...

Finska husbyggnad – Asuntomessut-2019

Asuntomessut-2019 är en stor finländsk byggmässa som hålls varje år för att spegla Finland byggindustrin och den moderna husbyggnad. Mässan harlexikon för hus- och tomtmarknaden och presenterar de senaste trenderna, material och system för nybyggnation och renovering av fastigheter. Förutom det erbjuder den ett helt äventyr som tilltalar hela familjen av videobaserade installationer, musikuppvisningar och andra underhållningsaktiviteter. Asuntomessut är den perfekta möjligheten för Miljonärer att uppdatera sig om den moderna husbyggnaden och hitta inspiration för sitt eget hem.

Finland håller varje år en ovanlig utställning av färdiga bostadshus. Vem som helst kan komma in och se hur ett hus byggt för specifika kunder ser ut. Och ägarna kommer att flytta till det senare, när utställningen är över. Vår rådgivningssida har valt de viktigaste trenderna från Asuntomessut-2019.

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Asuntomessut översätter helt enkelt som ”bostadsmässa”. Detta är en utställning med privata hus som är helt redo att flytta in. Så du kan uppskatta inte bara den arkitektur som nu är populär i Finland, de ultramoderna byggtrenderna, men också inredningen, husets design.

Asuntomessut låter dig ”prova på” hus byggda för andra, utvärdera bekvämligheten med projektet och välja intressanta designmetoder för att dekorera utrymmet. Detta är ett helt område med privata hus, som i år ligger i staden Kouvola. Det bör noteras att förberedelserna för Asuntomessut börjar tio år innan utställningen öppnas, projekt håller på att förberedas, byggandet pågår och husen håller på att slutföras. Därför hålls evenemanget varje år i olika städer i Finland..

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Det första som alla besökare till Asuntomessut-2019 noterade var den oklanderliga utformningen av territorierna runt husen. Landskapsdesignen är lakonisk, fasthållen, modern, funktionell. Rastplatser, utomhuseldar krävs. Den moderna finska trenden är rent nominella, låga trästaket, häckar samt grus, grusåterfyllning istället för det traditionella blindområdet.

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Den andra anmärkningsvärda trenden inom finsk bostadsbyggande är den obligatoriska närvaron av en öppen terrass, veranda. Och ofta inte en. I många hus som presenterades på Asuntomessut-2019 installerades ofta en jacuzzi på terrasser och i friluftsområden, som ett alternativ till en pool där det inte fanns någon plats på platsen. Alla jacuzzier har en fällbar skärm för att hålla kvar skräp och för att skydda små barn. Finländsk inredning av terrasser – alltid ramlös så att utrymmet ser så öppet ut som möjligt för solen.

Observera att själva husen är högst två våningar, med gaveltak, arkitekturen är enkel, utan onödiga detaljer..

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Inne i husen noterade besökarna på den finska utställningen flera dominerande trender på en gång:

  • Maximal träfinish. Till och med den vanliga grisplattan, som portalen redan har skrivit om, var av trä och dekorerade bara köksförklädet;
  • Panoramafönster. Eller många vanliga och till och med små fönster. Maximalt naturligt ljus, vilket är mycket viktigt för det finska klimatet. Dessutom låter panoramafönster naturen komma in i huset;
  • Skandinavisk stil är designens huvudriktning. Interiören är enkel, utan speciella krusiduller, möbler – för alla tider, klassiker som inte har gått ur moden på decennier, naturliga textilier, levande växter som dekor;
  • Mycket lugna, neutrala barn som inte behöver göras om när barnet växer upp;
  • Nyanser är naturliga, om ljusa färger finns, är det accenter. I hem avsedda för unga ägare användes grafitfärgade prickade, liksom svart VVS;
  • Planken är populär, plywood, som används som en finish även utan målning, i sin naturliga form;
  • Vit garderob i korridoren – det är hela inredningen i detta rum i många hus i Asuntomessut-2019.

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Enskilda hus i bostadsområdet som byggdes för utställningen Asuntomessut-2019 var avsedda specifikt för äldre. Med alla prylar som hjälper personer med funktionsnedsättning, en bekväm, öppen interiör. Det fanns hus som kunde hysa fyra eller fem enskilda seniorer, med separata sovrum men ett gemensamt vardagsrum inrättat för att umgås.

Förresten, i många finska hus finns det ett separat tekniskt köks-tvättstuga. Tvätta hundens tassar efter en promenad, lämna smutsiga skor och kläder.

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Finska husbyggnad - Asuntomessut-2019

Arrangörerna försäkrar att Asuntomessut är den enda europeiska utställningen av privat bostadskonstruktion i sitt slag och är användbar för alla. Besökare kan välja ett projekt för sitt framtida hem, lära sig något nytt för sig inom området dekor och inredning. Arkitekter implementerar djärva idéer och utvecklare stimulerar försäljningen av låghus.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Per Hedlund

    Hej, jag undrar om det finns några finska husbyggnader på Asuntomessut 2019? Jag är nyfiken på att se finskt arkitektur och design. Kan du rekommendera några specifika hus eller områden att besöka på mässan? Tack på förhand för informationen!

    Svara
Lägg till kommentarer