...

Trendig interiör i stil med 2013

Trendig inredning är ett populärt sätt att förnya ditt hem. Med trender från 2013 kan du få det moderna utseendet du söker. Den här posten diskuterar enkelheten, harmoni och utseendet som gäller i detta år för att hjälpa dig att skapa det trendiga hem du vill. Fördelarna med stilen är att den är enkel och ändå säregen, och du kan uttrycka din egen personlighet med färger och möbler.

Naturligtvis förändras inte modetrender inom inredning så ofta som i kläder och skor. Emellertid har designen av lokaler sina egna modetrender, och nya trender ständigt blandas, uppstår och försvinner för att återuppliva om några år, redan med ett vackert prefix ”retro”.

Den första trenden – en ljus touch på en neutral bakgrund

Naturligtvis så neutrala, påträngande färger som beige, grå, grädde, grädde, vit, sand och kaki som ger ögonen en chans att vila, diskreta färger går aldrig ur modet, eftersom de är bakgrunden som fungerar som grund för att skapa en interiör.

Men dagens mode dikterar olika regler – för lugnt och neutralt rum verkar redan ointressant, vilket kräver ytterligare färger och experiment. Men i årets trendiga interiör kan det inte vara många ljusa stunder – glidighet är inte i designers ära, därför är ett element som omedelbart lockar ögat på grund av en ovanlig skugga tillräckligt.

Passionerad röd förblir relevant, det är dess designers som föreslår att kombinera det med lugna beige eller gråtoner. Den mörkröd, vinröd nyans, liksom indigo, mörkblå och kungblå färger förklarar sig själva – det är dessa ljusa färger som kommer att vara mest efterfrågade i interiörer i år.

Det bör noteras att trenden att lägga till en ljus plats till neutrala interiörer inte är ny, men i år har den blivit mycket populär och används nästan överallt – från formella kontor till lyxiga lägenheter i femstjärniga hotell..

Dessutom är bland årets favoriter så intressanta färger som:

  1. Smaragdgrön. En nyans av grönt gräs blandat med bergsmaragd ser ovanligt rik och fräsch ut.
  2. Senapsgul. Vi kan säga att detta är en dämpad, inte för ljus version av den soliga gula färgen, mer återhållsam och lugn.
  3. Havsvåg. En lugnande, subtil blå nyans som parar vackert med gyllene, lila och vita färger.
  4. Violett. Färgen på känslig lila är alltid populär hos designers, oavsett mode och de senaste trenderna. Perfekt för ett sovrum eller ett lyxigt vardagsrum.
  5. Brännande orange. För inte så länge sedan utsåg det amerikanska företaget Pantone (en världsberömd expert inom området färgidentifiering) denna passionerade, heta färg till favorit 2013. Formgivare rekommenderar att du kombinerar denna nyans med brun, grön och alla nyanser av gult. Förresten, Pantone har valt årets favoriter i flera år redan, det var specialisterna på detta företag som kallade 2010 året för turkos, 2011 – kaprifol och 2012 – röd-orange.

Trendig interiör i stil med 2013 Håller med om att utan en ljusröd soffa skulle detta kök se ut för kallt och till och med sterilt. Fortsätter temat ”ljus plats” ovanliga klistermärken på motsatt vägg

Den andra trenden – väggklistermärken

Sedan 60-talet av förra seklet har tapeter hållit fast handflatan bland andra dekorationsmaterial för väggar. Vad tapetdesignare inte har kommit med! Och med ett stort geometriskt mönster, och i en liten blomma och i ränder … Ett sådant stort urval av mönster och material gjorde det möjligt för hushållsägare att välja ett alternativ för varje smak och budget, för alla inredningsstilar.

I år får dock ett nytt sätt att uttrycka individualitet i väggdekoration popularitet – klistermärken och väggdekaler. Dessutom beslutade designarna att inte begränsa sig till mönstrade och mångfärgade klistermärken – spegelklistermärken blir mer och mer populära, som ganska framgångsrikt ersätter vanliga speglar och låter dig experimentera med ljus och rymd..

