...

Utbyggnad av ett hus från 50-talet i Dublin – ett ovanligt hus med ett transparent tak av GKMP Architects

GKMP Architects har skapat ett ovanligt hus i Dublin från 50-talet med ett transparent tak som ger extra ljus och utrymme. Utbyggnaden har uppförts klokt samtidigt som bevarandet av husets originala karaktärer bevarats. Genom att ta hänsyn till hur huset är konstruerat, tillhandahåller det ett ytterligare rum och bättre utsikter över trädgården och gatan. Det ökar också energieffektiviteten och ger huset ett modernare utseende.
Design av hus med genomskinligt tak i Dublin

Detta parhus med en liten innergård ligger i Silchester Park i Irlands huvudstad Dublin. Den byggdes 1950. och var i behov av en liten förbättring, närmare bestämt – modernisering. Ägarna bestämde sig för att förvandla ett gammalt duplex till ett ovanligt, vackert och färgstarkt hus. GKMP Architects, som fick i uppdrag att renovera byggnaden, bestämde sig för att skapa en modern förlängning av den gamla delen av huset. Ett litet, stilfullt och elegant uthus som kompletterar den gamla byggnaden. För att säkerställa en visuell koppling till trädgården planterade landskapsarkitekterna dessutom omsorgsfullt sedumbuskar på taket på utbyggnaden.

Utformning av ett hus med genomskinligt tak i Dublin

Väggarna i uthuset är delvis täckta med terrakottaplattor som påminner om tegel. Ger byggnaden ett traditionellt irländskt utseende.

Interiören i ett hus med genomskinligt tak i Dublin
Interiör i ett hus med genomskinligt tak i Dublin
Interiör i ett hus med genomskinligt tak i Dublin

Ett takfönster placeras där den nya delen av huset möter den gamla delen. Idén påminner om den japanska designen av ett hus med ljusa väggar. Vi älskar detta ovanliga fönsterlösa hus med transparent tak och reflekterande väggar, och du?

Planeringen av ett hus med genomskinligt tak i Dublin
Plan på ett hus med genomskinligt tak i Dublin

Foto av Alice Clancy.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Philip

    Hur påverkas husets energiförbrukning och inomhusklimat av det transparenta taket?

    Svara
  2. Jonas Gustafsson

    Hur påverkar det transparenta taket i det här ovanliga huset från 50-talet i Dublin energiförbrukningen och inomhusmiljön?

    Svara
Lägg till kommentarer