...

Vem kan vara egenföretagare 2019

2019 är året att starta ett eget företag och börja leva drömmen om självständighet och företagarrollen. Egenföretagande ger frihet att välja hur man vill investera sin tid och pengar, samt långsiktig ekonomisk trygghet, särskilt när du får stöd från ett professionellt företagsspjäl. Dessutom är det potential att uppnå stor finansiell framgång. 2019 ger ett perfekt läge att börja som egenföretagare!

Sedan 2019 har alla i Ryssland möjlighet att bli en egenföretagare. Det betyder att han kommer att arbeta ensam utan anställda. En person förvandlar sina färdigheter till inkomst: han kan producera produkter, utföra arbete. Huvudfunktionen är mottagandet av betalning direkt från kunden utan att ingå ett anställningsavtal. Dessa medborgare behöver inte utfärda individuellt företagande, men ett antal krav och nyanser bör beaktas.

Område för att göra affärer

Skatt för egenföretagare 2019

Från och med 1 januari 2019 infördes en ny skatteregim på 10 år i tre regioner i landet. Dessa inkluderar Moskva, Kaluga och Moskva regioner, Tatarstan.

I slutet av 2018 godkände Ryska federationens regering priser som är giltiga i dessa territorier och inte kan ändras.

Enligt den federala lagen av 27 november 2018 nr 422-ise utgör de:

  • en individ fungerar som betalare – 4%;
  • en egenföretagare får väsentlig ersättning från en företagare eller juridisk person – 6%.

Medborgarskap

Enligt lagen är egenföretagande 2019 tillgängligt för ryssar, medborgare i länderna i Eurasian Economic Union (EAEU). Den andra är nödvändig för att ha ett tillfälligt uppehållstillstånd, uppehållstillstånd, tillstånd att arbeta på Rysslands territorium. Invånare i andra stater kommer inte att kunna byta till betalning av nationella handlingsplaner (inkomstskatt).

Professionell aktivitet

Egenföretagare i programmet

Det finns ingen specifik lista över tillåtna yrken. Det är bara nödvändigt att medborgaren uppfyller kraven för en egenföretagare.

begränsningar

Lista över förbjudna aktiviteter:

  • försäljning av punktskattevaror;
  • försäljning av varor som tillverkats av andra personer, såväl som fastighetsrätt;
  • gruvdrift, deras genomförande.

De som har underordnade som har anställda och som får betalning enligt byrå- eller provisionskontrakt kan inte få status som betalare av NAP. Det är skyldigt att tillhandahålla tjänsten uteslutande personligen av medborgaren och att sälja varorna som han själv gjort.

Enskilda företagare på NAP

Självsägna skatter 2019

Det är omöjligt att kombinera olika skatteregler. Om en medborgare är registrerad hos inspektionen för Federal Tax Service (IFTS) som en företagare, kommer han att kunna behålla sin status. Du behöver inte stänga IP: n för detta. Du behöver bara börja tillämpa det nya skattesystemet – NAP.

Detta innebär att om en företagare arbetar ensam kan han använda rätten att bli egenföretagare. En sådan ordning skulle vara mer fördelaktig eftersom den avskaffar alla skatter som tas ut på enskilda företagares inkomst. För att sälja sina produkter via IP, medan de dessutom tjänar andra aktiviteter som egenföretagare, förbjuder lagen.

För att överföra till NAP måste en företagare lämna in en ansökan till skattekontoret senast en månad efter registrering som egenföretagare. Om du inte uppfyller tidsfristerna avbryter IFTS egenföretagande.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 4
  1. Viktor

    Vem kan vara egenföretagare 2019? Vilka kvalifikationer eller egenskaper krävs för att starta sitt eget företag? Finns det några specifika branscher där det lättare eller svårare att vara egenföretagare? Hur påverkar lagstiftningen och skattesystemet möjligheten att vara egenföretagare?

    Svara
  2. Gustav

    Vem kan vara egenföretagare 2019? Är det nödvändigt att ha en specifik utbildning eller erfarenhet? Vilka egenskaper och färdigheter behövs för att lyckas som egenföretagare? Finns det några specifika branscher där det är lättare att starta eget än andra? Vilka stöd och resurser finns tillgängliga för blivande egenföretagare? Tack på förhand för alla svar!

    Svara
  3. Bergqvist Oscar

    Vem kan vara egenföretagare år 2019? Är det bara de med specifika kunskaper eller kan vem som helst bli det? Vad är de viktigaste faktorerna att tänka på när man överväger att starta eget företag? Jag är nyfiken och vill lära mig mer om detta ämne.

    Svara
    1. Oskar Nilsson

      Alla kan vara egenföretagare år 2019, oavsett tidigare erfarenheter eller specifika kunskaper. Det viktiga är att man har en passion och motivation för det man vill göra. De viktigaste faktorerna att tänka på när man överväger att starta eget företag är att göra en noggrann marknadsanalys, ha en tydlig affärsplan, ha tillräckligt med kapital och vara beredd på en osäker ekonomisk situation i början. Det är även viktigt att ha en god arbetsmoral, vara beredd att ta risker och ha en stark vilja att driva sitt företag framåt. Det är en spännande resa att vara egenföretagare och det kräver hårt arbete, men det kan också vara mycket givande och givande. Lycka till med din upptäcktsresa!

      Svara
Lägg till kommentarer