...

Lunar kalender vitlök plantering datum 2019

I 2019 är det optimala datumet för plantering av vitlök den 10 juni, enligt den lunarkalender som räknas ut av ett fröföretag. Att använda denna kalender ger ett fördelaktigt resultat eftersom det ger en indikation om när det är lämpligast att plantera frön, vilket minskar risken för att de inte ska gro. Kalendern använder månfaser, månens position och andra trender i naturen för att bestämma rätt datum.

En användbar grönsak kan vara våren och vintern – båda dessa sorter tillhör samma släkt av vitlök – lök, men de kännetecknas av tidpunkten för plantering. För att säkerställa ett bra grödeavkastning är det viktigt inte bara tekniken för skötsel och korrekt bearbetning, beredning av utsädesmaterial utan också månkalendern..

Funktioner av såkultur efter måncykler

Djupet av att plantera vitlök

Trädgårdsmästare försöker plantera plantor på den växande månen, så att växterna aktivt vegeterar. Att plantera lökar och rotgrödor planeras bäst för den avtagande fasen, under vilken grundvattnet stiger maximalt och mättar marken med spårelement.

Det rekommenderas inte att plantera en gröda på en nymåne eller på fullmåne.

Plantera vitlök våren 2019

Vårsorten sås tidigt på våren så att glödlamporna kan få maximal vikt före vintern. Jordens optimala temperatur är 4-6 ° C värme. Datum för Rysslands mitt i Moskva-regionen – i slutet av april, i Kuban, Krasnodar-territoriet, kan du börja landningsarbetet i slutet av mars. Tidsfristerna för att plantera en kryddig grönsak i marken – det andra decenniet av maj.

Plantera vitlök på månkalendern 2019 på våren utförs på sådana dagar:

  1. Mars: 22-25.
  2. april – 4,5, 17, 20, 21, 24.
  3. Maj – 4, 6, 7, 18-20.

Ogynnsamma dagar för plantering:

  1. Mars: 8, 16, 20.
  2. april: 19, 25, 27.
  3. Maj: 3, 9, 21, 24.

Skillnaden mellan vår och vinter vitlök

Plantera vintern vitlök på månkalendern

Med tanke på den oförutsägbara vintern i Ryssland rekommenderas det att plantera vintern vitlök i flera pass, till exempel i slutet av september och början av november. Den huvudsakliga referenspunkten för att påbörja planteringen på bäddarna är en jämn lufttemperatur på högst 15 ° C. I Sibirien, Leningradregionen, är tidsfristen för plantering mitten av oktober, och Moskva-regionen är det första decenniet av november. Vid värmning kommer kryddnejlikorna att spira före vintern, så att de kan dö från frost.

Observera att månkalendern för plantering av vitlök på hösten bestämmer gynnsamma datum:

  1. september: 17, 18, 23, 26, 27.
  2. oktober: 11-13, 15, 16.
  3. november: 8, 11.

Ogynnsamma dagar:

  1. september: 1, 6, 16, 20.
  2. oktober: 5, 17, 19.
  3. november: 4, 9, 10, 18.
Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Emma Engström

    Vilket datum börjar planteringssäsongen för vitlök enligt den månfaser 2019?

    Svara
Lägg till kommentarer