...

Fördelar med tågbiljetter för studenter 2019

Studenter kan dra nytta av att resa med tåg för att spara pengar och tid. 2019 tar tågbiljetter för studenter ytterligare ett steg framåt med nya fördelar som erbjuder bättre flexibilitet och rabatterade priser. Detta ökar attraktiviteten av att resa med tåg som ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ.

Ledningen för de ryska järnvägarna har reviderat reglerna för att tillhandahålla förmåner för tågbiljetter för studenter under 2019. För att locka ungdomars uppmärksamhet till denna typ av transport och öka efterfrågan ändrades villkoren för att få rabatter, giltighetsperioder och koefficienter. Program kopplat till skolåret förlängs för sommarlovet.

Kärnan i den ryska järnvägen

Ryska järnvägståg

År 2019 kan rabatter på tågbiljetter för skolbarn erhållas genom kampanjen ”Happy Holidays”. För att ge rabatter för skolbarn i ett tåg ingår regionala myndigheter avtal med passagerarföretag (PPC).

Lokala budgetar (MB) kompenserar för transportörernas förluster, medan de själva får riktade överföringar från den federala statskassan. Förhållandena beror på efterfrågan och behovet av rutten..

På grund av finansieringssystemets komplexitet är geografin och reglerna för att tillhandahålla förmåner ojämna. Till exempel, i Moskva-regionen och på den centrala PPC: s grenar, gäller kampanjen för vanliga tåg, men inte för snabbtåg. Sedan 2019 finns inga rabatter på flygningar från Tver, Novgorod, Vologda-regionerna. Republiken Buryatia; Judisk autonom okrug (autonom okrug); Khabarovsk och Primorsky Krai.

Kategorier av stödmottagare

Åldersgrupper som påverkas av programmet:

  • Småbarn under 5 år.
  • Barn mellan 5 och 10 år.
  • Skolbarn från 10 till 17 år gamla.
  • Funktionsnedsatta barn.

Förmånsvillkor

Möjligheten att få rabatt och dess storlek beror på barnets ålder, restid, komfortklass. Kampanjens löptid är begränsad, utanför den angivna perioden är det omöjligt att köpa en biljett.

Fördelarna gäller inte för vissa typer av vagnar. Rätten till resekompensation måste bekräftas med intyg.

Nödvändiga dokument

Pass och tågbiljett

När du köper en förmånsbiljett ska du presentera:

  • pass (för ungdomar över 14 år);
  • originalfödelsecertifikat eller en notarisk kopia;
  • dokument från en allmän utbildningsinstitution.

Studentcertifikatet för att resa i tåget ska innehålla:

  • F. I. O. barn;
  • innevarande läsår – 2018–2019;
  • klassnummer;
  • skolans fulla namn med adress, telefon;
  • referens serienummer.

Dokumentet måste ha en signatur, initialer från direktören med utskriften, skolans officiella stämpel.

Frånvaron av någon artikel kommer att vara grund för vägran att sälja en biljett till en rabatt.

Period

Främjande lyckliga helgdagar

Förmåner för barn på ryska järnvägar gäller från 1 januari till 31 maj och från 1 september till 31 december för långväga tåg. Den säsongsbetonade sommarpromotionen ”Happy Holidays” varar från 1 juni till 31 augusti. Reglerna för lägre priser för skolbarn för denna period inkluderar inte typen av tåg.

Vagnskategorier

Familj i ett fack

Som en del av kampanjen “Happy Holidays” säljs rabatterade biljetter i reserverade platser, allmänna och sittande bilar. Förmånspriset gäller biljettpriser för klass 2 och 3 på långväga tåg.

Kampanjens standardvillkor inkluderar inte rätten att resa i höghastighetståg och ultrahöghastighetståg med nummer från 701 till 788.

Flyg för vilka förmåner beviljas individuellt med ytterligare villkor:

  • Sapsan och Nevsky Express – riktning Moskva – St Petersburg;
  • Allegro – S: t Petersburg – Helsingfors;
  • Express ”svälja” på alla rutter;
  • Snabb – Moskva – Nizhny Novgorod.

