Utsökt modernistisk inredning av ett privat hem

Kan man förbättra husets planlösning genom att ta bort onödiga väggar och behålla det ursprungliga antalet rum?? Utrymmen som är utformade så att de boende inte stör varandra? Är det möjligt att kombinera olika texturer och ytbehandlingar men ändå behålla den visuella lättheten i atmosfären??

Interiör i vardagsrum/matsal
Matbord i trä
Ovanlig lampa ovanför matbordet
Tegelvägg i vardagsrummet
Blommor i matsalens interiör
Vivienda en Sant Joan interiör vardagsrum
Mörka möbler i vardagsrumsinredningen
Inredning av kök
Ritbordet i köket
Mörk bänkskiva i köket

De viktigaste målen för projektet var att bibehålla husets nuvarande värde, beroende på antalet rum, för möjligheten att sälja det vidare i framtiden, att förbättra fördelningen av utrymmet och belysningen samt att förlänga korridoren för att göra den beboelig.

Målet var också att optimera cirkulationsvägarna i huset och dela upp det i två delar: en gemensam del och en privat del. Här är köket, badrummet och garderoben den centrala punkten. Det finns en separat ingång från det stora sovrummet, medan det gemensamma området är anslutet till dessa rum genom en korridor.

Gästrummet är centrerat kring ett stort runt bord och innehåller ett arbetsrum, en lounge och en matsal. Den rörliga strålkastaren ovanför rummet är värd ett särskilt omnämnande. I bakgrunden en tegelvägg som leker med frostade reflektioner. Den påminner om det historiska och arkitektoniska arvet i den märkliga byggnaden och smälter harmoniskt in i de traditionella kakelplattorna, som har fått ett nytt liv och en estetisk betydelse genom restaurering och polering.

En persisk matta som en diskret rumslig avgränsning definierar vardagsrummets torg, som vetter ut mot den magnifika Passeig de St Johns Hopkins. Joan i Barcelona genom två fantastiska balkonger.

Bara några steg från matsalen ligger köket, som inte är avgränsat av dörrar eller väggar. Det var tidigare ett separat rum, men är nu en del av matsalen och drar nytta av ljuset från huvudfasaden. En liten bar, som är tillgänglig från båda sidor, suddar ut gränserna mellan de två områdena medan ett fotografi på den motsatta väggen skapar kontinuitet och precision i den stil som hela interiören är utformad i.

Köket ser nu mer och mer ut som en samlingsplats för hela familjen, där man inte bara lagar mat utan också ägnar sig åt aktiviteter som att äta, tvätta kläder, läsa tidningen, arbeta och ha mysiga sammankomster med vänner. En av de stora framgångarna med det här projektet är att kunden kan göra allt i ett väl upplyst öppet rum med utsikt över det vackra landskapet.

Det stora sovrummet har öppen tillgång till en walk-in-garderob och en visuell "intimitet" mellan dusch och sovrum, som endast är åtskilda av en glasvägg och en venetiansk trälucka. Den här designlösningen gör att ljuset flödar in i rummet mellan rummen och skapar en optisk illusion av dämpat ljus mellan de två områdena.

I ett till synes estetiskt neutralt sovrum sticker sänggaveln ut. Det skapar en ojämn yta. Grafisk formgivare för denna design av Cristian Zuzunaga.

Badrummet är uppdelat i två områden för att öka dess funktionalitet: i den främre delen finns två handfat – ett för var och en av ägarna. De är integrerade i bänkskivorna i marmor som ger rummet elegans och sofistikering. Samtidigt finns det i den motsatta delen av rummet ett intimt område med toalett, dusch och möbler. Kakorna i badrummet ser ut som vita och turkosa kakelplattor som mäter 10×10 cm.

Den stilistiska förnyelsen och den rumsliga omfördelningen av strukturen har tagit motsatta kronologiska vektorer. Den förstnämnda är en berättelse om arkitektonisk förändring, som har blivit en oumbärlig del av designkonceptet, medan den sistnämnda har försökt återspegla den nuvarande livsstilen och de vardagliga behoven.

När formgivarna utformade denna nya stil för badrummet betonade de belysningen: alltid distinkt, naturlig för varje användare, men alltid med betoning på det klassiska och måttligt moderna, vilket skapar en känsla av större utrymme och ett obegränsat antal användningsområden för designen i sin helhet.

Det här huset gör det möjligt att se in i framtiden utan att glömma det förflutna. Dra dig tillbaka till ett privat område eller till en gemytlig sammankomst med vänner, där var och en av dem kommer att känna sig som en mycket speciell gäst. Att renovera ett gammalt hus är ett charmigt och ganska bekvämt sätt att skapa ditt drömboende.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Lägg till kommentarer

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: