...

Förmåner för barn i familjer med låg inkomst 2018: storlekar och typer av betalningar

2018 uppmuntrar staten familjer med låg inkomst att skapa ett bättre liv för sina barn genom att erbjuda ekonomiska förmåner. Förmåners storlekar och typer skiljer sig beroende på vilken stat familjen bor i och ålder/behov av barnet som kvalificerar sig för förmånen. Statens förmåner har designats för att ge ekonomiska fördelar till familjer som behöver stöd och styra dem i rätt riktning för att skapa ett förbättrat liv för deras barn.

Den svåra ekonomiska situationen i ett antal regioner i landet, arbetslöshet och inflationsprocesser får människor att undra vilka regionala och federala program för att skydda stora familjer med låginkomstfamiljer som finns, inbegripet utfärdande av förmåner och andra stödåtgärder som är nödvändiga för att säkerställa en normal utveckling och uppfostran av barn. Många ryssar vet inte vilken kompensation de har rätt till, hur man ansöker om subventioner och vilka dokument man ska samla in för förmåner till barn med låginkomstfamiljer under 2018.

Vem betraktas som en fattig familj

Enligt definitionen erkänns familjer med låg inkomst som de som bedriver gemensamt jordbruk inom ett territorium enligt registreringsuppgifterna, relaterade till familjeband. Specialister som beslutar frågan om att tilldela de fattiga statusen överväger varje enskilt fall – personer som inte är bundna av blodband, som bor i sambo och som fostrar gemensamma barn kan bo tillsammans. Familjer med låg inkomst kan ha olika sammansättning:

  • ofullständig, med en far eller mor, ensamstående förälder som växer upp ett barn eller flera avkommor;
  • stora familjer;
  • full med låg inkomst per capita;
  • föräldralöst barn kvar utan föräldravård;
  • personer med begränsad rättslig förmåga på grund av funktionshinder;
  • pensionärer och ungdomar som studerar heltid på universitet och får sociala förmåner.

Nivån på familjeinkomst per person som ansöker om de fattiges status, efter beräkningar, bör vara lägre än den minimipremie som uppnåtts för detta ämne för federationen. Samtidigt beaktas personens ålder, eftersom PM: s storlek varierar beroende på om medborgaren arbetar, är en inkompetent pensionär eller barn.

Kriterier för behov vid tillhandahållande av sociala stödåtgärder

Det är inte så lätt att få status som låginkomstmedborgare som behöver statliga förmåner. För att göra detta måste du uppfylla följande kriterier:

  • Att betraktas som officiellt låginkomsttagare, att vara registrerad hos kommunen eller det lokala socialförsäkringsbyrån. Det kommer att vara nödvändigt att uppdatera statusen en gång var tredje månad med tillhandahållande av ett paket med dokumentation om inkomster för alla arbetande hushållsmedlemmar.
  • Vuxna familjemedlemmar måste officiellt arbeta. Om de inte fungerar ger de information enligt vilka de har behörighet att vara hemma (graviditetstillstånd, vård av barnet, förekomst av funktionshinder, andra fall). Om hushållet sitter utan arbete utan goda skäl, beviljas inte ersättningen.
  • Medborgarna behöver verkligen statligt stöd – de måste förbereda sig för olika kontroller, inklusive beräkningen av alla tillgängliga inkomster, en inspektion på registreringsplatsen för att verifiera uppgifterna om låginkomst.

Kvinna med barn

Hur man beräknar total inkomst

Många ryssar som inte känner till förfarandena för att beräkna den totala inkomsten, enligt vilken familjen erkänns eller inte erkänns som fattiga, förlorar hoppet om statens välfärd. Beräkningsalgoritmen är mycket enkel, den finns i artikel 14 i den federala lagen av den 5 april 2003. FZ-44, som talar om förfarandet för beräkning av inkomst för flera samboende eller en medborgare, ansöker om socialt stöd. Sociala skyddsarbetare agerar enligt följande:

  1. Ta hänsyn till de totala kvartalsinkomsterna för alla familjemedlemmar, vilket summerar inkomsten.
  2. Dela upp siffran med tre månader och få den genomsnittliga månatliga inkomsten per familj.
  3. Det resulterande antalet divideras med antalet hushåll för att ta reda på hur mycket pengar per månad som faller på en person.

