...

Åldersbonus 2019

Om du fyller 50 år eller äldre 2019 så har du möjlighet att ta del av åldersbonusen. Med åldersbonusen har du chansen att få extra pengar som du har rätt till efter att ha arbetat i hela ditt liv. Åldersbonusen ger dig950 kr som extra inkomst och är ett värdefullt tillskott till ditt liv.

Tjänstemän, lärare, militärer och arbetare på vissa andra områden får bonus för service. Var 5: e år sker en omberäkning och ersättningen för senioritet beror på lön. Ju mer en medborgare arbetar i branschen, desto högre är räntan för tjänstens längd.

Begreppet ersättningar för tjänsteår

Åldersbidrag

Genomförandet av arbetsplanen innebär en bonus, marknadsföring – en ökad lön, för långa arbetsmässiga incitament. Senioritetsbonus – en månatlig monetär belöning för en lång tjänst. Bonusbeloppet beräknas av redovisningsavdelningen i procent av den löna lönen och beror på antalet arbetade år och arbetsvillkor. Ersättningsbeloppet varierar från 4 till 100%.

Vem borde

Kategorier av anställda som garanteras en ökning:

  • lärare
  • sjukhuspersonal;
  • militära och brottsbekämpande tjänstemän;
  • tjänstemän och kulturarbetare;
  • anställda vid ministeriet för nödsituationer och brandväsendet.

En extra betalning för produktionen erhålls av anställda i privata kommersiella företag. Arbetslagen förpliktar inte arbetsgivaren att höja lönen till underordnade som har arbetat på samma plats i flera år: beslutet om ersättningar fattas av företagsledningen. Vid anställningen för tjänsten undertecknar kandidaten ett kollektivt arbetsavtal som anger möjligheten att betala för arbetslivserfarenhet och dess storlek.

Villkor för mottagande

Vid beräkningen av ersättningen beaktas endast datum från arbetsboken. Till exempel har en dagislärare arbetat sedan 12 november 2015, men den officiella posten för antagning till tjänsten gjordes först den 1 januari 2016. Därför räknas erfarenheten från 01.01.16.

Vid beräkning av livslängden beaktas det hela tiden tills arbetstagaren har fullgjort sina uppgifter och behållit sin plats:

  • sjukfrånvaro och semester;
  • dekret;
  • restid;
  • militärtjänst;
  • avtjänar straff i fängelser för politiska brott efter rehabilitering.

Arbetade år beaktas endast på den huvudsakliga anställningsplatsen – det kommer inga betalningar för kombination. För vissa yrken kan en månads verklig erfarenhet jämställas med 1,5 eller 2 månader.

Hur beräknas

Premiumberäkning

Betalningar för långt arbete – en procentandel av den nuvarande officiella lönen. Den månatliga löneförhöjningen beräknas från nästa månad efter villkoren. Till exempel, om en tjänsteman är anställd i staten den 11/23/2017, debiteras en 5% avgift för arbete över 1 år tillsammans med huvudlönen den 1 december 2018.

Ersättningsstorlek

Ränta för längden på tjänsten fastställs av statligt anställda med hänsyn till skadliga arbetsvillkor. En separat normativ akt är i kraft för varje område vars innehåll reglerar bidragets storlek och tidpunkten för mottagandet.

För tjänstemän

Betalningsbeloppet bestäms av art. 50 i den federala lagen ”om statlig statstjänst i Ryssland”.

Tabell över förhållandet mellan ersättningsbeloppet och arbetstid.

Antal arbetade år Bonusbelopp (i procent)
1-5 10
5-10 femton
10-15 tjugo
Mer än 15 trettio

Tjänstetilldelningens längd är inte den enda lön som tillkommer den officiella lönen. Kontantincitament debiteras för att arbeta med hemliga dokument eller särskilda arbetsvillkor som föreskrivs i lag.

För militär personal

Koefficienten för arbetslivserfarenhet bestäms av Art. 2 Federal Law No. 306. Den första kontantbidraget betalas ut efter två års tjänst enligt kontraktet.

Kampanjbord.

Antal arbetade år Bonusstorlek (%)
2-5 10
5-10 femton
10-15 tjugo
15-20 25
20-25 trettio
Mer än 25 40

Statliga anställda

I kategorin anställda ingår anställda:

  • skolor, förskolor, universitet osv.;
  • polikliniker;
  • bibliotek
  • teatrar;
  • museer etc..

Anställda i den offentliga sektorn är anställda i ideella organisationer som finansieras av staten. Det finns inget enda dokument som styr incitament – information är spridd över förordningar. Lagen om utbildning – för lärare, order nr 1418 – för läkare, etc. Det finns också en lista över tjänster som får en månadsbonus för yrkeserfarenhet.

Standard belöningstabell för anställda i den offentliga sektorn.

Antal arbetade år % Markup
1-3 5
3-10 10
10-20 tjugo
Mer än 20 trettio

Domare och brottsbekämpande tjänstemän

I enlighet med regeringsbeslut nr 1158 har inrikesministeriet samma incitamentsskala som för militär personal.

Avvecklingsnät för domare enligt art. 19 i lag nr 3132-1 ”Om domarnas status i Ryssland”.

Antal arbetade år % Markup
2-5 femton
5-10 25
10-15 trettio
15-20 40
Mer än 20 femtio

Arbeta i norr

I enlighet med art. 316-37 i Rysslands arbetskod är en zon med skadliga och farliga arbetsvillkor – anställda i regionen får en avgift för arbetslivserfarenhet. Beloppet beräknas baserat på antal år och areal.

I Fjärran Norden får personal den första bonusen för erfarenhet efter sex månaders arbete, och ökningen sker med samma intervall. Den ursprungliga ”räntan” för norra betalningar och steget för att öka dem är 10%. Beroende på området kommer det maximala beloppet att ändras (från 50% till högst 100%). Särskilda villkor gäller för unga arbetare under 30 år: deras första ersättning på sex månader är 20%.

Privata anställda

Privata företag samlar in betalningar för kontinuerlig arbetslivserfarenhet. Om en anställd lämnar företaget i en månad och sedan återförs till sin tidigare befattning, annulleras periodiseringen av anställningsbetalningar. Det är nödvändigt att återutveckla erfarenheter för att få ekonomiska incitament. Vissa företag försummar villkoret – de tilldelar inte ytterligare finansiering för löner till erfarna anställda, och varje företag anger storleken och andelen betalningar individuellt. Om kravet inte föreskrivs i kollektivavtalet kommer det inte att finnas någon tilläggsavgift för flera år.

Tillägg till ålderspension

Lång tjänstepension

Medborgare med lång erfarenhet inom det specialiserade området får en bonus tillsammans med tillgång till statligt stöd på grund av ålder.

Medlemmar i flygbesättningen, kolindustrins experter, militärpersonal och ”northerners” kan räkna med en ökning. Subventionen periodiseras för varje ”extra” arbetat år i fältet och når 85% av pensionen.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Larsson Sebastian

    Hej! Jag undrar vilka fördelar eller rabatter som åldersbonusen för 2019 erbjuder. Kan du vänligen ge några exempel på de specifika fördelarna och hur man kan dra nytta av dem? Jag skulle verkligen uppskatta din information. Tack på förhand!

    Svara
Lägg till kommentarer