...

Inspirerande scenografi av Quatrieme Mur – återuppfinna det välbekanta på designbiennalen i St Etienne 2010

Quatrieme Mur presenterade sin scenografi på St Etienne Designbiennal 2010, som bjöd på ett innovativt sätt att återuppfinna det välbekanta. Företaget utvecklade ett svävande skulpturiskt rum som erbjuder en levande och fängslande miljö, som både är intressant och inspirerande. Det är en fantastisk upplevelse som tar besökarna utanför deras komfortzon.

Denna ovanliga, Komplicerad sammansättning presenterades 2010 av formgivarna på designbiennalen i St Etienne.

Sammansättning av vardagsföremål: bordslampa, pendelarmaturer, bord med nätben, dagbädd och skrivbord i trä
Sammansättning av hushållsföremål: läslampa, hängande lampor, genombrutet bord, dagbädd och skrivbord i trä
Sammansättning av vardagsföremål: bordslampa, bord med genombrutna ben

Komposition bestående av vardagliga föremål som bildar en rytmisk scen. De är avsedda att inspirera observatörer att tänka om när det gäller former och attityder till vardagsföremål.

Komposition med vardagliga föremål: en bordslampa
Komposition med vardagsföremål: bordslampa

Enligt projektets skapare hjälper ett sådant arrangemang, även på avstånd från betraktaren, till att uppskatta och granska de vanliga vardagliga sakerna runt omkring.

Hushållets sammansättning: Bordslampa, bord med genombrutna ben
Hushållets sammansättning: bord med genombrutna ben
Sammansättning av vardagliga föremål: bord med öppna arbeten
Hushållets sammansättning: dagbädd i trä
Sammansättningsdetalj: sidodel av metall på ryggstödet av trä

 

Hypertrofierad bordslampa, Ljuskronor, ett bord med genombrutna ben, en grovt tillverkad träsoffa och ett skrivbord hänger kaotiskt och på olika nivåer och spelar rollen som skådespelare. Quatrieme Mur kan översättas till den fjärde väggen (när skådespelarna vänder sig till publiken från scenen och låter dem gå djupare in i pjäsens värld).
Kan de bryta ner ett imaginärt hinder och få dig att tro att det som händer på scenen är verkligt, engagera dig i spelet, välja mellan massa och bräcklighet, volym och luftighet??

Vi skulle gärna vilja veta vilka tankar, känslor och reflektioner dessa vardagliga föremål väckte hos besökarna på detta populära forum.

Kompositionsdetalj: metallsidan av en dagbädd i trä
Kompositionsdetalj: metallunderrede till en dagbädd i trä
Sammansättning av hushållsföremål: hängande lampor
Sammansättning av vardagsföremål: hängande lampor och ett träbord på metallben
Skrivbordsartikel: metallbas
Sektionssammansättning med hushållsartiklar: bordslampa, pendelbelysning, modulbord, träsoffa och arbetsbord
En komposition av vardagsföremål: en bordslampa, hängande lampor, ett bord med genombrutna ben, en träsoffa och ett skrivbord

Foto av Francois Bauchet och Eric Jordan.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 5
  1. Emil

    Vad var det som mest inspirerade dig med Quatrieme Murs scenografi på designbiennalen i St Etienne 2010?

    Svara
    1. Marcus Rosén

      Det som mest inspirerade mig med Quatrieme Murs scenografi på designbiennalen i St Etienne 2010 var den innovativa användningen av material och former för att skapa en unik och dynamisk miljö. Jag imponerades av hur de lyckades skapa en balans mellan konstnärlig kreativitet och funktionell design, vilket gav upphov till en visuellt imponerande och tankeväckande upplevelse. Genom att använda olika element som ljus, färg och geometriska former lyckades de skapa en atmosfär som verkligen fångade mitt intresse och stimulerade min fantasi. Det var en inspirerande upplevelse som verkligen visade på kraften i innovativ design och scenografi.

      Svara
  2. Mattias

    Det verkar vara en intressant scenografi av Quatrieme Mur på designbiennalen i St Etienne 2010. Har du några bilder eller videor som visar hur det ser ut? Jag skulle gärna vilja se hur de återuppfunnit det välbekanta!

    Svara
    1. Marcus Bergqvist

      Tyvärr har jag inte några bilder eller videor av scenografin från Quatrieme Mur på designbiennalen i St Etienne 2010. Men jag håller med om att det verkar vara en intressant och innovativ design. Jag rekommenderar att du söker på nätet eller besöker designbiennalens officiella webbplats för att se om det finns några bilder eller videor tillgängliga. Jag hoppas att du kan få en bättre uppfattning om hur de har återuppfunnit det välbekanta genom att se det med egna ögon!

      Svara
  3. Martin Eklöf

    Jag är verkligen imponerad av Quatrieme Mars inspirerande scenografi på designbiennalen 2010 i St Etienne. De har lyckats återuppfinna det välbekanta på ett sätt som verkligen väcker min nyfikenhet. Jag undrar vilka specifika element eller idéer de använde för att skapa denna unika och inspirerande scenografi?

    Svara
Lägg till kommentarer