Ofta vet medborgarna inte vilka kontantintäkter som ingår i den totala vinsten. Vid beräkning av genomsnittlig inkomst per capita beaktas följande typer av kontanter:

  • lön enligt form 2-inkomstskatt;
  • Utnämnda federala eller lokala förmåner, pensioner;
  • stipendier som erhållits av studenter vid skolor, universitet, sekundära tekniska institutioner;
  • utfärdade mejeriprodukter, annat naturligt stöd av produkter eller saker;
  • Uppskattade vinster från lös eller fast egendom som ägs av hushåll.

Förfarandet för att bestämma den genomsnittliga inkomst per capita per familjemedlem

För att visualisera de beräkningsmetoder som används av socialförsäkringsmyndigheterna kan vi överväga följande exempel:

En ofullständig familj bestående av en mamma och två mindreåriga 6 och 8 år gamla, bosatta i Moskva. Mor arbetar och fick en lön i 3 månader 51 000 rubel. Inga barnförmåner eller andra förmåner utfärdades. Den genomsnittliga månadsinkomst per capita per hushåll beräknas med följande formel:

51 000/3/3 = 5 667 rubel.

Med tanke på att PM i huvudstaden för 2018 är 18 742 rubel för kapabla medborgare och 14 252 rubel för minderåriga, kan en mamma ansöka om status som en fattig familj med kontantförmåner, preferenser och förmåner. Du måste veta att alla typer av inkomster beaktas, och om ett avsiktligt eller oavsiktligt försök att dölja ytterligare inkomster avslöjas kommer ersättningen inte att ges.

Vilken hjälp kan de fattiga få från staten 2018?

Varje Ryssland ger låginkomsttagare sina egna subventionstyper, men alla människor som behöver stödåtgärder kan ansöka om följande typer av förmåner:

  • barns subventioner (inklusive förmåner för att bära ett barn, förlossning, vård av ett barn);
  • socialbidrag;
  • förmåner när du betalar för verktyg;
  • preferenser när man köper mediciner, vitaminer;
  • privilegier för avkommor vid tillträde till dagis, skolor, kretsar, avdelningar;
  • gratis mat för kvinnor som bär barn och småbarn;
  • särskilda engångs- och månadstillägg fastställda av lokala myndigheter.

Spridda mynt

Typer av fattigdomstillägg

Alla alternativ för subventionering är indelade i två grupper – en gång eller en gång och får en gång var 30: e dag, som måste förnyas årligen eller på annat sätt som fastställs i lagar. Engångsstöd inkluderar sådana förmåner för barn i fattiga familjer 2018:

  • Utfärdas med förbehåll för registrering i början av födelsen av ett barn. År 2018 har betalningsbeloppet ändrats och blir 633 p.
  • Hustrur till entreprenörer som är mer än 180 dagars graviditet får 26 721 r..
  • Vid födelsen av ett barn. Utges från den federala budgeten oavsett mammas anställning.
  • Med adoptionen av ett barn – 16 873 s., Flera systrar, bröder eller ett funktionshindrat barn – 128 928 s..
  • Stöd för första klassens avgifter. Beroende på regionen varierar storleken från 5 000-1 100 rubel.

Månadsstöd till fattiga är följande:

  • Barnomsorg minderåriga 1,5-16 år. Storleken beror på den juridiska förmågan hos förälder och mindreåriga, regional fördelning av medel.
  • Subvention för ett tredje född barn. I St Petersburg är bidragsbeloppet 10 115 rubel.
  • Social stipendium och extra betalningar till skolbarn för resor.
  • Ytterligare avgifter för god kost. 100-500 rubel per månad utfärdas.

Engångsersättning vid födseln eller adoptionen av ett barn

Engångshjälp beviljas vid födelse eller adoption av ett barn från den federala budgeten. Beloppet för 2018 är 16 874 rubel. Varje förälder kan få pengar på jobbet eller när man kontaktar en gren av socialförsäkringsmyndigheterna 10 dagar efter inlämning av begäran. Ekonomi utfärdas till alla medborgare vars avkom föddes – arbetslösa, studenter, ensamma fäder eller mödrar, anställda medborgare.

