...

Transportskatt 2019

Transportskatt 2019 är ett nytt skattsystem som tillåter svenskar att undvika trafikförbud och få tillgång till lägre kostnader när de reser. Systemet ger flera viktiga fördelar, såsom förmåner för offentliga transportmedel och minskande trafikförbud. Det innebär också att boende i trafikstigmatiserade områden får ta del av fördelar som lägre bensinkostnader och tillgång till friare rörelse i hela landet. Transportskatt 2019 är en attraktiv, ekonomisk och miljövänlig lösning som ger svenska medborgare ökade förmåner.

Sedan 2013 har en del av budgetkostnaderna för miljöskydd tilldelats fordonsägare. Bilens ägare kompenserar för skadorna på naturen genom punktskatter på bensin- och bilproduktion, vägtullar och årlig transportskatt. Medel går till de regionala budgetarna. Förfarandet, beloppet, betalningstiden bestäms av kapitel 28 i skattekoden.

Förändringar 2019

Transportskatteregler

  1. För individer. Koefficienterna 1,3 och 1,5 för dyra personbilar avbryts (för bilar med en kostnad på 3–5 miljoner rubel inte äldre än tre år gäller en ökning med 1,1). Ministeriet för industri och handel har utökat listan över utländska bilar med mer än 3 miljoner rubel. Baserat på listan beräknas bilskatten för individer för 2018.
  2. För juridiska personer. Inställningar för lastbilar som väger över 12 ton gäller inte. Rysslands federala skattetjänst har gjort ändringar i förfarandet för att förbereda en skattedeklaration: regionala myndigheter kan göra ändringar. Information är tillgänglig på lokala kontor för Federal Tax Service Inspectorate..

Kommer transportskatten att avskaffas

Skador på miljön beror på maskinens frekvens. Transportskatten från alla bilägare är densamma, men vissa medborgare kör bil varje dag, medan andra – flera gånger om året. Avskaffandet av transportskatt 2019 är ett ämne som media utnyttjar på grund av ofullständig lagstiftning.

Medan samlingen fortfarande är den viktigaste finansieringskällan för vägreparationer, kommer tjänstemän inte att avbryta eller radikalt reformera reglerna för att ta ut den..

Föremål för beskattning

Obeskattade objekt

Transportskatt tas ut på bilar, motorcyklar, terränghjulingar, skotrar och bussar. Vattentransport debiteras: segelfartyg, båtar, vattenskoter, motorfartyg. Avgiften betalas av ägarna av luftfartyg (flygplan, helikoptrar).

Ägare registrerar föremål för beskattning i enlighet med lagen.

Fordon som inte beskattas:

  • lågkraftbilar för funktionshindrade (upp till 100 hästkrafter), vilket socialt skydd tilldelade;
  • fiskefartyg;
  • rodd, motorbåtar upp till 5 hästkrafter;
  • transport för transport av människor och varor med vatten och luft;
  • specialutrustning från jordbruksproducenter;
  • bilar från grunden för sökningen;
  • ambulans och medicinska flygplan, helikoptrar;
  • borriggar.

Beräkningsformel

Formel för beräkning av VT

Värdet på transportskatten bestäms av graden i regionen i vilken ägaren av fordonet är registrerat.

Det spelar ingen roll var bilen är registrerad hos trafikpolisen och körs.

Ytterligare faktorer att beräkna:

  • transportkategori;
  • Utgivningsdatum;
  • motoreffekt;
  • besittnings.

Avgiften beräknas med formeln: Skattebelopp = skattesats? Fordonets kraft? (Månader av ägande / 12 månader)? Öka faktor.

satsningar

Skattesatserna fastställs av art. 361 i skattekoden. Ju mer hästkrafter en bil har, desto högre är hastigheten. Lokala myndigheter kan öka eller minska insamlingen (upp till 10 gånger). Skattebetalarna för motorfordon ger mindre än för en bil.

Ägare av lyxiga, kraftfulla bilar betalar en imponerande skatt.

Öka faktor

Öka förhållandets storlek

Parametern påverkar beräkningen av transportskatten, gäller endast bilar, har en gradering i genomsnittlig kostnad för en bil, år.

År 2019 fastställdes en koefficient på 1,1 för bilar med ett pris av 3 till 5 miljoner rubel under 3 år och för fordon med ett värde av 5 till 10 miljoner och upp till 5 års ålder – 2. Det maximala värdet tillämpas på bilar som är dyrare än 15 miljoner och inte äldre 20 år. Den genomsnittliga kostnaden för en bil regleras med order från Rysslands ministerium för industri och handel nr 316 daterad 02.28.14.

Förfarande och betalningsfrist

Skattepliktig period

Transportskatt beräknas under innevarande år under det gångna året. Avgiften måste betalas före 1 december. Senast en månad före det fastställda datumet skickar inspektionen ett kvitto på registreringsplatsen. Dokumentet innehåller information om periodisering, detaljer, betalningsfrist.

En medborgare med ett aktiverat konto på den officiella webbplatsen för Federal Tax Service får en elektronisk anmälan. I slutet av året bör en bilejare oftare kontrollera personligt konto.

Försenad betalning av transportskatt hotar böter.

Förmåner med bilskatt

Ägare av bilar med en kapacitet på upp till 70 liter är undantagna från betalning på federal nivå. med. och medborgare med status:

  • hjältar från Sovjetunionen, Ryssland;
  • Innehavare av Order of Glory 1-3 grader;
  • veteraner, deltagare från andra världskriget;
  • funktionshindrade 2 grupper.

Regionala preferenser

Lokala myndigheter kan lägga till antalet skatteförmåner för fordon. Så i Moskva, förutom federala stödmottagare, läggs ett antal kategorier av medborgare till:

  • ålderspensionärer;
  • stora familjer;
  • änkor med soldater som dödades under tjänsten;
  • likvidatorer av nukleära katastrofer;
  • organisationer som tillhandahåller socialt utsatta medborgare.

Det befintliga undantaget för transportskatt för pensionärer når 100% om bilens kapacitet är upp till 100 liter. med. Med ökad effekt utförs beräkningen individuellt för bilägaren.

Räkning för bilägare

Elbil på en bensinstation

En ny proposition har införts till statsdumaen om uppskjutande av betalning av transportskatt för ägare av elfordon. Enligt innovationen kommer utgåvan att pågå från början av 2019 till 31 december 2024. Ytterligare beskattning kommer att göras på gemensam basis. Detta är ett statligt steg för att öka försäljningen av elfordon vars drift inte skadar miljön..

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Jansson Emil

    Hej, jag undrar om transportskatten kommer att ändras år 2019? Är det några planerade förändringar eller justeringar som vi bör vara medvetna om? Tacksam för all information du kan ge!

    Svara
Lägg till kommentarer