...

Personskatteskatt sedan 2019

2019 års personskatt drabbar svenska medborgare mycket hårdare än tidigare. Med en högre schablonbeskattning och ändrad regler för bostadsrätt, kommer många att få betala mer än tidigare. Med det nya systemet erbjuds dock även fördelar, så som veteranförmåner, nya pension och nya beskattningsgränser. För att få ut mesta möjliga av de nya villkoren, bör du följa de aktuella skattebestämmelserna så att du kan snabbt och lätt hantera besparingar och erbjudanden som finns.

Betalningar som samlas in från medborgare och juridiska personer för att säkerställa att staten ökar varje år, nya typer dyker upp. Situationen är annorlunda med fastighetsskatt. 1 januari 2019 inträffade förändringar i förhållande till rörliga tillgångar. De flesta av dess arter är helt befriade från betalning..

Skatteuppsägning från 2019

Om skatt på lös egendom efter år

Ändringen av punkt 19 i artikel 2 i den federala lagen nr 302 av den 3 augusti 2018 ändrade begreppet ett objekt som beskattas. Tidigare har betalningar tagits ut för alla typer av materiella anläggningstillgångar (anläggningstillgångar) som låg i organisationens balansräkning. 1 januari 2019 infördes förändringar som utesluter begreppet rörliga objekt. Sådan egendom är inte beskattningsbar..

Privilegiet ger rätt att inte ange värdet på dessa objekt i bosättningsdeklarationen. Samtidigt beaktas inte villkoren och källorna för deras utseende. Den främsta orsaken till förändringen är en minskning av skattetrycket för företag, företag.

Observera att förmånen gäller sådana fastigheter med begränsningar. Dessutom finns det regioner där lokala myndigheter vägrade att införa lagändringar. Listan över ämnen kan ses i General Accountants System. Företag i regioner som inte ingår i listan beskattas.

Undantagsvillkor

Företagsfastighetsskatter

Artiklarna 130–131 i Rysslands civillagstiftning anger de normer för vilka saker tillhör olika kategorier. Lagen definierar fastighetsobjekt och klassificerar allt rörligt som undantag från denna lista. För att klargöra situationen skickade skattemyndigheterna ett förklarande brev till Federal Tax Service No. BS-4-21 / 14928 av 2.08.18.

För att ett företag ska kunna tillämpa den nya lagen i förhållande till dess anläggningstillgångar måste fastigheten uppfylla följande kriterier:

  • Saker registrerades 2013, med undantag för de som blev fastigheter vid omorganisationen eller likvidationen av företaget.
  • Har egenskaperna hos en rörlig sak, rör sig lätt utan att skada designen.
  • Det finns ingen registrering av fastigheter som fastigheter i USRN.
  • Brist på kommunikation med marken.
  • Kräver inte tillstånd att skapa från regeringen.
  • Visades inte efter en transaktion med närstående.
  • Nej i balansräkningen för företagets operativsystem.

Lista över lös egendom

Huvudkarakteristiken för tillgångar som klassificeras som rörliga är förmågan att flytta dem fritt utan förlust av kvalitet. Denna kategori inkluderar:

  • transportmedel;
  • transportutrustning och maskinverktyg;
  • dator- och kontorsutrustning;
  • produktionsutrustning;
  • hushållsutrustning;
  • Pumps
  • medicinska verktyg;
  • pengar, värdepapper eller aktier.

Vilka objekt som inte påverkas av preferenser

I enlighet med den antagna lagen gäller undantaget inte för följande fastigheter:

  • Rullande materiel för järnvägstransport, oavsett tidpunkt för förvärvet.
  • Luft-, havs- och flodfartyg, som är i balans mellan staten.
Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Henrik

    Hej! Jag har läst om personskattens ändringar från 2019, men jag undrar hur det har påverkat vanliga medborgare. Har skatten ökat eller minskat för majoriteten av befolkningen? Tack på förhand för din hjälp!

    Svara
  2. Emil

    Hej! Jag undrar om personskatteskatten har ändrats sedan 2019? Är det några nya regler som påverkar skatten för individer? Tack på förhand för din hjälp med att besvara min fråga!

    Svara
  3. Karlsson Joakim

    Hej! Kan du berätta mer om personskattskatt sedan 2019? Hur har det påverkat människors ekonomi och har det funnits några förändringar i beskattningen av olika inkomstnivåer? Tack på förhand!

    Svara
Lägg till kommentarer