...

Ett imponerande hus i hjärtat av en stadspark – en modern tolkning av arkitektur av BYTR architecten, Utrecht, Nederländerna

BYTR Architecten, baserat i Utrecht, Nederländerna, har skapat ett imponerande hus som står i hjärtat av en stadspark och är en modern tolkning av arkitektur. Huset erbjuder ett fönster mot naturen samtidigt som det integrerar det moderna livet inom staden. Det är en kombination av minimal design och maximal bekvämlighet, och presenterar ett stilfullt sammanhang av utomhus och inomhus.
Flytande hus i Nederländerna
Flytande hus i Nederländerna
Flytande hus i Nederländerna
En husbåt i Nederländerna
Utformning av en husbåt i Nederländerna
Utformning av ett flytande hus i Nederländerna
Inredning flytande hus i Nederländerna
Design av ett flytande hus i Nederländerna
Inredning av en husbåt i Nederländerna
Flytande hus badrum design

Forum Citys läsare kommer att vara intresserade av att veta att detta flytande hus ligger i staden Utrecht i Nederländerna, mitt i en park bredvid en trafikerad cykelbana. Den färdigställdes 2013 av BYTR architecten. Fokus för detta projekt var att kombinera offentligheten i denna del av marinan med kundens behov av avskildhet.

Byggherrarna hade ett antal krav på arkitekter och designers. De ville att båten skulle se större ut än deras gamla hus, men ändå behålla den intima känslan från deras gamla stålskepp. De ville också ha känslan av livet på vattnet, men utan de vanligaste sätten att använda det, som porthål. Slutligen drömde de om en bostad som ingen skulle titta in i, men som ändå hade utsikt över parken. Skaparna av detta otroliga hus lyckades helt klart uppfylla alla kundernas behov.

Den första uppgiften för husets gäst efter att ha korsat gångbron är att hitta entrédörren, som knappt sticker ut från interiören. Inuti finner man en mycket ljus och mysig bostad med stora fönster och öppna takpartier med en vacker utsikt över parken. Från entrén börjar du mot terrassen och fiskebåtskajen. På vardera sidan av dörren finns ett rymligt vardagsrum och matsal som nås från den öppna hallen, som har höjts en bit för att höja taket i duschrummet på våningen nedanför.

Fasaden består av flera olika material, vilket ger den ett ovanligt utseende. Kopparplåtarna nedanför rör nästan vid vattnet, och båtens reflektion i dem smälter samman med fasadens reflektion. Transparent design skapar en balans mellan avskildhet och tillgång till parklandskapet. En utvändig trappa leder till en takterrass och fortsätter stilen med de vita väggarna i interiören, vilket skapar en atmosfär av ett utomhusrum.

Enligt lagstiftningen i Utrecht får de yttre måtten på sådana konstruktioner inte vara större än 5 x 16,5 meter, 1 meter djupa och 4 meter över vattenytan. Detta innebär ytterligare utmaningar när man bygger en husbåt i stället för konventionella bostadsutrymmen. Det här projektet visar dock att en noggrant genomtänkt layout inte bara kan tillgodose användarnas behov utan också ge ett extra visuellt och estetiskt värde på en offentlig plats som denna.

Material tillhandahållet av BYTR architecten.

Rekommenderad läsning

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Andersson Leo

    Vilka element från stadsparken har BYTR architecten integrerat i den moderna tolkningen av huset?

    Svara
Lägg till kommentarer