...

En modern grotta i skogen i Buenos Aires –genialisk skapelse av BAK Architects, Argentina

BAK Architects från Argentina har skapat en modern grotta i skogen vid Buenos Aires, som är ett genialiskt projekt som kombinerar funktioner som är både av funktionell natur men med en vacker design. Projektets stora styrka är att det erbjuder en omedelbar kontakt med det omgivande landskapet, med ett stort utrymme som skapar en djup relation mellan människa och natur. Dessutom är det ett ljust, friskt och modern rum som inbjuder till att leka, mysa och uppleva friden och lugnet på landet.
I skogen

I en vacker tallskog fyrahundra kilometer utanför Buenos Aires, i en avskild glänta långt från stadens centrum, byggdes ett ovanligt hus i perfekt harmoni med det omgivande landskapet.

BAK-arkitekterna ställdes inför höga krav: huset skulle vara modernt utan att vara för iögonfallande, men också ha ett lågt underhållsbehov och en låg kostnad.

Resultatet är en stuga på en sanddyn, bevuxen med barrträd, som nästan smälter in i sin omgivning. En intressant detalj är att det inte finns någon huvudentré och att den enda ingången till interiören är via balkongdörrarna.

BAK Architects hemdesign
BAK Architects husdesign
Husdesign av BAK Architects
Husprojekt av BAK Architects
Husprojekt av BAK Architects

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Andersson Pettersson

    Vilken inspirerande design! Hur har de lyckats skapa en modern grotta i skogen? Är det här ett nytt koncept eller har det gjorts liknande projekt tidigare i Buenos Aires eller i Argentina? Jag är nyfiken på vilka material och tekniker BAK Architects har använt och om grottan integrerar sig väl i skogen eller om den sticker ut på något sätt. Tack på förhand för svar!

    Svara
Lägg till kommentarer