Om flera spädbarn föddes på en gång, delas pengarna ut till en av dem. Om vuxna bestämmer sig för att adoptera en pojke eller en flicka, förblir kompensationsbeloppet detsamma oavsett ålder. Undantaget är adoptionen av bröder med systrar eller ett funktionshindrat barn. Mängden välfärd ökar och når 128 928 rubel.

Engångsekonomiskt stöd till familjer med låg inkomst

Engångstillägg subventioneras av regionalbudgeten och betalas därför inte av alla ämnen i landet. För att få pengarna måste du bevisa att du är berättigad till ekonomisk hjälp – ta med dokumentation om behov till IFC eller socialförsäkringsmyndigheterna. I huvudstaden ges sådana betalningar till medborgare med ett stort antal avdelningar, avkommor, en enkel fattig person kan inte samla in en engångsstöd. I St Petersburg kan du ta emot upp till 100 tusen rubel, i Vologda – 300-10 000 rubel, andra regioner ger fördelar i mängden PM.

Mödrarbetalningar

Den demografiska krisen tvingar regeringen att stimulera fertilitet genom många moderskapssubventioner. En kvinna kan ansöka om olika typer av subventioner:

  • Engång, med tidig registrering, födelse av ett barn.
  • Moderskap, betalas beroende på kvinnornas status – arbetare får 100% av inkomsterna under de senaste 24 månaderna av arbetet. Arbetslös, registrerad med den federala arbetslagen, en betalning på 633 p. Studenter kommer att få 1 419 rubel från 2018, kvinnors militärpersonal upp till 30 000 rubel.
  • Subventioner för avkomma upp till ett och ett halvt år. Upp till 40% av månadslönen ges till anställda medborgare, ett fast belopp på 3 066 rubel vid förlossningens födelse, 631 för det andra barnet.
  • Välfärd tills avkomman når 3 år. 50 rubel betalas ut till alla utom de militära fruarna som är i tjänsttjänsten. De utfärdas 10 528 rubel.

Gravid flicka med en spargris

Betalningar senast 1 september

Inte alla medborgare kan förse barn med läroböcker, uniformer och tillbehör som krävs för studier. Regionala myndigheter ger kontantstöd, som kan erhållas innan en första klassare skickas till skolan. Behörigheten för ekonomiska resurser förloras efter 6 månaders studier av en son eller dotter. Stadens myndigheter utfärdade 5 000 rubel, i St Petersburg – 3 768 rubel, i Bryansk – 1 000 rubel. Vissa regioner ger inte subventioner för denna typ av välfärd.

För barn under majoriteten

Efter att barnet har fyllt tre år slutar mödrarna att betala ersättning. Om en kvinna bevisar att hon behöver, tillhör de fattiga, kan du få hjälp tills avkomman blir gammal. Mor och far bör officiellt arbeta och varje hushålls genomsnittliga månadsinkomst bör inte överstiga den PM som är etablerad i regionen. Pengar betalas fram till 16 års ålder för en son eller dotter. Separata betalningar ges till mödrar som tar hand om en minderårig med funktionsnedsättning eller när förälderns lagliga förmåga är begränsad.

Stipendier för barn från familjer med låg inkomst

Du kan få ekonomiska resurser om studenten tillhör kategorin låginkomst. Pengar betalas under heltidsstudier vid högre och sekundära tekniska institutioner under hela studietiden. För universitet är bidragsbeloppet 2 100 rubel, för högskolor – 730 rubel. Du kan ansöka om hjälp om den unga personen är en representant för en av följande kategorier medborgare:

  • funktionshindrad person i 1 eller 2 grupper;
  • ett föräldralöst barn utan förälder eller vårdnadshavare;
  • en medlem av en stor fattig familj;
  • en person utsatt för strålning;
  • en entreprenör som har tjänstgjort i minst 3 år.

Månadspeng

Enligt presidentdekretet av den 18 oktober 2017. Nr 487 inför staten nya åtgärder för att stödja moderskap och barndom, som kommer att påverka socialt oskyddade medborgarkategorier, de fattiga med ett stort antal minderåriga. Följande typer av betalningar införs:

  • när den förstfödda dyker upp;
  • på ett andra barn före ett och ett halvt års ålder;
  • på den tredje och nästa bebis.

