...

Pensionsindex för icke-arbetande pensionärer 2018: nyheter om betalningar

Pensionsindex för icke-arbetande pensionärer 2018 är en översikt över de senaste betalningarna för icke-arbetande pensionärer, som ger användare information om vilka uppdateringar som gjorts samt vilken betalning som ska betalas ut. Denna information är kritisk för icke-arbetande pensionärer för att se till att de har rätt nivå på pensionen för att leva ett gott liv. Pensionsindex för icke-arbetande pensionärer 2018 är en unik och praktisk informationskälla som ger användare relevant och detaljerad information om de senaste betalningarna för icke-arbetande pensionärer.

Lagstiftningsbeslut från Ryska federationens regering föreskriver en ökning av pensions- och sociala utbetalningar varje år. Pensionsfonden (PF) meddelade i december indexeringen av pensionsinkomster till pensionerade medborgare som inte har ytterligare inkomst från arbete. Vad blir den verkliga pensionstillväxten för pensionärer som inte arbetar 2018 och när man förväntar sig en sådan ökning för medborgare som med rätt har tjänat semester?

Vad är pensionsindex

Det är känt att pensioner indexeras av regeringen för att genomföra nationella åtgärder för att förbättra ryssarnas livskvalitet och kompensera för prisökningar. Med tanke på indexering är det nödvändigt att skilja denna term från omberäkningen av pensionsförsäkringsersättningar, särskilt eftersom dessa begrepp ofta är förvirrade. Indexering berör uteslutande icke-arbetande pensionerade medborgare, och omberäkning av avgifter tillhandahålls för arbetande pensionärer.

Om en äldre person fortsätter att arbeta och får en lön beror omberäkningen på arbetsgivarens överföringar. Vid uppsägningen beaktas alla indexeringar som inträffade under hans arbete och efter 3 månader ökar pensionsavsättningen med de erforderliga koefficienterna. Det är inte nödvändigt att hantera själva ansökan för att få sådana kampanjer. Pensionsfondens territoriella organ deltar oberoende av beräkningar.

I diskussionerna om reformen anser statsdumaen att arbetande pensionärer inte behöver indexera försäkringsskyddet och förklarar detta med brist på pengar för den finansierade delen. Som en möjlig väg ut ur denna situation, för att ersätta de frysta pensionsansamlingarna av NPF, föreslår vi en ansökan om diskussion om implementeringen av IPC-systemet (individuellt pensionskapital), vilket skulle ta bort budgetbördan och öka alla.

Den genomsnittliga pensionen i Ryssland

Den genomsnittliga årliga pensionsavsättningen beror inte på levnadskostnaderna. Enligt PFR-uppskattningar kommer utbetalningarna till ålderspensionärer under 2018 att uppgå till 14 tusen rubel. i genomsnitt, medan pensionskostnaderna i dag är 8496 rubel. Genom indexering minskar regeringen skillnaden mellan dessa indikatorer avsevärt. Vissa äldre ryssar får en bestämmelse som är lägre än den lägsta uppehälle. Sådana medborgare har rätt till särskilda betalningar, som också regelbundet indexeras samtidigt med arbetarpension..

Pensionscertifikat och pengar

Laglig reglering

Premie för utbetalningar till icke-arbetande pensionärer under 2018 fastställs i enlighet med de viktigaste juridiska dokumenten på detta område: lagar ”Om försäkringspension” nr 400-ФЗ och ”Om statlig socialhjälp” nr 178-ФЗ, som anger den årliga ökningen av fasta försäkringsersättningar, pension sedan februari koefficient och sociala bidrag på indexet för konsumentpriserna förra året. Denna storlek fastställs av landets regering, och källan till medel är den ryska PF: s budget.

Kostnaden för koefficienten varje år från och med april bestäms av lagen om RF PF: s budget för innevarande och nästa period. För att genomföra indexering 2018 i ett speciellt läge var det nödvändigt att ändra detta rättsliga område: en lag utvecklades som övervägs av statsdumaen samtidigt med lagen om PF-budgeten. I slutet av 2018, 28 december, undertecknade presidenten lagen den 28 december 2017 nr 420-FZ, som godkände funktionerna för att öka nästa års försäkringspension. Pensionskassans budget för 2018 justerades genom lagen av 19 december 2016 nr 416-FZ.

Pensionsökning för icke-arbetande pensionärer

Enligt de nya lagliga normerna tillhandahålls indexering för alla skäl för att bevilja försäkringspension – ålder eller funktionshinder, förlust av försörjare. Den kommer att produceras i en snabbare takt med hänsyn till överskottet av förväntad inflation 2018. Målet är att ge en mer konkret inkomstökning för icke-arbetande pensionärer under det nya året. Tillsammans med den indexerade försäkringsdelen kommer värdet på pensionskoefficienten (punkten) att öka.

