...

Hur man skapar en ram i Word 2010

Ramar skapar en professionell inramning kring dina dokument och bilder, vilket blir mer personligt och attraktivt. Med Word 2010 kan du skapa egna ramar och använda färdiga mallar för att effektivt dekorera dina dokument. Det är enkelt att skapa mobiler, textbåsar och tabeller, och det är även möjligt att lägga till bilder och former runt ditt innehåll. Den här rikedom av formatalternativ är unik för Word 2010 och erbjuder en kreativ och användarvänlig lösning för att skapa dina egna ramar.

MS Office har blivit den mest använda, praktiska redigeraren för att skriva och ordbehandla. I vissa fall behöver dokumentet ytterligare extern design, kräver tillägg av frimärken, ramar. För olika versioner av kontoret kan denna procedur variera. Följande beskriver hur du lägger till en gräns i Word 2010.

Hur man gör en gräns i Word 2010 runt sidan

Ram från stjärnorna i Word-flikens sidlayout

Microsofts Word-program har flera utgåvor; många ändringar har gjorts i gränssnittet och menyn. Det finns en färdig design för att rama in gratulationskort i programvaran. Det kommer att finnas möjligheter för förberedelser och skrivning av examens- och terminer (enligt GOST), helt enkelt för att förbättra den visuella uppfattningen av texten. Det finns flera sätt att skapa markering på en dokumentsida. Nedan följer en instruktion om hur du skapar en ram i Word 2010:

  1. Gå till fliken ”Hem”.
  2. I avsnittet ”Paragraf” hittar du den prickade fyrkantiga ikonen med den nedre kanten fylld, klicka på pilen nära den.
  3. Klicka på raden ”Borders and Fill” (finns nedan).
  4. Ett fönster för att skapa en ram öppnas, du kan ställa in tjocklek, färg (vitt kommer inte att synas), stil.
  5. Efter att ha tilldelat alla inställningar, klicka på “OK”.

Hur man skapar en Word-ram för ett examensbevis

Förfarandet – hur man skapar en ram i Word 2010 – är av intresse för alla studenter som försvarar examensarbeten och examensbevis. Gränserna måste fastställas strikt enligt GOST, annars kommer inte arbetet att accepteras. I det första steget är det nödvändigt att skapa avsnitt för dokumentet, till exempel huvuddelen, innehållsförteckningen, titelsidan. Detta är nödvändigt så att gränsen endast visas för de nödvändiga områdena. För att skapa avsnitt, gå till objektet ”Sidlayout”, klicka på ”Breaks / Next Page” på rätt platser. Instruktioner för hur du korrekt skapar en ram i Word 2010:

  1. Enligt GOST-standarder bör design ha följande sträckor: 20x5x5x5 mm. För att göra inställningar, gå till sidlayoutavsnittet..
  2. Klicka på ”Fält / anpassade fält”.
  3. Ett fönster för att ange parametrarna visas. Ställ in följande värden: topp – 1,4 cm, vänster – 2,9, botten – 0,6, höger – 1,3 cm. Bindning – vänster, orientering – strikt porträtt.
  4. I menyn väljer du ”Sidlayout”, klickar på ”Sidgränser”.
  5. Välj raden ”Ram”, bekräfta omedelbart ”Använd på detta avsnitt” och klicka sedan på ”Alternativ”.
  6. I inställningsfönstret ställer du in följande parametrar: övre – 25 pt, lägre – 3 pt, vänster – 21 pt, höger – 20 pt, i parametrarna – ”alltid framåt”.
  7. Klicka på ”OK”, gränsen visas för det valda avsnittet.

