...

–en sagostuga för det tjugoförsta århundradet av arkitekten Miguel de Guzmán; ett tvåvåningshus i El Espinar, Spanien

Miguel de Guzmán, en spansk arkitekt, har skapat en mäktig sagostuga för det tjugoförsta århundradet, beläget i El Espinar, Spanien. Huset är ett tvåvåningshus med generösa takterrasser och underbara omgivande utrymmen. Det har även ett fullt oavhängigt gästrum och en imponerande entranceport. Detta fantastiska hus möjliggör fantastiska vyer, hög komfort och mångsidiga lösningar på utrymmesproblem - ett underbart boende för en modern livsstil.

I barnens sagovärld finns det alltid en hus i skogen, Där magiska och mystiska saker händer. I Spanien, på norra sidan av Sierra de Madrid, bestämde sig den spanske arkitekten och fotografen Miguel de Guzmán för att förverkliga sin vision av ett modernt sagohus. Resultatet av experimentet är mycket långt ifrån den vanliga bilden av en skogshydda, vilket läsarna av Forum City kan se.

Ett hus för 2000-talet av Miguel de Guzmán

De låga byggkostnaderna och närheten till naturen var en prioritet vid utformningen av byggnaden El Espinar. Det tvåvåningshusets metallstomme har en fasad i tre lager. Det första skiktet består av sandwichpaneler med OSB-skivor som inredning. Den andra är polykarbonat i honungskakor, som ger extra isolering och volym i omkretsen, men som också samlar värme på vintern genom växthuseffekten. Som tredje lager planerade arkitekten en grön outfit av klätterväxter som stöds av stålkablar och kablar.

Huset från 1900-talet av Miguel de Guzmán
Hus på XXI-talet av Miguel de Guzmán
Ett hus från 2000-talet av Miguel de Guzmán

De halvmekaniserade konstruktionsmetoderna, lätta material och strukturella egenskaperna hos byggnadens kommunikation gör El Espinar mobilt och mycket lämpligt för framtida ändringar eller utvidgningar.

Andra idéer av Miguel de Guzmán och Veidimanna Protum kan ses på deras officiella webbplatser.

Ett hus från 2000-talet av Miguel de Guzmán
Miguel de Guzmáns hus från 2000-talet
Ett hus för 2000-talet av Miguel de Guzmán

Ta en titt på

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Martin Eklöf

    Kan du beskriva i detalj hur sagostugan av arkitekten Miguel de Guzmán ser ut och vad som gör den så unik för det tjugoförsta århundradet? Finns det något speciellt i huset som skiljer sig från traditionella sagostugor?

    Svara
    1. Hans Larsson

      Sagostugan av arkitekten Miguel de Guzmán är en unik och modern tolkning av en traditionell sagostuga för det tjugoförsta århundradet. Huset är väldefinierat med en rektangulär form och en synlig trästomme som ger det en rustik och charmig känsla. Det som verkligen skiljer sig är dock användningen av stora glasytor runt huset, vilket ger en fantastisk utsikt över omgivande natur.

      Interiören är ljus och luftig med en öppen planlösning och stora fönster som släpper in naturligt ljus. Det finns också en öppen spis som ger en mysig atmosfär, perfekt för att berätta sagor. Vid ingången finns en överbyggd terrass som ger extra utrymme för att njuta av utomhuslivet.

      Det unika med sagostugan är att den kombinerar traditionella element, som trästommen och den rustika känslan, med moderna designelement, såsom de stora glasväggarna och den öppna planlösningen. Den är också konstruerad med hållbarhet i åtanke genom att använda miljövänliga material och energieffektiva lösningar.

      Sammanfattningsvis är sagostugan av Miguel de Guzmán en härlig och modern tolkning av en traditionell sagostuga. Dess unika egenskaper, såsom de stora glasytorna och kombinationen av tradition och modernitet, gör den till ett perfekt hem för det tjugoförsta århundradet.

      Svara
Lägg till kommentarer