...

Sex extravaganta byggnader med ovanliga tak –en icke-standardiserad vision från kända arkitekter

Världens kändaste arkitekter har skapat sexstegravanta byggnader som skiljer sig från standarden. Härifrån upplevs en icke-standardiserad vision av intressanta tak som förstärker de unika egenskaperna hos byggnaden och på ett förtrollande sätt transformera en mellanstad till ett magiskt land.

Fyra väggar och ett tak… men det kan vara höjdpunkten i ett projekt! Fantasi och exakt beräkning gör underverk inom arkitekturen!

Discover Forum presenterar sina sex främsta favoriter!

Hotell Marqués de Riscal, Spanien

Detta fantastiska hotell ligger i vinstaden –vinstaden. Hela taket är format som sammanflätade band. Beställd av den berömda arkitekten Frank Gehry. Bland blommande ängar, doftande vingårdar och prydliga bondgårdsstugor ligger denna ett ovanligt fristående hus Har snabbt fått nationell uppmärksamhet och blivit ett turistmål och ett lokalt landmärke.

Hotell Marqués de Riscal
Nanyang Technological University
Nanyang Technological University

Slottet Casa Batlo, Barcelona, Italien

Antoni Gaudis verk, känd för sin individualistiska och okonventionella design. Hans kärlek till allt som är ljust, nytt och levande är uppenbar även i det gotiska slottet! Gaudi blev länge förlöjligad av sina kollegor och framstående arkitekter, men han fick ändå rykte om sig att vara den mest originella arkitekten som någonsin levt. Mest otroliga byggnader i världen är hans egna.

Slottet Casa Batlo
Tongconan konstruktion
Byggnation av Tongkonan

Daniel Szapiewskis uppochnedvända hus, Polen

Den polske affärsmannen Daniel Szapiewski bygger trähus. Vanligtvis krävs det en för att bygga en timmerstuga Tongkonan tar cirka tre veckor att bygga. Ingen vet om det var hans kärlek till konsten eller hans önskan att bygga detta unika omvända hus – men det tog honom 114 dagar att bygga det.

Daniel Szapiewskis uppochnedvända hus
Ett hus med havsdjur på taket

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Emma Pettersson

    Vad är syftet med dessa extravaganta byggnader med ovanliga tak? Är det bara för att skapa något unikt eller finns det även funktionella eller symboliska motiv bakom dessa arkitektoniska visioner från kända arkitekter?

    Svara
Lägg till kommentarer