När de kan vägra

Ryska järnvägsbiljett

Föräldrar har rätt att köpa en biljett enligt elevens information på kassakontoret på vilken järnvägsstation som helst. Brist på papper kan orsaka vägran att sälja. Även om kassören inte krävde ett dokument kommer han att behöva det när han går ombord på ett tåg eller tåg som bekräftelse av rätten till rabatt. Utan den vägrar konduktören att föredra resor.

Resorätt för skolan på tåg

Skolbarn i ett tåg

Förmånspriset för en elbiljettbiljett för skolbarn är 50% av den ursprungliga priset.

Försäljningen är öppen från 1 september till 15 juni.

Om tonåringen är över 14 år måste han när han köper en kupong presentera ett pass och ett intyg från utbildningsinstitutionen.

Rabatt för tågbiljetter för studenter 2019

Kampanj för stora familjer

Storleken på rabatten påverkas av:

  • barnets ålder;
  • typ av tåg;
  • bilklass.

Barn under 5 år reser gratis om de inte har en separat plats. För passagerare från 5 till 10 år gäller en barnpris: rabatten är 50% av det ursprungliga priset. För resor för barn från 10 till 17 år kompenserar staten 35-50% av biljettpriset.

Studenter i åldrarna 10-17 år kan köpa en resebiljett med 50% rabatt på transittåg från Ryssland till ett annat land. Det faktiska rabattbeloppet kan vara mindre eftersom den ryska delen av rutten tas för beräkning.

Fördelarna tillhandahålls av utländska och ryska transportörer.

I bilar i klassen ”fack” är det bara barn under 10 år som reser enligt särskilda regler. Rabattstorleken är standard för denna åldersgrupp. Undantaget gäller från 25.06–01.06 och 25.08–01.09. Gratis lyxbilar för barn under 10 år.

Standardrabatt för barn med funktionsnedsättning är 50%, för vissa regioner – upp till 100%. Om barnet inte kan röra sig självständigt, får en av föräldrarna rätten till reducerat pris. Rabattbeloppet är detsamma som för en minderårig.

Biljettutgivning

Mobilappgränssnitt

En skolbiljett kan köpas på biljettkontoret på stationen, från den ryska järnvägens officiella webbplats eller via mobilapplikationen ”Russian Railways for Passengers”.

Onlineköp:

  1. Följ länken www.rzd.ru.
  2. Registrera dig om du inte har ett konto än. För att göra detta behöver du ett giltigt e-postmeddelande och ett uppfunnet användarnamn och lösenord. Bekräfta e-post genom att klicka på länken från brevet.
  3. Logga in på ditt RZD-konto.
  4. Hitta avsnittet ”Priser och kampanjer”.
  5. Öppna artikeln ”Kampanjer (specialpriser)”.
  6. Ange resinformationen (datum, ankomst- och avgångsplats) i sökmenyn. Systemet kommer att visa tillgängliga platser eller erbjuda att byta filterartiklar.
  7. Välj bilnummer och plats från de föreslagna alternativen. Bekräfta lösning.
  8. Fyll i passageraruppgifterna (barnets fulla namn, passnummer eller födelsecertifikat). Om den minderåriga reser med en vuxen anges informationen om den åtföljande personen.
  9. Betala med kreditkort.

Biljetten kommer att skickas till den angivna e-postadressen vid köpet. Du kan inte köpa en barnbiljett utan en vuxen. Den åtföljande personens data matas in samtidigt.

För att köpa en biljett genom ryska järnvägspassagerare, ladda ner applikationen, logga in med tillstånd. Hitta biljettnamnet – ”Barnens”, ge information om resan och de personer som köpte platserna. Slutför designen med hjälp av tips.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Henrik

    Vilka fördelar erbjuder tågbolagen för studenter år 2019? Är det möjligt att få rabatterade biljetter eller särskilda erbjudanden? Jag är intresserad av att resa med tåg, så det vore bra att veta mer om detta. Tack på förhand!

    Svara
  2. Gustaf

    Vilka fördelar och rabatter kan studenter uppnå med tågbiljetter under året 2019?

    Svara
  3. Persson Hampus

    Vilka är fördelarna med tågbiljetter för studenter 2019?

    Svara
Lägg till kommentarer