Tillhandahållandet av sociala pensionärer lämnas inte utan en ökning. I denna grupp ingår personer med funktionshinder, veteraner från det stora patriotiska kriget, vissa kategorier av anhöriga och ryssar som inte har lyckats tjäna det nödvändiga antalet års arbete (försäkring) erfarenhet vid pensionsåldern. För sådana kategorier anges i lagstiftningsändringar att det slutliga materiella stödet för en medborgarpensionär måste vara mindre än förra året (med hänsyn tagen till det aktuella års sociala betalningen).

Den kommande indexeringen tillhandahålls endast för arbetslösa äldre, och arbetande pensionärer är tänkta att försörja sig. Han planerar att öka från intjänade poäng sedan augusti. Experter anser att denna strategi inte bara är felaktig, utan diskriminerande, socialt orättvis. Många pensionärer arbetar för en liten inkomst som inte täcker prisökningen och berövas indexering. Enligt lagen, efter att ha lämnat sitt arbete, väntar sådana medborgare i tre månader på en indexerad ökning. År 2018 kommer de att få en ökning av säkerheten efter uppsägning från den första månaden.

Indexeringsprocent

Enligt den nya lagen nr 420-ФЗ har den fasta försäkringsbetalningen ökats 1.037 gånger och dess fastställda belopp är 4982 p. 90 kopek Koefficienten ökas också 1.037 gånger och är lika med 81 p. 49 kopek Indexeringsvärdet på 3,7% är högre än prognosindikatorn för ekonomiska inflationsprocesser (2,6%). För närvarande är konsumentprisindexet 3,2%. För första gången på krisår präglades indexeringen av pensioner för icke-arbetande medborgare 2018 av en nivå högre än den faktiska inflationen (med 1,1%). Storleken på ökningen av socialförsäkringen kommer att vara 4,1%.

När höjer du din pension

Tidigare indexerades tjänstepensionsförvärv från 1 februari, men 2017 ersattes koefficienterna av en engångsersättningsbetalning på 5 tusen rubel. Innovationerna i lag nr 420-ФЗ är inte bara omberäkningar utan också förändringar i betalningsdatum. Ökningen beslutades att göras i en tidig takt från 1 januari 2018 och en gång. De relevanta normerna för ytterligare perioder med ökning under året avbryts till 2018. Federala stödmottagare kommer att få indexerade betalningar från och med den 1 februari, deras tillväxttakt tar hänsyn till inflationsprognosen på 3,2 procent.

Äldre kvinnor dricker te

Hur kommer försäkringsdelen att ändras

Som ett resultat av de godkända indexen för pensionstillväxt från 1 januari 2018 (för jämförelse anges också uppgifterna för 2017) följande värden:

Modifierade parametrar 2017, s. 2018, sid.
Pension poäng (koefficient) 78,58 81,49
Fasta försäkringar, skäl:
ålder, funktionshinder 2: a gr. 4805,11 4982,90
funktionshinder 1: a gr. 9610,22 9965,80
funktionshinder 3: e gr., förlust av försörjare 2402,56 2491,45

Individuell pensionstid 2018

Den rättsliga grunden för pensionsförmåner granskas varje år. År 2018 krävs en anställning på 9 år eller mer för att en ryss ska få en försäkringspension. För att beräkna pensionsutbetalningar beaktas alla rättigheter för en medborgare-pensionär i poäng, med beaktande av: längd på tjänsten; lön; arbetsgivarförsäkringspremier. För att få rätt till försäkringspension måste du ha totalt 13,8 poäng. Sådana koefficienter (pensionspoäng) ökar också sedan januari, tillsammans med den allmänna indexeringen från 78 sid. 28 kopek upp till 81 sid. 49 kopek.

Indexering med fast betalning

Nedgången i inflationsprocesserna i Ryssland gjorde att ekonomiministeriet förutspådde en nedgång i prisindexet. Pensionsindexfonder har redan budgeterats i landet i en högre volym på 3,7-3,8%, vilket är förenligt med den tidigare prognosen för inflationen. Regeringen beslutade att öka den med 3,7 procent och göra den före schemat med en månad. Som ett resultat indexeras den fasta betalningen med en faktor på 1 037 gånger (till ett belopp av 4 982,9 p.) Och det genomsnittliga årliga värdet på säkerheter som upparbetats vid ålderdom beräknas till 14075 p.

