...

Övergång till digital-tv i Ryssland 2019

I Ryssland har övergången till digital-tv nu genomförts, och förändringen kan kännas 2019. Fördelarna med digital-tv är att det är enklare och billigare att titta på teve, samt att tittarna har tillgång till ett betydligt större utbud av digitala kanaler. Människor får också tillgång till bättre bild- och ljudkvalitet än vad de hittills har haft.

För att förbättra mottagningens kvalitet, att införa ett nytt signalformat, med vilken bild och ljud sänds utan störningar, har utvecklat specialutrustning. Övergången till digital-tv (”digital”) ger en möjlighet för invånare i alla Rysslands regioner att ta emot upp till 20 gratis TV-kanaler. Det är viktigt att veta hur man gör det rätt..

Datum för digital övergång

Stort antal

Det preliminära datumet för att koppla bort det analoga formatet (15/01/2019) har reviderats, eftersom många Rysslands medborgare har tv-apparater som inte kan acceptera ”siffran”. För anskaffning av mottagaren (enheten som tar emot signalen, överför den till skärmen) och utrustningen på telecentrerna krävs en tid. Därför föreslogs en fasövergång till en ny typ av sändningar..

Ursprungligen sade den ryska premiärministern D. Medvedev att det skulle ta ungefär sex månader att koppla ifrån den analoga tv i Ryssland.

Enligt A. Volin (biträdande minister för digital utveckling) kommer en gradvis övergång till mottagandet av en ny TV-signal att ske först 2020. Han informerade om att analog TV-sändning har upphört att subventioneras av staten i många bosättningar med mindre än 100 tusen invånare..

Skillnader från analog TV

Digital och analog kvalitet

I det gamla formatet upptog varje kanal helt en av frekvenserna för mätaren eller decimeterområdet. För att eliminera signalstörningar har specialstandarder utvecklats.

Grundläggande regler för sändning av den gamla typen:

  • frekvensavståndet i bilden bör vara minst 8 MHz och i ljudet – 6,5 MHz;
  • det var förbjudet att placera kanaler i angränsande harmoniska signaler.

Rysslands nya sändning är fri från dessa standarder. Ljud och bild överförs i separata strömmar. Med en frekvens kan många TV-kanaler fungera på en gång. Denna princip kallas multiplex..

När du byter till digital-TV gäller fortfarande två inställningar, som var och en sänder 10 kanaler. Med tiden förväntas antalet öka..

Det största minus i det nya företaget i Ryssland – tittarna måste köpa ny utrustning (mottagare). Utan dem kan signalen inte tas emot och sändas..

fördelar

För- och nackdelar

Övergången till digital-tv i Ryssland 2019 har positiva aspekter. Detta är en utmärkt kvalitet som inte beror på vädret, ett stort urval av kanaler. ”Bilden” och ljudet överförs utan störningar, som filtreras ut av studionens utrustning och användare. Om allvarlig snedvridning inträffar, stoppas mottagningen tills felsökning.

Rysslands digitala teknik öppnar ett antal nya tjänster som inte var tillgängliga för analog sändning.

När du slår på mottagaren visas en meny med många funktioner på alla (även gamla) TV-apparater. Med modern utrustning kan användaren fritt stoppa filmen, överföra, titta på dem senare, skriva allt till en USB-flashenhet eller hårddisk.

Viktiga fördelar:

  • HD ”bild” och högkvalitativt ljud;
  • flerspråkighet – valet av röstkompagnement på ett av flera språk;
  • ställa in din egen meny med ofta använda kanaler.

Lämpliga TV-modeller

TV-modeller

I Ryssland har TV-formatet förändrats till DVB-T2 sedan 2019, men det kommer att vara möjligt att titta på ”siffran” med hjälp av en TV-mottagare, till och med ett rör. Skillnaden beror bara på hur utrustningen är ansluten.

Om TV: n är gammal måste du ange varumärket när du köper en mottagare.

De flesta konsoler har kontakter för att ansluta alla typer av TV-mottagare:

  1. HDMI – för plattbildsmodeller, med undantag för enheter med DVB-T2-format (de har en inbyggd mottagare).
  2. SCART och tulpaner för TV-apparater från 1980 till 2000.
  3. Utgång för att ansluta konsolen till antennuttaget på äldre modeller.

