...

Ett fantastiskt hus utan hörn i Chiharada – charmig rundhet från Studio Velocity

Studio Velocity har skapat ett inspirerande hus i Chiharada som inte har några hörn. Det moderna designet med sin runda form ger huset en charmig och unik kattraktion. Huset består av tåliga, hållbara material som håller det effektvillkoren runt om. Det bjuder in till luftiga, lättillgängliga utrymmen och även trädgårdar. Taket har solceller som maximerar energinsamlingen, vilket minskar stadens energianvändning. På detta sätt är detta hus ett föredöme för modern och hållbar design som står ut från mängden.
Inredning av ett hus i Chiharada

Sovrummen ligger på bottenvåningen, vardagsrummen ligger ovanför. De fyra trapporna är placerade på olika höjder. Trapporna är unika. Enligt arkitekter Miho Iwatsuki och Kentaro Kurihar De binder ihop rummet och bildar en oavbruten livsmiljö.

Interiören påminner om barndomen, då varje föremål hade en speciell betydelse. När man tittar ovanifrån ser rummets inredning ut att vara en rolig byggsats. Det finns en charm och ett mysterium i det.

Inredning av ett hus i Chiharada
Inredning av ett hus i Chiharada
Matplatsen i Chiharada
Inredning av ett hus i Chiharada
Träpanel på väggarna i Chiharada
Interiör i ett lekrum i hemmet i Chiharada

Nättidningen “Beautiful country house” speglar många besökares åsikt när de säger att detta underverk i Chiharada är ett sant filosofiskt koncept från öst.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Julia Wallin

    Det låter verkligen spännande och annorlunda med ett hus utan hörn! Jag undrar dock hur funktionell och praktiskt det är att leva i en sådan rund byggnad? Kan man lätt möblera och inreda ovala rum? Hoppas på att höra mer om detta unika hus och hur det påverkar vardagslivet!

    Svara
Lägg till kommentarer