...

Hur man får en gratis medicinsk undersökning 2018: program

Få en gratis medicinsk undersökning 2018: lär dig om de olika medicinska program som erbjuds för att identifiera och behandla olika sjukdomar. Få en proaktiv hälsoutvärdering, tillgång till gratis vårdstöd, delaktighet i kliniska prövningar och en kostnadsfri försäkring. Njut av anmälningsfördelar och bättre hälsa – hela året runt!

Välbefinnande betyder inte alltid att en person är helt frisk. Förebyggande undersökningar hjälper till att identifiera sjukdomar som leder till funktionshinder eller död i förväg. Behandlingen kommer att vara så effektiv som möjligt eftersom processen alltid är lättare att stoppa innan den går för långt. Inte alla har råd att betala för specialistrådgivning, men du kan använda det statliga läkarundersökningsprogrammet.

Kan jag få en fysisk undersökning gratis

Förebyggande medicinska undersökningar har införts gratis i Ryssland sedan 2013. Enligt resultaten av undersökningen bestämde läkarna att de flesta besökarna till medicinska centra inte visste om sina sjukdomar. För att ta chansen att kontrollera hälsotillståndet måste du känna till reglerna för vilken befolkningen serveras.

Statligt läkarundersökningsprogram

I ordningen från hälsoministeriet ”På godkännande av den kliniska undersökningen” anges vilka kategorier av den vuxna befolkningen som har rätt att regelbundet undersökas gratis. Det statliga programmet är utformat för att identifiera grupper av sjukdomar, vilka står för upp till? alla dödsfall i Ryssland. Hjärt-, lung-, onkologiska sjukdomar och diabetes mellitus är oftare dödliga..

Enligt beställning från hälsoministeriet utförs medicinsk undersökning av befolkningen i hela Ryssland. För vuxna från 21 års ålder är en gratis undersökning möjlig en gång vart tredje år. Det finns ett förkortat inspektionsprogram, du kan använda den här tjänsten en gång vartannat år. För vissa kategorier av befolkningen utförs medicinsk undersökning oftare – årligen.

Klinisk undersökning 2018

Människor som kan genomgå en fullständig medicinsk undersökning gratis under det federala programmet måste vara födda mellan 1928 och 1997. Samtidigt regleras en ålder för en person som kan genomgå medicinsk undersökning i en klinik strikt. Om inspektionstiden missas, kan du förvänta dig nästa datum för vilket en undersökning av personer i en viss ålder planeras.

Familj och läkare

Vilket födelseår som faller under den medicinska undersökningen 2018

Eftersom inte alla medborgare i Ryssland kommer att kunna genomgå en gratis medicinsk undersökning under 2018, är det värt att ta reda på vilka födelseår som ingår i den aktuella listan. Personer födda 1928, 1931, 1934 och så vidare fram till 1997 kan räkna med en gratis undersökning. Samtidigt spelar inte patientens sociala status någon roll – anställd, student, hemmafru.

Vad som ingår i undersökningen

Patientundersökningsprogrammet utarbetas individuellt – ålder, förekomst av kroniska sjukdomar och könsämnen. Varje person som tar emot det får ett ”routingark”, som anger en plan för att kringgå specialister. Stegen i uppföljningen är följande:

  • Terapeut. Specialisten utför den första screeningen – intervjuer patienten, mäter höjd, vikt, blodtryck. Terapeuten utför en serie snabbtester för kolesterol och blodsocker gratis. Vidare hänvisar läkaren till allmänna och biokemiska blodprover, allmän urinanalys.
  • Sedan 2018 introduceras en ny undersökning – ett blodprov för HIV-infektion.
  • Kvinnor går till gynekolog. Undersökningen inkluderar en onkologisk undersökning – läkaren tar en smet från livmoderhalsen för cytologi för att upptäcka cancer i ett tidigt skede.
  • Män går till urologen. Läkaren kommer att upptäcka prostatit, prostatacancer och andra sjukdomar av denna typ..
  • Alla åldersgrupper får en hänvisning till elektrokardiografi, fluorografisk skanning av bröstorganen för tidig upptäckt av hjärtsjukdomar och bronkopulmonala sjukdomar. Enligt forskningsresultaten hänvisas patienten till konsultation till en kardiolog, pulmonolog.
  • Utnämnd ögonundersökning, samråd med endokrinolog, tandläkare.

Personer som är 39 år vid tidpunkten för den kliniska undersökningen föreskrivs ytterligare studier. Deras lista beror också på kön:

  • Ultraljud av bukhålan och bäcken utförs var sjätte år.
  • Bröstultraljud för kvinnor planeras var tredje år upp till 50 år, då – om ett år.
  • Diagnos av glaukom – mätning av ögontrycket.
  • Från 45 års ålder ökar risken för att utveckla tjocktarmscancer, så ett fekalt ockult blodtest utförs.
  • Från 51 år gammal hänvisas patienten för undersökning av en neurolog, och män donerar blod för upptäckt av antigen som indikerar prostatacancer.

Syftet med programmet är att identifiera tecken på kroniska icke-överförbara sjukdomar, för att diagnostisera utvecklingen av onkologi. Enligt resultaten från undersökningens första steg ger terapeuten vägledning till tester eller samråd med smala specialister. Ett medicinskt pass skapas av patienten där all information om hans hälsotillstånd matas in. Efter alla samråd och analyser tilldelar terapeuten en av de tre hälsogrupperna till avdelningen, på grundval av vilken förfaranden, träningsterapi eller behandling föreskrivs.

