...

Att se världen omkring dig genom fönstret –landskapets inverkan på humörbildningen

Genom att titta ut genom fönstret kan man se hela världen omkring sig. När vi tittar på landskapet omkring oss påverkar det vårt humör. Genom att undersöka vad som gör landskap tilltalande, kan vi öka vårt välbefinnande och öka vårt engagemang i omvärlden. Den här artikeln undersöker de positiva effekterna av landskapet i stadsmiljöer och betonar att de bidrar till att skapa ett känslomässigt stöd för människor.

Det är svårt att överskatta hur det landskap som man ser varje dag från sitt fönster påverkar människans villkor. Denna vy fyller ett hus med en viss energi och stämning. Det är naturligtvis inte muntert och optimistiskt om man har fabriksskorstenar eller en kyrkogård framför ögonen. Människor som bor i megastäder tänker ofta inte ens på detta. Desto större är anledningen till att de inte har något val.

Om du tänker på vad du skulle vilja se från ditt fönster och låter fantasin flöda, kan du föreställa dig hur landskapet skulle se ut sett från fönster från människor över hela världen. Det är värt att drömma om det, eftersom alla vet att tankar och drömmar blir sanna och blir sanna.

Man får en överraskande behaglig känsla när man är omgiven av naturen. Men när den finns i hemmet är det bara att öppna fönstret eller dela upp gardinerna – harmonin av känslor kommer in i själen och mildrar alla negativa känslor som inte skonar människor i det vanliga livet. Fågelkvitter och regnljudet, doften av blommor och trä som kommer in i huset tillsammans med de visuella upplevelserna skapar stämning och ger energi.

Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret

Skönhet, mystik och mångfald kommer in i hemmet där du kan se det skiftande och porlande vattnet i en sjö, ett klart hav eller det gränslösa havet från ditt eget privata hem. Vatten kan aldrig vara tråkigt. Vattenytan förändras hela tiden, trots att den verkar vara konstant. Spelet med ljus och skugga, brytningen av solljuset, himlen över vågorna på regniga dagar – allt detta gläder ögat och lugnar hjärtat. Och om utsikten från ditt ”skepp” öppnar sig mot öst eller väst, de första solstrålarna eller utsikten mot solnedgången, ger en inspirerad harmoni av känslor liv.

Fönstervy
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret
Utsikt från fönstret

Det är trevligt att drömma och föreställa sig en lyxig lägenhet med vacker utsikt över världens unika skönhet. Men det finns enkla sanningar som ingen kan förneka. Det är viktigt att uppskatta det vi har. Och samma träd som växer framför ditt hem kan ge en person lika mycket känslor och glädje som den mest utsökta natur. För att det är hans träd och han tittar på det tillsammans med sina nära och kära.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Alexandra Engström

    Hur påverkar landskapet utanför fönstret ditt humör? Ser du en koppling mellan världen utanför och din sinnesstämning?

    Svara
    1. Karl

      Ja, landskapet utanför mitt fönster påverkar definitivt mitt humör. När jag ser gröna träd och vackra blommor känner jag mig lugn och glad. På samma sätt kan en grå och trist utsikt göra mig nedstämd. Världen utanför speglar min sinnesstämning och en vacker natur kan verkligen lyfta mitt humör.

      Svara
    2. Leon Vesterlund

      Ja, landskapet utanför mitt fönster påverkar definitivt mitt humör. När jag vaknar upp till en solig dag med vackert grönskande träd och blommor känner jag mig genast mer glad och energisk. Å andra sidan, om det regnar eller är grått och trist där ute kan mitt sinne också kännas nedstämt och trött. Jag tror att det finns en stark koppling mellan världen utanför och min sinnesstämning, och försöker därför att omge mig med positiva och vackra vyer för att hålla mitt humör uppe.

      Svara
Lägg till kommentarer