Hur man gör en gräns runt text i Word

I vissa fall bör du veta hur du sätter in text i Word i ramen och inte runt hela sidan. Detta är en ytterligare designteknik som kan bidra till att förbättra uppfattningen av information. Programmet ger en möjlighet att rama in bara en del av texten för att betona dess betydelse. Du kan göra detta på följande sätt:

  1. Välj det område som ska ritas.
  2. Gå till ”Gränser och fyll” på fliken på ”Paragraf” huvudmenyn.
  3. Klicka på ”Border”, här kan du ange alla nödvändiga parametrar för framtida inramning.
  4. I raden ”Applicera på” måste du ställa in ”Text”. Om du vill kan du tilldela ett ”stycke” här och skapa en ram för en hel del av dokumentet.

Hur man ramar in text

Hur man skapar en vacker ram i Word

Inramning kan tillämpas inte bara på officiella dokument utan också på gratulationskort. Om du har kommit med en vacker rostat bröd eller dikt för en födelsedag person, kan du ordna det som ett vykort och ge det som en present. Instruktioner för hur du sätter in en ram i Word 2010:

  1. Välj avsnittet Infoga..
  2. I gruppen ”Illustrationer” hittar du knappen ”Former”. När du klickar visas alternativ för möjliga ramar..
  3. Välj lämplig, applicera den med musen på önskat område i dokumentet.
  4. Du måste klistra in designen på ett rent dokument, det är omöjligt att göra detta på redan skriven text.
  5. Högerklicka på formen, klicka på ”Lägg till text”, ange önskat innehåll inuti.

Hur man ritar en ram i Word

Förutom standardverktyg finns det alternativ för att skapa en tabellram i Word 2010. Du själv drar gränserna för designen som du finner lämpligt. Skapningsalgoritmen är som följer:

  1. Välj ”Rita tabell” på huvudfliken i menyn från gruppen ”Paragraf” (knapp med en streckad ruta).
  2. Ställ in nödvändiga indrag till höger och vänster.
  3. Markören ändras till en blyertsvy. Ställ den på rätt plats, håll vänster musknapp, sträck rektangeln till önskad storlek.
  4. Detta kommer att resultera i en design som i huvudsak är en stor cell i bordet.

Rita en bordsram

Eftersom detta är en tabell kommer alla Word-kommandon att gälla för innehållet. Du kan enkelt ändra storlek på ramen eller linjens tjocklek, flytta dess gränser. Du kan flytta cellen horisontellt eller vertikalt. De kontextuella avsnitten ”Layout” och ”Designer” kommer att förbli tillgängliga för dig som ger möjlighet att göra justeringar av textens placering, fyll.

Hur man gör en ram med en stämpel i Word

För examensbevis eller officiella dokument behöver du inte bara infoga en ram i Word 2010, utan också utformningen av en stämpelplats. Att skapa en ram beskrivs ovan, nedan hittar du instruktioner för att skapa ett typiskt titelblock:

  1. Först måste du sätta i en sidfot. För att göra detta, hitta botten på sidan, dubbelklicka på den, redigeraren öppnas.
  2. Gå till fliken ”Designer” från gruppen ”Position”. Ändra värdet till 0.
  3. Skapa en tabell med 9 kolumner, 8 rader genom ”Infoga” -> ”Tabell”.
  4. Håll vänster musknapp, flytta tabellens vänstra kant till kanten.
  5. Markera alla celler, gå till fliken ”Layout”, välj ”Cellstorlek”, ställ in höjden till 0,5 cm.
  6. Ställ in följande bredder för kolumnerna: 0.7-1-2.3-1.5-1-6.77-1.5-1.5-2.
  7. Slå ihop celler efter behov för att skapa utrymme för frimärken, signaturer etc..
Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Alexander

    Hur skapar jag en ram i Word 2010? Jag behöver hjälp med att lägga till en snygg ram runt en text i mitt dokument. Tack på förhand för hjälpen!

    Svara
  2. Fredriksson Carl

    Hur skapar jag en ram i Word 2010? Kan någon vänlig själ förklara steg för steg hur man lägger till en ram i Word 2010? Jag försöker skapa en professionell dokumentlayout, men jag är osäker på hur man gör detta i Word 2010. Tack på förhand för er hjälp!

    Svara
Lägg till kommentarer