Vart att åka

Institutioner där du kan genomgå en fullständig undersökning av kroppen regleras strikt. Du bör kontakta den klinik som patienten är kopplad till enligt hans registreringsort. Du kan få information om vem den lokala terapeuten är och tiden för läkarmötet i receptionen. Dessutom placeras information om reglerna för medicinsk undersökning på informationstavlor i kliniken.

Läkare mäter en mans tryck

Hur man kommer igenom

För att genomgå en undersökning av hela kroppen gratis bör du börja med att besöka en lokal terapeut. Läkaren utarbetar en ruttkarta och rapporterar var och när du kan ta tester och få råd från smala specialister. Alla undersökningar utförs under arbetstid, därför bör anställda kontakta företagsledningen (arbetsplatsen) för att få en ledig dag eller en ledig dag under ett besök på kliniken. Enligt arbetslagen bör denna dag räknas som en arbetsdag..

Är det möjligt att genomgå en läkarundersökning i en annan stad

En fullständig undersökning av kroppen i en statlig klinik utförs endast om patienten är ansluten till den. För att genomgå en läkarundersökning vid en annan medicinsk institution (i din egen eller en annan stad) måste du fylla i formuläret ”ansökan om bifogning” och skicka in dokument till registret tillsammans med ditt pass och din medicinska policy. Efter att administrationen har utarbetat nödvändig dokumentation för patienten är det möjligt att genomgå en medicinsk undersökning på den nya adressen.

Klinisk undersökning av barn

Det finns ett förfarande för medicinsk undersökning av minderåriga, godkänt av Rysslands hälsovårdsministerium. Dessa är tre kategorier av fysisk undersökning:

  • Profylaktisk. Detta är en omfattande undersökning av barn 1, 3, 7, 10, 14, 15, 16, 17 år gamla. Undersökningen inkluderar samråd med en barnläkare, ögonläkare, ENT-specialist, endokrinolog, kirurg, ortoped, tandläkare, neurolog. Blodprover (allmän och biokemi), urinprov, avföring för maskägg, samprogram görs, skrotningar för enterobios. Ibland föreskriver barnläkaren ytterligare undersökningar
  • Preliminära. Denna undersökning utförs innan barnet kommer in på institutionen – dagis, skola, teknisk skola, universitet.
  • Periodisk. Inspektioner genomförs årligen och organiseras i förskolor och skolor. För varje ålder är forskningsvolymen annorlunda..

Alla typer av undersökningar utförs i en barnklinik, men ibland kommer specialister till skolan och gör en fysisk undersökning på plats. Innan den medicinska undersökningen måste barnets föräldrar underteckna ett godkännandeformulär. Om du beslutar att vägra att undersöka barnet måste du meddela den medicinska institutionen. Barn från 15 år kan personligen godkänna en fysisk undersökning genom att fylla i formuläret.

Medicinsk undersökning av äldre

Programmet för medicinsk undersökning av befolkningen har inte en separat artikel som reglerar undersökningen av pensionärer. Denna kategori kan genomgå gratis medicinsk undersökning i kliniken på gemensam basis. Grupper av medborgare som årligen kan genomgå en läkarundersökning oavsett ålder identifieras:

  • funktionshindrade deltagare i fientligheter, WWII;
  • WWII-veteraner som har fått funktionshinder på grund av fientligheter, allmän sjukdom eller skada;
  • fångar i koncentrationsläger under andra världskriget.

Hälsokontrollcentrum

2009 inledde det statliga programmet ”Friska Ryssland” sitt arbete. Som en del av detta projekt har hälsocentraler lanserats över hela landet. Varje region har sina egna avdelningar i ett sådant centrum, som finns i stadskliniker eller sjukhus. Målet med programmet är att uppmärksamma allmänheten på förebyggande av sjukdomar. Hälsocenter tillhandahåller följande tjänster:

  • mäta höjd, kroppsvikt, handkraft, spänningsnivå;
  • ta reda på nivån av kolesterol och socker i kroppen;
  • bestämma lungkapacitet;
  • identifiera sjukdomar i ryggraden;
  • bedöma artärernas tillstånd för att förhindra åderförkalkning.

Läkare och stetoskop

Hälsokliniker på kliniker

Varje medborgare i Ryssland kan ansöka till hälsokontoret på kliniken, för vilken du måste ha ett pass och en obligatorisk sjukförsäkring. Du kan boka tid i förväg genom att ringa det nummer som anges på informationsställen eller på klinikens webbplats. Efter genomförd undersökning får patienten en remiss för samråd med smala specialister, ytterligare studier (ultraljud, röntgen, MRI, etc.) eller för behandling.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Oliver

    Hej! Jag undrar hur man kan få en gratis medicinsk undersökning 2018. Finns det något speciellt program eller organisation som erbjuder detta? Tack på förhand för din hjälp!

    Svara
  2. Linus

    Hej! Jag undrar om det finns något program eller möjlighet för att få en gratis medicinsk undersökning under 2018? Tack på förhand för hjälpen!

    Svara
  3. Sandra Jonsson

    Hur kan man få en gratis medicinsk undersökning år 2018? Finns det något specifikt program eller initiativ som erbjuder detta? Tack på förhand för informationen!

    Svara
Lägg till kommentarer