...

Ersättning för sovjetiska insättningar 2019

Sovjetiska insättningar 2019 ger ett unikt system för ersättning som innebär att insättande parter får bättre villkor, ökad flexibilitet och lägre avgifter. I systemet finns det olika typer av insättningar, inklusive rättsliga villkor och låga avgifter. Ersättningens tydliga och lättnavigerade struktur gör att insättare har tillgång till kraftfulla verktyg för att öka sin inkomst och långsiktiga finansiella framgång.

Många invånare i Sovjetunionen förvarade pengar i sparbanken. Efter unionens kollaps frystes räkenskaperna och medlen på dem började snabbt avskrivas. Nuvarande lagstiftning definierar villkoren under vilka insättaren kommer att kunna få en återbetalning för dessa besparingar.

Normativ reglering

  • Federal Law No. 459-FZ “On the Budget for 2019” daterad 29 november 2018. Den bestämmer hur betalningen av sovjetiska insättningar kommer att göras vid ett bestämt tidsintervall.
  • Federal lag nr 73-FZ ”Om återställande och skydd av besparingar för medborgare i Ryssland” daterad 05/10/1995. Detta är en grundläggande normativ handling som reglerar de sovjetiska investerarnas rätt att få ersättningar. I enlighet med detta föreskrivande dokument har många medborgare redan betalats ut helt eller delvis återbetalning.

Offset skulder

Vem får ersättning för sovjetiska insättningar

Enligt den nuvarande lagstiftningen klassificeras insättningar från Sovjetstiden som statsskuldväxlar i Sovjetunionen och återbetalas från statsbudgeten. Beroende på datum då insättningen stängdes ändras det slutliga betalningsbeloppet. Mottagaren måste veta att medel från sovjetiska insättningar inte indexeras och att räntor inte beräknas på dem.

Icke-kompenserbara insättningar

Lag nr 73-FZ säger att insättningar i USSR-sparbanken inte kan återbetalas:

  • Stängt till 31/31/1991 år oavsett orsaker.
  • Öppet efter 07/20/1991 – för eventuella deponerade belopp.

Villkor för inkasso

Om en insättning i USSR Savings Bank uppfyller kraven, och tidigare ingen ersättning har utfärdats till en medborgare eller mottagits i ofullständig volym, kan han kräva statlig kompensation. I enlighet med lag nr 459-FZ uppgår betalningarna i USSR-sparböckerna till 5,5 miljarder rubel 2019..

insättare

Om insättningen faller under det statliga programmet för kompensation av sovjetiska insättningar i Sberbank, beaktas vid beräkning av kompensationsbeloppet:

  • Födelseår för kontoinnehavaren. Beroende på åldersgrupp kommer insättningsbeloppet för insättaren att höjas med 2-3 gånger.
  • Kontoavslutningsdatum. Lagen föreskriver att minska koefficienter, som bestäms av depositionens löptid efter 1991.

Arvingarna

Om insättaren dör, kan hans barn och andra legala arvtagare få de förfallna medlen. Dessutom ersätter staten begravningskostnaderna för insättaren i USSR-sparbanken. Dessa pengar ges inte bara till arvingarna, utan också till andra individer (bekanta, grannar osv.) Som betalade för begravningstjänsterna. Kompensationsbeloppet beror på storleken på insättningen den 20 juli 1991:

  • Från 400 gnugga. inclusive – 6 000 rubel.
  • Upp till 400 gnugga. – 15 gånger depositionens värde.

Vem har inte rätt till ersättning

  • Kunder i Sovjetunionen Sparbank utan ryskt medborgarskap.
  • Personer som helt har fått ersättning för sovjetiska besparingar, samt kompensation för begravning av en insättare.
  • Medborgare som stängde insättningen från 07/20/1991 till 31/31/1991.
  • Arvingar till kontoinnehavaren född efter 1991.

Beräkning av det belopp som ska betalas

Sberbank-webbplatsen har en online-kalkylator som kan användas för att beräkna beloppet för budgetkompensation för sovjetiska insättningar. Genom att känna till beräkningsschemat och de uppgifter som krävs kan beräkningar göras oberoende.

Formel

RKV = (OSS x KKN x VK) – RPK, där:

  • RVC – ersättningsbelopp.
  • VC – ålderskoefficient.
  • OSS – saldot på insättaren hos USSR-sparbanken från och med 07.20.1991.
  • KKN – Koefficient för kompensationsinkomster.
  • RPV – tidigare mottagna betalningar.

Odds

En viktig faktor som bestämmer kompensationsbeloppet är födelsåret för deponeringsägaren:

  • Fram till 1945 (inklusive) – 3-timmars återbetalning av medel på kontot den 20 juli 1991.
  • Efter 1945 – dubbel ökning av insättningsfinansiering.

En annan indikator regleras av hur lång tid bidraget till den sovjetiska perioden har existerat. Tabellen visar hur detta påverkar kompensationsbeloppet:

Sparkonto stängningstid, år Kompensationsfaktor
Fram till 01/01/1992 0 (ingen lagstiftning krävs)
1992 0,6
1993 0,7
1994 0,8
1995 0,9
Efter 1995, inklusive öppna insättningar från och med 2019 1

Beräkningsexempel

Kompensationsformel

Med hjälp av formeln och koefficienter kan kontoinnehavaren eller hans arvingar enkelt beräkna kompensationsbeloppet. Till exempel öppnade en fräsmaskin, född 1944, en passbok i januari 1991 och lägger sin månadslön på 130 rubel på den. Sedan dess har han inte längre fyllt på kontot, inte stängt det och inte fått några ersättningar..