Betalningskortet är avsett att i procent öka de minsta moderskapsbidragen som betalas till anställda mödrar med 21,7%. Barns ersättning upp till ett och ett halvt års ålder kommer att öka med värdet på registrerad inflation. 2017 denna siffra var 3,2%. Storleken på kapitalet kommer inte att öka, förrän 2020 kommer de att ge ut 453 tusen rubel, men du kan spendera dessa pengar utan att vänta tills sonen eller dottern fyller 3 år.

För det första barnet

Betalningar tillhandahålls var 30: e dag fram till ett och ett halvt års ålder för en baby som är född efter 01/01/2018 och som är medborgare i landet. Villkoret är föreskrivet att föräldrar får ta ut tillägg, vars inkomst per en hushåll under en månad är mindre än en och en halv adopterad regional PM. Mängden välfärd beror på levnadskostnaderna för Rysslands ämne, beräknat för det andra kvartalet i föregående rapportperiod. Det genomsnittliga betalningsbeloppet i landet kommer att vara 10 523 rubel, i Moskva – 13 938 rubel, Rostov vid Don – 10 264 rubel, Volgograd – 9 219 rubel.

Kvinna med baby

Månatliga betalningar av moderskapskapital per sekund

Medborgare som har ett andra barn kan ta ut månatliga tillägg från de belopp som beror på kapitalet tills deras dotter eller son fyller ett och ett halvt års ålder. Subsidierna är begränsade till individer vars månatliga inkomst för varje hushåll ligger under kl. 15 i regionen. Mängden förmåner för barn i behövande familjer under 2018 är lika med den regionala minimilönen för en mindreårig under den föregående rapporteringsperioden: i Moskva – 13 938 rubel, i St Petersburg – 10 222 rubel, Krasnoyarsk – 12 020.

På det tredje barnet och få status som en stor familj

I grund och botten skiljer sig inte de typer av kompensationsutbetalningar som mottagits vid utseendet av det tredje avkommet från subventionerna på grund av modern vid barnets födelse – hon får en engångsbetalning, månadsvis moderskap. Men närvaron av en tredje och efterföljande barn översätter föräldrar och barn till kategorin stora familjer. Många medborgare är i behov, så de får ytterligare kompensation på grund av deras status. Antalet regioner som omfattas av det federala programmet för stöd till stora familjer har expanderat till 60.

Mängden utsläppsrätter för barn till fattiga familjer under 2018 kommer att bestämmas beroende på den PM som antogs i regionen. Riktade subventioner fördelas med statsbudgeten. Du kan få pengar om ryssarna bevisar låginkomst enligt lagstiftningsdokument och resolutioner som antagits av förbundets ämnen. Åtgärden är utformad för att stimulera fertilitet i områden där det finns en ogynnsam demografisk situation..

Materiellt stöd till familjer med låg inkomst med funktionshindrade barn

Staten försöker ge minderåriga med funktionsnedsättning förutsättningar för deras anpassning, hälsoskydd och tillhandahållande av nödvändiga mediciner. Barn med funktionsnedsättning har rätt till sådana subventionerade subventioner:

Typer av tillägg Handikappade barn, rubel Inaktiverad från födseln, 1 grupp, rubel Barn med funktionsnedsättning från födseln, 2 grupper, rubel Handikappade barn från födseln, 3 grupper, rubel
Sociala pensionsförmåner 11 904 11 904 9 920 4216
EDV (maximal storlek för vägran av en NSO) 1,478 (2,527) 2 490 (3 539) 1,478 (2,527) 974 (2,023)
NSO i form av produkter, saker eller pengar 1049 1049 1049 1049
Månadsomsorgssubventioner 5 500 – till vårdnadshavare eller föräldrar, 1 200 – till andra personer Inte betalad Levereras inte

Hur man ansöker om ett fattigt familjebidrag

För att få kontantförmåner för barn i familjer med låg inkomst år 2018 måste du ansöka om nödvändig status. För att göra detta, följ denna algoritm:

  1. Samla in de nödvändiga dokumenten.
  2. Gå till det närliggande välfärdskontoret..
  3. Skriv en förfrågan och ge den till en specialist tillsammans med bifogad dokumentation.
  4. Vänta tills beslutet fattas..
  5. Vid avslag, ta reda på orsaken till avslag på ansökan, korrigera fel och felaktigheter, skicka in ansökan igen.
  6. Om ja, använd materiell kompensation.

