“Gröna hus” i nationell indisk stil, Ahmedabad. Designad av Hiren Patel Architects

Ahmedabad har ett nytt sevärt hus som har designats av Hiren Patel Architects. Inspirerad av nationella arkitektoniska stilar från Indien, har detta gröna hus hyllats för att kombinera många olika miljömässiga förmåner inklusive skydd för hetta, naturlig ventilation och låg energianvändning. Det unika huset har också jämn integrering av moderna tekniker med gamla traditionella stilar, vilket ger bemärkelse åt besökarens upplevelse.
Växthus i Ahmedabad, Indien
Växthus i Ahmedabad, Indien
Växthus i Ahmedabad, Indien
Växthus i Ahmedabad, Indien

På bottenvåningen finns två sovrum, kök, matsal, musikrum samt två vardagsrum och ett bönerum. Sonens sovrum, gym och terrass – på andra våningen. Högt i tak kompletterat med ett intressant belysningssystem.

Växthus i Ahmedabad, Indien
Växthus i Ahmedabad, Indien
Växthus i Ahmedabad, Indien

Endast miljövänliga material användes för att skapa huset, vilket är mycket populärt nuförtiden. Den unika konstruktionen av fönsterluckorna i trä gör att solljuset kan komma in i huset obehindrat, samtidigt som en hög nivå av avskildhet garanteras. Och tack vare den unika designen kommer byggnaden alltid att se relevant och elegant ut.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Emil

    Hej! Jag undrar om ”Gröna hus” i indisk stil i Ahmedabad är öppna för allmänheten att besöka? Finns det något inträdesavgift för att komma in? Jag är väldigt intresserad av att se denna vackra arkitektur och skulle gärna vilja få mer information om besöksmöjligheter. Tack på förhand!

    Svara
  2. Henriksson Markus

    Det gröna huset i nationell indisk stil ser fantastiskt ut! Jag undrar hur arkitekterna på Hiren Patel Architects lyckades kombinera den klassiska indiska arkitekturen med ett modernt och grönt byggkoncept. Finns det några unika hållbara egenskaper i detta hus?

    Svara
Lägg till kommentarer