2019?

    Svara
  2. David Eriksson

    Vad är den aktuella situationen för husdjursskatt i Ryssland under 2019? Är det obligatoriskt att betala skatt för husdjur och vilka regler och avgifter gäller? Tacksam för information!

    Svara
Lägg till kommentarer