Metoder för signalmottagning

Digital-TV i Ryssland tas emot av en hem- eller utomhusantenn (individuell eller delad). Du kan få en signal från en parabolantenn monterad på ditt eget tak eller en hyreshus.

Internetleverantörer ansluter digital-tv via kabel, men vissa företag tar ut en avgift för denna tjänst varje månad..

Anslutningsalgoritm

Anslutningsmetoder

För att få upp ett ”nummer” hemma kan du ringa 8-800-220-2002, fråga operatören vilken organisation som är ansvarig för dess anslutning i din region och kontakta henne. Specialister tar med all nödvändig utrustning, utför installation av utrustning, konfigurerar den.

Övergången till digital-tv kan göras på egen hand. För att göra detta måste du köpa en UHF-antenn (om den inte är det) och en TV-mottagare eller mottagare.

Antenn

När du själv ansluter digital-tv måste du ta hänsyn till platsen för huset. Om byggnaden ligger nära tv-centret kan du ta emot signalen med en intern antenn. Det hjälper inte när det tas bort från sändningskällan. I detta fall måste du installera en utomhusantenn.

Om mottagningen försvagas är det nödvändigt att utrusta den med en signalförstärkare. Det är bäst att förhandla med din närmaste leverantör om kabelkanaler.

Utrustning

Broadcast Type Definition

När du byter till digital-tv för pålitlig mottagning och signalbehandling, behöver moderna modeller med DVB-T2-formatet inte extra utrustning.

Äldre TV-apparater (även platt-TV-apparater) kräver en mottagare eller tuner som stöder detta format. Rutan innehåller instruktioner för installation, installation av enheten. Om du har två tv-mottagare måste du köpa separata mottagare för att se olika kanaler.

Priset på utrustning börjar från 700 rubel. För fattiga medborgare gav staten ersättning. För att få det måste du kontakta socialförsäkringsmyndigheterna på hemorten.

Anslut mer än en TV

Sätt att ansluta mer än en TV

Om 2-3 tv-kameror är installerade i lägenheten och de inte tittas på samtidigt, till exempel först i köket, sedan gå till vardagsrummet osv., Så kan du ansluta en mottagare till tre tv-mottagare samtidigt, förlänga kabeln. Samma program visas alls.

Denna metod har en nackdel. Om mottagaren är installerad i köket och tittningen utförs i vardagsrummet, måste du åka dit, slå på TV: n och växla kanaler.

Det enklaste sättet är att böja sig från antennen till varje TV-signalmottagare och överföra mottagaren från ett rum till ett annat och ansluta där.

Maskinvaruprogram

Anslutningsschema

För att börja ta emot en digital signal, anslut antennen och TV: n till mottagaren med kablarna som anges i instruktionerna. Anslut adapterboxen till nätverket och börja installera utrustningen.

Procedur:

  1. Med TV-fjärrkontrollen växlar du till videomottagningsläget genom att trycka på AV-knappen.
  2. Slå på konsolen. Vänta tills funktionslistan visas..
  3. Läs instruktionerna för att välja vilket språk menyn ska visas i, slå på önskat språk. Om det inte finns någon ryska, lämna engelska.
  4. Ställ in klockan och andra parametrar.
  5. Gå till kanalinställningarna, aktivera automatisk sökning. Det går inte att trycka på knappar under skanning – detta kommer att stoppa installationsprocessen.
  6. Vänta tills alla kanaler är listade..
  7. Välj någon av dem och börja surfa..

Om användaren inte är nöjd med kanalernas ordning kan han gå till manuellt inställningsläge och ordna dem efter behov.

Om riktningen för hemantennen är felaktig kan vissa kanaler (eller alla) inte visas i listan. För att justera måste du rotera antennen något och slå på luftsökningen igen. Gör detta tills namnen på alla 20 kanaler visas..

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Malin Fransson

    Hur påverkade övergången till digital-tv i Ryssland 2019 människors tittarvanor och tillgången till TV-program?

    Svara
Lägg till kommentarer