Militärpension från 1 januari 2018

Tidigare militärpersonal, liksom andra personer med pensionärstatus, hoppas på en ökning av statliga materiella betalningar och förväntar sig en ökning av den så kallade ”minskande koefficienten” för att beräkna sina pensioner. Samtidigt beslutade landets regering att frysa reduktionskoefficienten och återgå till övervägande av frågan om dess ökning redan vid budgetgenomförandet.

Hittills, tillsammans med indexeringen av pensioner för icke-arbetande pensionärer under 2018, indexeras tillhandahållandet av militära pensionärer med 4 procent. Deras genomsnittliga storleksökning kommer att vara cirka tusen rubel, från 24500 till 25500 p. Detta kommer inte att hända från februari men från 1 januari, liksom för civila. Dessutom har presidenten upprättat indexering varje år av militärtjänstemän vid åklagarmyndighetens kontor och utredningskommittén med inrättande av ett månatligt tillägg för rang. Dessa innovationer börjar fungera den 02/01/2018.

Syftet med ändringarna är att öka det sociala skyddet för anställda som lämnar åklagarmyndigheten eller undersökningskommittén. Fram till 2018 var militära åklagare och utredare underordnade försvarsdepartementet, och sedan gick de in i åklagarmyndighetens eller undersökningskommitténs personal. Som ett resultat fanns skillnaden i tillhandahållandet av sådana pensionärer. Den exakta mängden ökning för dem beror på rang (rang) när man lämnar organen.

sedlar

Att höja sociala pensioner sedan april 2018

De införda ändringarna av pensionslagen påverkade också sociala pensionsutbetalningar. Det planeras inte bara indexeringen av pensioner för icke-arbetande pensionärer 2018, utan också för anställda i denna kategori som får socialpension från staten. Det blir 4,1%. Längden för höjningen fastställs från 04/01/2018. Sociala pensionärer betalas extra före levnadskostnaderna.

Enligt statens statistiktjänst har i ett antal bestående enheter i landet minskat livslängden för en pensionär, vilket, som en slutsats från den nuvarande lagstiftningen, innebär en minskning av sociala avgifter, men detta kommer inte att tillåtas av de senaste juridiska innovationerna. Man beslutade att den totala materiella säkerheten för en medborgarpensionär inte skulle vara mindre än förra året (med beaktande av aktuella tillägg och förmåner).

Hur mycket kommer pensioner att indexeras

För närvarande får över 4 miljoner människor sociala pensioner. Tillväxtprocenten för dem kommer att vara 4,1 mot 1,5 procent 2018, och den genomsnittliga sociala betalningen kommer att öka till 9045 rubel, medan tidigare socialförsäkring från staten var 8700 rubel. Under 2018 kommer en pensionstillväxt för icke-arbetande pensionärer i denna grupp att göras under våren den kommande ekonomiska perioden: dessa pensionärer går in i det andra steget med indexering.

Indexera sociala förmåner för personer med funktionsnedsättning

Staten betalar också sociala pensioner till personer med funktionsnedsättning som också planerar en ökning. Sådan indexering kommer att utföras enligt egenskaperna för tilldelningen av funktionshinder. Så, vissa människor får 15 000-16 000 rubel, och många av dem som inte har den nödvändiga längden på tjänsten, som bara har 5 000-6 000 rubel. Dessa funktionshindrade personer med inkomster under uppehällenivån har ytterligare socialt skydd..

Socialpensionsutbetalningar indexerades med 4,1% (för jämförelse: 2018 var ökningen 1,5 procent). Så den genomsnittliga pensionen för personer med funktionsnedsättning är 1: a gr. sedan barndomen eller ett funktionshindrat barn under 2018 når 13699 rubel mot de tidigare 13026 rubel. Det är viktigt att denna koefficient också är högre än den beräknade inflationsnivån. Storleken på det slutliga tillägget för socialt stöd beror på gruppen och orsaken till funktionsnedsättningen (se tabellen ovan).

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Mattias

    Har det skett några förändringar i pensionsindexet för icke-arbetande pensionärer under 2018 och i så fall, vilka betalningar berörs av dessa nyheter?

    Svara
  2. Albin

    Kan du vara snäll och förklara vilken typ av ”betalningar” avser nyheterna om pensionsindex för icke-arbetande pensionärer 2018? Vad är skillnaden för dem jämfört med de som arbetar?

    Svara
  3. Stenberg David

    Vad är de nya betalningarna för icke-arbetande pensionärer enligt pensionsindex 2018? Kan du ge oss några detaljer om förändringarna?

    Svara
Lägg till kommentarer