...

Löneskatter 2019

Löneskatter 2019 - håll koll på dina skatter och dra nytta av de rättmässiga avdragen. Få en överblick över de senaste skattereglerna och veta vilka avdrag som är tillgängliga för att få lägre skatter. Få hjälp att se till att du betalar rätt skatt och förbättra din plånbok!

Ryska medborgare är vana vid att dela upp lönerna i ”rena” och ”smutsiga”, det vill säga före skatter. Vi får 13% mindre i fickan än vad som anges på lönen. Detta är inkomstskatt. Arbetsgivaren betalar staten ytterligare 22% av våra löner.

PIT 2019

Betalning av skatter och avgifter

Personlig inkomstskatt är 13 procent av lönen. Denna ränta gäller för ryska medborgare 2019. Utlänningar som bor i landet mindre än 183 dagar under det senaste året måste betala 30% av sina intäkter (icke-bosatta utom för EAEU-medborgare).

För högkvalificerade utländska specialister och för dem som har fått patent gäller detta inte.

Arbetsgivaren själv överför dessa pengar till staten, och arbetstagaren får beloppet utan skatt. Till exempel, om lönen är 50 tusen rubel, kommer den anställda att få 43 500 rubel. Tidigare diskuterade suppleanter för statsduma möjligheten att införa en progressiv beskattningsskala. Ju högre personens inkomst för året, desto större avdrag var han tänkt. Denna idé mötte inte förståelse..

Ej beskattningsbar inkomst

Vilken inkomst som inte beskattas

Förmåner och ersättning från vilken personskatt inte betalas:

  • arbetslöshet;
  • moderskap (moderskapsförmåner);
  • för oanvänd semester;
  • betalas vid uppsägning;
  • för moralisk och hälsoskada.

Sociala betalningar

Priser efter försäkringstyp

Varje månad överför arbetsgivaren pensionsavgifter från lönen för varje anställd. En del av pengarna från lönefonden går till andra sociala behov..

Den marginella avdragsbasen är inkomstbeloppet varefter betalningar antingen minskar eller upphör.

Det finns tre betalningsinstruktioner och begränsningar för dem:

  • PFR: håll 22% tills de når den årliga gränsen (1 129 000 rubel) och 10% på alla efterföljande inkomster.
  • Allmän sjukförsäkring: 5,1% debiteras på lön.
  • Socialförsäkringsfonden: betalningar på 2,9% tills den årliga gränsen har uppnåtts (815 tusen rubel), inga ytterligare försäkringsavgifter betalas från lönen.

Extra avgifter

Aktivitetsgrader

Vissa yrken riskerar särskilt och anställda måste vara försäkrade mot olyckor. Försäkringsbeloppet gäller också löneskatter och dess storlek beror på arbetsvillkor..

Det finns 32 klasser av professionell risk och samma antal försäkringspriser..

Ju högre klass, desto större är risken för att en anställd skadas – och de högre premierna 2019.

Exempelvis är publicering en riskklass 1 och koefficienten är endast 0,2%. Torvuttag är 18: e klass, betalningen är 2,3%, och kol- och antracitbrytning är redan 32: a klass, det farligaste, 8,5%. Du kan läsa mer i arbetsministeriets ordning ”Om godkännande av klassificering av typer av ekonomisk aktivitet efter yrkesriskklasser” daterad 30 december 2016.

privilegier

Reducerade priser 2019

Det finns undantag när du betalar skatt – de relevanta fallen listas i artikel 427 i skattelagen. Vem kan räkna med förmånssatser och är undantagen från betalningar:

  • Företag i särskilda ekonomiska zoner: 13% pensionsgrad, social ränta – 2,9% och medicinsk ränta – 5,1%.
  • IP med patent – betal inte någonting.
  • LLC i särskilda ekonomiska zoner – Vladivostok, Kaliningrad Region, Krim och andra.

Den fullständiga listan finns i den angivna artikeln i skattekoden.

Löneavdrag för enskilda företagare

För IP när du använder STS

Enskilda företagare måste också betala inkomstskatt i Ryssland. De som inte har en personal i slutet av året måste betala den allmänna skatten (UTII): 5 840 rubel för sjukförsäkring och ytterligare 26 545 rubel till pensionsfonden (om årsinkomsten inte är mer än 300 tusen rubel).

Förändringarna inträffade 2018, innan skatten beräknades utifrån minimilönen. För utdelning uppgår skatter från 1 januari 2019 till 13% av det erhållna beloppet.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Lisa Norberg

    Vad är de nya ändringarna av löneskatter för 2019 och hur påverkar det min ekonomi?

    Svara
Lägg till kommentarer