...

“trapphus” ett litet hus i Japan, ett slående projekt av y+M Design Office

Y+M Design Office presenterar "trapphus", ett unikt litet hus designat för att användas för kortare tidsperioder. Det kan finnas i trädgården eller huset och är konstruerat för att ge bärare en stor grad av lyx och bekvämlighet. Med minimala utrymmen innehåller det lite hemligheter som förstärker det övergripande intrycket av kvalitet och karaktär. Genom unik arkitektur, ett komplett modernt utrustat kök och innovativa lösningar är trapphus ett verkligt slående projekt.
Fasaden på ett trapphus i Japan

Husets originella planlösning är visserligen flamboyant, men den är skickligt utformad för att skydda sina invånare från solens strålar och havets vindar! Nödvändigt naturligt ljus och ventilation bevaras. I inredningen är det möjligt att spåra designens huvudtema. De genomgående trappstegen i trapphuset kan ses från insidan!

Här bor ett ungt par med två barn. De har alltid drömt om ett rymligt och soligt hus vid havet, men samtidigt värdesätter de lugn, komfort och avskildhet. Denna ovanliga design klarade uppgiften med bravur och uppfyllde en kontroversiell dröm!

Inredning av ett trapphus i Japan
Arbetsutrymme på första våningen
Ovanliga belysningsarmaturer i trapphuset interiör
Fasaden på ett trapphus i Japan

Fortsätt läsa

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Max

    Hur inspirerades y+M Design Office att skapa ett ”trapphus” i Japan? Vad var deras motiv och tankar bakom detta projekt?

    Svara
  2. Jansson Emil

    Kan ni berätta mer om detta ”trapphus” i Japan? Vilken var idén bakom projektet och hur skapades det? Är det en vanlig bostad eller har det någon annan funktion? Finns det något unikt eller speciellt med detta hus jämfört med traditionella japanska hem? Tack på förhand för er information!

    Svara
    1. Robin

      Trapphuset i Japan är en innovativ bostad som utvecklades för att maximera utnyttjandet av en begränsad yta. Idén var att skapa ett hem där varje trappsteg fungerar som en separat plattform för olika funktioner, till exempel vardagsrum, sovrum eller kök. Genom att använda smarta lösningar, som hopfällbara möbler och modulära väggar, skapades flexibilitet och anpassningsförmåga.

      Detta trapphus kan betraktas som ett sätt att lösa utmaningen med platsbrist i japanska stadsområden. Istället för att bygga ett traditionellt japanskt hem, där varje rum är separerat, kombineras flera funktioner på ett och samma ställe.

      Unika egenskaper med detta trapphus inkluderar dess multifunktionalitet och rumsutnyttjande. Olika delar av trappan kan omvandlas till arbetsområden, sovplatser eller förvaringsutrymmen. Det är verkligen ett nyskapande och praktiskt tillvägagångssätt för att optimera utrymmet i en bostad.

      Till skillnad från traditionella japanska hem där fokus ligger på minimalism och harmoni, är detta trapphus mer praktiskt orienterat och optimerat för att maximera användningen av utrymmet. Detta gör det till en unik och spännande bostadslösning i japanska sammanhang.

      Svara
Lägg till kommentarer