...

“Pink Punch” av Nicholas Croft &Michaela MacLeod, eller unika kläder för dina träd

Nicholas Croft och Michaela MacLeod presenterar "Pink Punch", vars unika klädlinje tillhandahåller ekologiska modeartiklar och stöder trädplantering för att bidra till vår miljö. Dessa kläder är designade och tillverkade i Montreal och erbjuder återförslutningsbar förpackning och en egen gåvobox som beställningsalternativ. Varje köp stöder dessutom trädplantering, så att du kan göra något bra med ditt mode.
Installationen Pink Punch av Nick Croft och Michaela MacLeod

Denna skapelse är baserad på ett rep av naturlig latex (gummi). Materialet valdes på grund av sin höga flexibilitet vid ett brett temperaturintervall. Naturgummi utvinns ur saven från en brasiliansk Heveaplantage, som växer på tropiska plantager.

Pink Punch installation av Nick Croft och Michaela MacLeod

“Cladding” träden börjar i toppen, tre meter över marken. De lindas tätt runt varje spole för att förhindra att “kläderna”hänger med tiden. När du når den nedersta nivån skapar du en bas, som läggs på marken och vars diameter varierar mellan 90 centimeter och 1,2 meter.

Om flera träd står mycket nära varandra bör kvistarna täcka den nedre delen av stammarna och på så sätt förbinda växterna.

Pink Punch installation av Nick Croft och Michaela McLeod

“Pink Punch” visades redan 2012 på konstfestivalen Nuit Blanche i Toronto, och 2013 installerades den på Jardins de Métis/Reford Gardens vid XIV International Garden Festival i Quebec, Kanada. Färgglada träd mot en bakgrund av naturliga gröna och bruna färger som bjuder in gästerna att besöka den här unika skogssalongen.

Nick Croft och Michaela McLeods installation Pink Punch

År 1920 var Jardins de Métis en familjegård som ägdes av George Stephen Reford. Hans brorsdotter (Elsie Reford) använde sig av landskapsarkitektur för att odla sällsynta växtarter.

1962 öppnades lyxiga ensembler för allmänheten. År 1995 (efter Elsie Refords död) tog organisationen Métis, en hantverksorganisation som arbetar för att bevara denna naturskatt, på sig att sköta om platsen. I slutet av 1990-talet hölls det första forumet under den internationella trädgårdsfestivalen, liknande den franska festivalen i Chaumont-sur-Loire.

Experimentella parkområden fungerar som en plattform för en ny generation av bildkonstnärer och landskapsarkitekter. Det är så här som den moderna trädgårdskulturen formas och sekelgamla egendomar bevaras.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 4
  1. Fredrik

    Vem är Pink Punch och vad representerar deras kläder för träd? Är det en aktuell modeaccessoar eller något mer konstnärligt och unikt?

    Svara
  2. Fredrik Ahlberg

    Vilka slags unika kläder kan jag hitta i ”Pink Punch” av Nicholas Croft & Michaela MacLeod för mina träd?

    Svara
    1. Kalle Västberg

      I ”Pink Punch” av Nicholas Croft och Michaela MacLeod kan du hitta unika kläder för dina träd. Det kan vara allt från färgglada klänningar och jackor till kreativa accessoarer som gör dina träd till unika och iögonfallande. Deras designs är kända för sina lekfulla mönster och fantasifulla detaljer som verkligen får dina träd att sticka ut. Så om du letar efter något speciellt och annorlunda för att klä upp dina träd, kan du definitivt hitta det i ”Pink Punch”.

      Svara
      1. Andreas

        I ”Pink Punch” hittar du unika kläder för dina träd med lekfulla mönster och fantasifulla detaljer. Deras kreativa accessoarer ger dina träd en iögonfallande stil som verkligen sticker ut. Om du vill klä upp dina träd på ett speciellt och annorlunda sätt är ”Pink Punch” definitivt platsen att leta på.

        Svara
Lägg till kommentarer