Man skriver

Vart att åka

Fattiga medborgare kan ansöka om statligt stöd vid personlig överklagande till en gren av socialförsäkringsverket på registreringsplatsen, MFC (när centret tillhandahåller sådana tjänster). Om du inte vill stå i rader kan du för att behandla betalningar använda Gosuslug-portalen genom att skicka ett program på distans, med registrering på webbplatsen, öppna ett personligt konto. När du kontaktar någon av dessa tjänster måste ett svar på ett positivt eller negativt beslut komma inom tio dagar.

Vilka dokument behövs

Det är nödvändigt att förbereda dig för att du måste samla in ett omfattande dokumentationspaket. Sådana officiella handlingar krävs:

  • begäran om tilldelning av status som en fattig familj;
  • pass för vuxna hushållsmedlemmar, minderåriga födelseintyg;
  • information om familjens sammansättning enligt husboken;
  • inkomstdata för arbetshushåll i form av inkomstskatt med två personer för det sista kvartalet;
  • information om lagligt äktenskap (i förekommande fall);
  • certifierade kopior av arbetsböcker från arbetande hushållsmedlemmer
  • dokument på tillgänglig fastighet, lös och fast.

Vid tilldelning av specifika kompensationer kan följande data krävas:

  • VTEC-slutsats om tilldelning av en handikappgrupp;
  • graviditetsintyg som anger termen;
  • information om studier, armétjänst;
  • andra handlingar som krävs av anställda vid socialförsäkringsorgan.

Barnbidrag och betalningar med låg inkomst i Moskva

Enligt uttalanden från Moskva myndigheterna kommer bidrag till behövande medborgare att öka under 2018 tillsammans med tillväxten av stadsstandarden och PM i Moskva. Den kommande ökningen av tillägg kommer att påverka följande kategorier av muskoviter:

  • personer med ett stort antal barn;
  • behövande medborgare med låg inkomststatus;
  • Muskoviter innehållande en mindre beroende beroende på barn eller barn med funktionsnedsättningar.

Vem kan kräva

Bidrag kommer att erhållas av medborgare vars genomsnittliga familjeinkomst ligger under nivån på Gosstandart i huvudstaden, vilket uppgår till 17 500 rubel. Sökande för förmåner kan:

  • Makar till militära värnpliktiga.
  • Fru och barn till entreprenörer.
  • Enskilda eller ensamma fäder med beroende 3-18 år.
  • Ensamstående föräldrar där den andra föräldern inte betalar barnbidrag.

Kvinna med ett barn i armarna

Förmånsbeloppet från 1 januari 2018

Du kan jämföra beloppen för kommunala välfärdsbetalningar för 2017 och 2018 för enskilda kategorier av medborgare i tabellen nedan:

Den kategori personer vars intäkter ligger under huvudstaden Storleken på tilläggsavgiften för 2017, rubel Stödbeloppet för 2018, rubel
Mödrar och ensamma fäder på att uppfostra familjemedlemmar upp till 3 år 2400-5000 15 tusen
Hustrur till militära värnplikt med barn under 3 år 2400-5000 15 tusen
Fäder och mödrar som växer upp familjer under 3 år, under förutsättning att den andra föräldern inte betalar underhållsbetalningar 2400-5000 15 tusen
Andra personer med anhöriga upp till 3 år 2000-3000 10 tusen
Medborgare som alar upp minderåriga 3-18 år gamla 2400-3000 6000
Makar till militära värnpliktiga som innehåller minderåriga 3-18 år 2400-3000 6000
Ensamföräldrar som innehåller barn 3-18 år, under förutsättning att den andra föräldern undviker betalningar för barnstöd 2400-3000 6000
Andra personer med mindreåriga 3-18 år 2000 4000
Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Oscar

    Vad är de specifika förmånerna för barn i familjer med låg inkomst för år 2018? Har de olika storlekar och vilka typer av betalningar finns det?

    Svara
  2. Anna Persson

    Vilka förmåner och betalningar är tillgängliga för barn i familjer med låg inkomst år 2018? Hur stor är storleken på dessa förmåner och vilka typer av betalningar kan förväntas?

    Svara
Lägg till kommentarer