Väggklistermärken är väldigt enkla att fästa och ta bort när utsidan av rummet tröttnar och du vill ha något nytt, därför anses de vara ett av de enklaste och billigaste sätten att uppdatera interiören. De tas bort från väggen med en vanlig fuktig svamp, och utbudet av sådana klistermärken i butikerna växer varje dag..

De är gjorda av självhäftande vinylfilm och kan användas inte bara på väggar, utan också på speglar, fasader på skjutgarderober, kylskåp – alla släta ytor.

Trendig interiör i stil med 2013 Klistermärket på väggen kan vara helt utan mönster, till exempel speglad, eller hur, i detta fall, imitera trä, sten eller förgyllning

Trendig interiör i stil med 2013 Och i detta fall blev klistermärken som förvandlade en av väggarna till en världskarta interiörens höjdpunkt.

Trend tre – kork- och bambusgolv

Visst är laminat, linoleum och parkett ledande bland golv. Linoleum – på grund av dess låga kostnader, parkett – på grund av den oöverträffade skönheten i naturligt trä och laminat – på grund av kombinationen av ett överkomligt pris och ett attraktivt utseende.

Nya golvbeläggningar börjar dock tränga ut marknadsledare. Nya trender indikerar att kork och bambu golv kommer att vara det mest populära materialet 2013..

De är allergivänliga, praktiska, miljövänliga, hygieniska och slutligen bara mycket vackra. Vad behöver du mer för att utforma en bekväm och modern interiör? Förresten, både kork och bambu blir billigare än naturparkett av dyrt trä vad gäller pris..

Trendig interiör i stil med 2013 Ett bambusgolv kommer säkert att ha naturlig ojämnhet, vilket ofta stänger av köparen. Men för det första, med modern teknik kan du skapa en nästan perfekt jämn beläggning, och för det andra kommer styrkan och skönheten hos ett bambugolv att göra det enkelt att ta itu med denna lilla nackdel.

Trendig interiör i stil med 2013 Korkgolvet är halkfritt och kännetecknas av sällsynt slitstyrka, så det kan användas i badrummet, köket och barnrummet

Den fjärde trenden – tredimensionella plattor

Under vår högteknologiska ålder är husägare inte längre nöjda med bara en vanlig bild på väggen – ge oss en tredimensionell bild, präglad och direkt slående.

Tredimensionella väggplattor är väldigt vackra medan de inte är så dyra, vilket gör att du kan uppdatera interiören när den föregående bilden är trött.

3D-plattor är en symbios av kolfilm och vanliga brickor, från den första den fick tekniken och det uttrycksfulla mönstret, och från det andra – en solid modulbeläggning.

Formgivare betonar att tredimensionella plattor ser helt annorlunda ut i olika ljusförhållanden, vilket gör att varje gång kan se väggen bokstavligen i ett nytt ljus. Men sådana mönster, om de täcker hela väggen, kommer att överbelasta ögonen med sin aktivitet, så i vardagsrummet ska 3D-plattor användas doseras ut – i form av en ovanlig bild eller en väggpanel mot en bakgrund av gips eller vanlig tapet i neutrala, lugna nyanser.

Tredimensionella plattor kan användas inte bara för att dekorera väggar, utan också för att dekorera golvet, de är cirka tre millimeter tjocka och har en ganska hög hållfasthet. Du kan montera 3D-plattor med dubbelsidig tejp eller lim som ”fungerar” med polykarbonat.

Trendig interiör i stil med 2013 För aktiv 3D-bild ”trycker” på ögonen om den upptar hela väggen. Men i form av en ovanlig panel kan bli en höjdpunkt i interiören och radikalt förändra utseendet på en platt vägg

Den femte trenden – original dekor

2013 betraktas inte längre en golvlampskärm, framgångsrik matchad med färgen på väggarna och andra dekorativa element, en modsnitt. Men det handgjorda, originella och ovanliga tillbehöret kommer att vara mer lämpligt än någonsin.

Den så kallade handgjorda blir mer och mer populär, och oavsett skapande: hantverk gjord av makram, hängande lampor med söta och kära souvenirer, mjuka leksaker gjorda med ett barn, hantverk från skal och havsstenar är lämpliga …

Speciellt kreativa och originella personligheter behärskar till och med en ny teknik för att skapa abstrakta målningar med bubbelkonstteknologi, när en bubbla av färg blåses ur ett sugrör på en duk och lämnar färgglada fläckar på ett absolut kaotiskt sätt.

En favorithobby är alltid bra och intressant, så varför inte sätta ditt hantverk på displayen och dekorera inredningen i ditt hus med dem. Dessutom uppskattas originalitet och hantverk i år mer än någonsin.

Trendig interiör i stil med 2013 Naturligtvis är det inte alla som har en keramiker eller en konstnärs talang, och det kommer att vara ganska svårt att sticka en sådan rund matta för första gången. Och ändå, även om ditt hantverk är långt ifrån ett mästerverk, finns det något överväldigande söt och tilltalande om dessa handgjorda dekorstycken.

Unika fashionabla små saker

Även den mest eleganta och originella interiören kommer att se obehaglig och kall ut utan olika små saker – smycken, textilier, souvenirer, diskar. Vilka dekorativa föremål anser designers vara mest relevanta 2013??

Resväskor och djurfigurer. Ja, vanliga gamla resväskor, som inte har använts för det avsedda syftet på länge, kan mycket väl byta ut ett sängbord i korridoren eller en byrå i sovrummet. Och det är bekvämt att lagra saker, och det ser väldigt ovanligt ut. Formgivare använder naturalistiska djurfigurer som underlägg, rekvisita och bara dekorationer och placerar dem på hyllor mellan böcker och vaser..

Trendig interiör i stil med 2013 En massa saker kommer att passa i ett sådant slags nattduksbord, men i detta fall bör resten av interiören utformas i retrostil

Trendig interiör i stil med 2013 Varför inte lägga en söt katt, hund eller mus på din hylla? Och den retro stil elefantfigurerna är tillbaka på mode

Mönster. De mest populära tryck som kommer att dekorera inte bara tapeter, utan också möbler, diskar, vaser, i år, kallar designare blommönster, en traditionell bur, stora bilder av grönsaker som kommer att se perfekta ut i matsalen och i köket, samt ormbönor och fjädrar. Från dekorativa fjädrar kan du skapa ovanliga, väldigt söta kompositioner i olika färger, dekorera dem med en ljuskrona eller lampskärm. Och ormbönor kommer att vara fashionabla att avbilda på tapeter och målningar, du kan också köpa en levande växt, som också kommer att bli en del av rumets design.

Trendig interiör i stil med 2013 Det var de snidade ormbunken som blev ett av de mest fashionabla intryck 2013. Och själva växten ser väldigt attraktiv ut och kommer definitivt att dekorera alla rum i huset.

Textil. I år har designers beslutat att flytta sig från den stränga inredningen i rum och använder alltmer romantiska krusiduller och spetsar i dekoren av rum. Dessutom dekorerar spetsar och krusiduller nu inte bara duken på matbordet och servetter, de kan visas på möbler, överkast, gardiner, en vas och till och med en duschdraperi.

Trendig interiör i stil med 2013 En sådan övertäckt sängäcke kommer att vara en utmärkt dekoration för en vanlig fåtölj eller klassisk stol och förvandla ett möbel till ett verkligt konstföremål.

Många av modetrenderna i år är, som vi kan se, inte nya, men det är just det inre mode-skönheten – gamla föremål och smycken tar med tiden ett nytt liv, som återigen lockar designers uppmärksamhet och befinner sig på toppens popularitet. Samtidigt bidrar utvecklingen av ny teknik och uppkomsten av innovativa efterbehandlingsmaterial till bildandet av den aktuella interiörens stil. Naturligtvis är det inte nödvändigt att strikt följa modetrender, men några av de trender som föreslås ovan kan fortfarande användas för att stolt visa gästerna din interiör i 2013-stil..

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Leo Andersson

    Jag är nyfiken, vilka är några av de trendiga inredningsstilarna år 2013?

    Svara
Lägg till kommentarer