...

Stone Guest av Slee & Co Architects – asketiskt liv utan pompa och ståt i Johannesburg

Stone Guest, av Slee & Co Architects, är ett vackert hem i Johannesburg som sätter tonen för minimalistiska living. Huset har minimala, rymliga och lyxigt designade rum. Huset kombinerar moderna detaljer, såsom mattsvarta ytor och belysta trägolv, med gamla träelement som exempelvis lövträdguldfärgade paneler och massiva fyra meter höga fönster som ger ett speciellt naturupplevelse. Resultatet är ett utökat bostadsutrymme som kombinerar elegans och komfort med enkelhet och funktion.

Forum City-fans har en chans att se hur Slee&-designteamet ville vara i harmoni med naturen Co Architects från den sydafrikanska staden Johannesburg.

De planerade och förverkligade en byggnad i ett stenigt område nära en industriell metropol. Den nya byggnaden har förvandlats från en gammal byggnad som omges av ett landskap som formats under årtionden. Därför har man beslutat att den skall smälta in i denna ram utan att störa balansen i den biologiska miljön. Till och med garageporten är bara något högre än bilens höjd för att skapa balans.

Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg

Ingenting har huggits ner, inte ett enda block har flyttats. Här är till exempel ett ungt träd som lämnats intill en damm vid en klipphäll. Känslan visade sig vara ömsesidig, och de invånare som tillbringar sina varma dagar på uteserveringen fick lite skugga och det mjuka prasslet av löv. Träd i landskapsplanering oersättlig.

Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg
Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg

På insidan har en asketisk interiör i passagerna samma stil som bostadsutrymmena. Ingen lyx och inga krusiduller. Detta är ett hem för kreativa typer.

Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg
Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg
Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg
Ett stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg
Stenhus av Slee & Co Architects i Johannesburg

Plan för bottenvåningen

Ta en titt

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Max

    Kan du beskriva mer om hur detta asketiska liv utan pompa och ståt ser ut i Johannesburg? Hur påverkas invånarna i staden av denna minimalistiska livsstil?

    Svara
  2. Andersson Leo

    Vad är det som inspirerade Slee & Co Architects till att skapa en byggnad som Stone Guest i Johannesburg, som har en minimalistisk och asketisk design utan någon överflödig prålighet?

    Svara
Lägg till kommentarer