I detta fall kommer ersättningen för 2019 att vara:

  • Statlig kompensation till deponeringsägaren eller dess arvtagare (130 rubel x 3 x 1) – 0 rubel. = 390 gnugga.
  • I händelse av insättarens död, personer som betalade för begravningen – 130 rubel. x 15 = 1950 rubel.

Få ersättning

  1. Förbered en ansökan och ett paket med nödvändiga dokument.
  2. Skicka dem till filialen i Sberbank.
  3. Vänta på resultatet av översynen, det tar en vecka. Kreditinstitutets anställda klargör om denna person har rätt till ersättning för insättningar under 2019. Om resultatet av kontrollen är positivt krediteras han det förfallna beloppet.

Dokument för registrering

Pass, passbok och pengar

Kontantkompensation för insättningar periodiseras och utfärdas på grundval av en ansökan med angivna uppgifter:

  • Efternamn, namn, patronym för bidragsgivaren.
  • Hans passinformation.
  • Liknande information om den sökande, om överklagandet sker på arvtagarnas vägnar.
  • Begäran om ersättning för medel som sparats i sparboken.
  • Sökandevänligt sätt att få återbetalning.
  • Lista med bifogade dokument.
  • Datum för skrivarens skrivelse och underskrift.

I person

Grundläggande dokumentpaket:

  1. Påstående.
  2. Pass eller annan identitetshandling för den sökande.
  3. Sparbok. Om en medborgare inte har det, är det nödvändigt att utarbeta en förklaring om förlust, där anges platsen för registreringen och det ungefärliga insättningsbeloppet. Dessa uppgifter hjälper Sberbank-anställda återställa sin lösenord.

Om arvingen från en person som hade en insättning i USSR Savings Bank ansöker om ersättning måste du lägga till:

  • Intyg om arv, med notarisering.
  • Insättarens dödsintyg.

För förvaltaren

Om kontoinnehavaren eller hans arvtagare inte personligen kan ta emot pengarna (på grund av en allvarlig sjukdom, bo utomlands osv.), Har de rätt att överlåta detta till en annan person som kommer att ha till hands:

  • Fullmakten förseglas med en notares underskrift.
  • Förtroendepass.

Metoder för överföring av medel

  1. Överföra pengar till den sökandes bankkonto (plastkort).
  2. Kontantuttag via en operatör vid ett kreditinstituts kassaskåp.

Utmana utbetalningsbeloppet

Mottagaren kanske inte håller med om kompensationsbeloppet av olika skäl:

  • En tvåfaldig koefficient användes istället för en 3-faldig. Ökningsbeloppet bestäms av bidragsgivarens födelsedatum. Om det faller under perioden efter 31/31/1945 fördubblas medlen på kontot bara. Om fel datum anges i passet måste mottagaren se till att korrigera detta fel.
  • Felaktig tillämpad reduktionsfaktor. Detta är möjligt med förlust av en passbok när information om hur mycket pengar uppdateras enligt tillgängliga data. Om depositionens ägare eller hans arvingar inte kan bekräfta att kontot inte stängdes, måste de komma överens med kreditinstitutets information.
  • En liten mängd insättning. Situationen liknar den som beskrivs i föregående stycke..
  • Brist på indexering av medel på det sovjetiska kontot. Det svåraste av alla dessa situationer på grund av att bidrag i verkligheten inte längre existerar. På grund av bristen på dessa pengar indexeras de inte och ränta debiteras inte..

I de tre första fallen, om insättaren tillhandahåller nya dokumentation till förmån för hans (ny mottagna pass med rätt födelsedatum, hittad passbok etc.), granskas betalningsbeloppet och ytterligare pengar kan betalas till honom.

För att göra detta måste du:

  1. Förbered ett uttalande om orsaken till oenighet med den tidigare betalningsstorleken.
  2. Skicka den till filialen i Sberbank, med dokumentation.
  3. Vänta på resultatet av översynen. Om banken vägrar att ta ut ytterligare medel har den sökande rätten att lösa problemet genom domstolen.

Om i de tre första fallen anförs fordringar mot Sberbank, som återbetalar insättningar enligt det statliga betalningsprogrammet, är adressaten för fordringar i den senare situationen oklar. Den tidigare organisationen existerar inte längre och staten har tagit på sig skulden. Men oavsett vilken av de fyra situationerna som orsakade insättarens olikhet kommer hans kostnader för förfarandet vanligtvis att överstiga de förväntade fördelarna.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. David Wikström

    Det verkar som att du undrar om det finns några ersättningar för sovjetiska insättningar år 2019. Tyvärr kan jag inte ge dig ett exakt svar eftersom jag inte har tillgång till den aktuella informationen. Det bästa du kan göra är att kontakta relevant myndighet eller bank för att få mer information om eventuella ersättningar för sovjetiska insättningar. Lycka till!

    Svara
Lägg till kommentarer