...

7 produkter som kommer att stiga i pris 2020

I år kommer priserna för vissa produkter att gå upp - vilken är den bästa strategi att använda om man vill spara pengar? I denna WordPress-post presenteras sju produkter som vi bör leta efter ett lågt pris för innan priset går upp. Produkterna är livsmedel, tvättmedel, motorfordon, möbler, mediciner, datorutrustning och flygresor. Dessa produkter håller stigande priser eftersom efterfrågan ökar, så att spara pengar är att leta efter dem vid rätt tidpunkt.

I Ryssland finns det en dyster tradition – prisökningar efter 1 januari. Denna trend påverkar nästan alla marknadsområden. Vilka produkter som kommer att öka i pris 2020 beror på många indikatorer – tillväxt i momsnivån, punktskatter, produktionskostnader.

Bageriprodukter

Bröd

Produktionskostnaderna har ökat sedan 2019. Anledningen var prisökningen på mjöl, el och bensin, som tillsammans ökade kostnaden för tillverkningsprocessen. Priset på svart bröd steg till 9,5%, råg – 7,7%. Denna trend kommer att fortsätta efter det nya året. Experter föreslår en värdeökning med ytterligare 5-10% under nästa period.

Alkohol

vin

Från och med nästa år kommer punktskatten på druvor att stiga till 30 rubel per ton, vilket kommer att påverka kostnaden för alkoholproduktion. Detta gäller särskilt för still- och mousserande viner. I genomsnitt kommer det nationella detaljhandelspriset för en liter drink av ett inhemskt märke att öka med 40 rubel, av ett utländskt – 50 rubel.

Prisökningen kommer också att påverka vodka – en lägre gräns kommer att fastställas för kostnaden på minst 320 rubel per flaska. Cognac kommer också att lägga till upp till 15% i pris. Detta beror på en ökning av kostnaderna för vete, glasproduktion och en höjning av punktskatter på ren alkohol. Regeringen tillskriver sådana åtgärder för att bekymra människor, ett försök att befria en del av befolkningen av beroende.

Spannmål och baljväxter

Spannmål och baljväxter

Under de senaste åren har området under sådd av bovete minskat markant, så spannmålspriserna beräknas öka till 15%. Dessa priser anses vara de högsta under tidigare perioder. Partihandel med ris, hirs eller havre kommer inte att förändras.

 

Mjölk och mejeriprodukter

Mjölkprodukter

Den 1 november infördes elektronisk certifiering av veterinärprodukter. Detta kan leda till att butiker omedelbart kommer att använda två redovisningssystem. Som ett resultat kommer ytterligare kostnader att inkluderas i mjölkproduktens kostnad, vilket kommer att påverka konsumentens plånbok. Det är föremål för mervärdesskatt, men en ökning av råvarukostnaderna kommer att medföra en höjning av priset på viktiga produkter. Stor tillväxt i detaljhandeln förväntas efter januari-semester.

Socker och godis

Sötsaker

Ställ frågan, vilka produkter som kommer att stiga i pris 2020, bör man inte förvänta sig en mycket trevlig situation på konfektyrmarknaden. Från det nya året utesluts palmolja från förmånsberättigade momssatser. Efter semestern kommer produkten att beskattas till en standardsats på 20%. Detta kommer att medföra en prisökning på upp till 7-10% för godis, som inkluderar denna ingrediens – kakor, margarin, kakor, snacks, choklad.

Överskott av socker i landet tvingade jordbruksministeriet att besluta att minska området för sådd av rödbetor. Analytiker tror att detta kommer att leda till en prisökning på produkten efter det nya året. Värdeökningen upp till 5% på grund av en höjning av punktskatter på kolsyrade drycker och juice.

Fisk

Tartlet med röd fisk och kaviar

Stigande livsmedelspriser kommer att påverka marina delikatesser. År 2019 halverades säsongens fångst av lax, rosa lax och kummelax. Som ett resultat ökade kostnaderna för röd kaviar, fisk till 25%. Experter förutspår att prisökningen 2020 kommer att fortsätta. Detaljhandelspriset för billiga fiskarter kommer att stiga något – upp till 3-5%.

Under andra halvåret 2020 förutspår experter att priserna gradvis kommer att sjunka. Det är planerat att öka fiskens fångstvolym. Detta kommer att bidra till att stabilisera utbudet av skaldjur, kaviar och andra delikatesser..

Ägg och fjäderfä

Ägg och kyckling

Prisökningen på spannmål kommer att medföra en höjning av priset på kycklingar. Ägg blir inte heller billigare. Fågeln måste matas väl, och foderkostnaderna är 70% av produktionskostnaden. Om du inte lyfter vinster kommer fjäderfäodlingar att bli olönsamma, vilket efter ett tag kommer att leda till deras förstörelse. Analytiker förutspår en höjning av priset på viktiga livsmedelsprodukter till 12% efter nyårsferien. Detta fenomen förklaras av att kycklingkött är mycket efterfrågat bland konsumenterna..

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Victor Eklund

    Kan du ge några exempel på dessa produkter och vad som kommer leda till prisökningen?

    Svara
Lägg till kommentarer