...

“Brick” järnvägen i Alpernas utlöpare firade nyligen sitt 150-årsjubileum!

Järnvägen "Brick", i Alpernas utlöpare, har nyligen firat sitt 150-årsjubileum! Denna unika järnväg är under rebarberade nyanser av landskapet och är sannolikt ett av de äldsta konstruerade transportsätten i alperna. Detta järnväg är en av de få som förbinder alpernas mycket sevärda placering och är otroligt populär bland resenärer. 150 år senare fortsätter den att sträcka sig över de natursköna alparna.
Världens äldsta högfjällslinje

Avfall från tunneldrivningen används för att bygga administrations- och stationsbyggnaderna. Det totala antalet arbetare som deltog i detta ambitiösa projekt var 20 000.

Byggnadsarbetet ägde rum på 985 meters höjd över havet, med en lutning på 460 meter på vissa sträckor, 20-25 % branthet på de flesta delar av vägen, extrema stigningar och snäva svängningsradier.

Nya verktyg och tekniker måste användas, kraftfullare lokomotiv måste konstrueras, som hittills helt enkelt inte existerat. Flera företag deltog i projektet, och det vinnande anbudet gick till det bayerska ingenjörsföretaget vars lokomotiv hade den största lastkapaciteten vid den tidpunkten. Hon fick en belöning på 20 000 dukater.

Den äldsta alpina linjen i Alperna idag

Järnvägsbädden är i så gott skick att den inte behöver någon större upprustning, inte ens efter 150 år! Det är också unikt att 80 000 stenplattor och 65 000 tegelstenar användes för att bygga linjen i stället för järn och stål.

Endast rälsen och komponenterna i spårsystemet var av metall. Dessa finesser gav vägen smeknamnet ”tegelsten”. Det är inte konstigt att det är den första järnvägen i världen som har lagts till på UNESCO:s världsarvslista.

De pittoreska omgivningarna i Alperna, som vägen löper genom, kantas av sagolika städer och turistkomplex. Semmering har varit känt över hela världen som en balneologisk och skidort sedan 1800-talet. När järnvägen öppnade (om än med 6 km i timmen) strömmade turisterna till för att se den här vackra österrikiska gömstället. Strukturens livslängd inger uppriktig respekt.

Alpernas äldsta alpina tåglinje

Fortsätt läsa

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Anna Persson

    Vad var det mest minnesvärda evenemanget under firandet av “Brick” järnvägens 150-årsjubileum i Alpernas utlöpare?

    Svara
Lägg till kommentarer