Ett unikt hemdesignprojekt med ett genomskinligt tak och glasväggar

Tillfartsväg till Cove 3
Inredning av Cove 3
Trätaket i Cove 3
Vita möbler i vardagsrummet i privatbostaden Cove 3
Grå sovrumsinredning
Interiör i gästloungen
Privat terrass i huset Cove 3
Cove 3 fasad av privatbostad
Privat hus Cove 3 planlösning
Planritningar för ett fristående hus Cove 3
Cove 3 privat hus planlösning

Projektet avslutades 2010. Huset ligger på toppen av klippan "Cove" nära provinsen Knysna. Huvudtanken är användningen av naturliga färger, landskapets och havets enhet.

Huvudidén bakom designen är att skapa ett enda vardagsrum med ett flytande tak. Denna slående struktur ligger på en ganska hög nivå, vilket ger en illusion av att befinna sig i naturen snarare än i ett rum med utsikt. Ett stort triangulärt uttag i taket förstärker kopplingen till himlen.

Solljuset analyserades i detalj så att det tränger in i varje hörn av huset. Som ett resultat installerades mellanliggande horisontella säkerhetsväggar, en hög glasfasad lades till och en träskärm i form av en kupol hängdes upp i rummet för att mjuka upp utrymmet. Stor omsorg har också lagts vid valet av glastillverkare för att minimera exponering för direkt solljus.

Huset ligger i nordväst, på toppen av sluttningen över havet. Betong, Rheinzink-tak, trä- och stenbeklädnad. Detta gör att strukturen kan smälta in i landskapet.

Utsikten ser ut mot havet, särskilt från första våningen. Den graciösa trappan sträcker sig från köket till matsalen och vardagsrummet. Den högra sidan smälter nästan samman med marken och suddar ut gränsen. En spiraltrappa förbinder vardagsrummet och sovrummen med en mezzanin. Den är utformad som ett skulpturalt element, men mest för att spara utrymme. Spiralformad genom golvet till den nedre våningen där gästrummet, biografen och vardagsrummet finns.

I den L-formade tillbyggnaden i sydväst finns två barnrum. De har böjda takfötter, vilket skapar en mycket mysig säng på natten och kontrasterar mot soluppgången.

En enorm underjordisk reservoar skapades under trädgården och terrassen för att minimera beroendet av det kommunala vattensystemet. En pump och golvvärme förbrukar mindre energi än ett hus av den här storleken.

Konceptet bakom landskapsarkitekturen kompletterades av användningen av fynbosbuskar. Med den verkar byggnaden sväva över ytan.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Lägg till kommentarer

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: