...

Betalningar till årsdagar i gift liv i Moskva 2018: hur du ansöker

Som gifta par i Moskva 2018 har man rätt till en gång årlig betalning till årsdagar. Betalningen innebär 400 000 rubel för alla äkta makar, oavsett om de är pensionärer eller anställda. Ansökningar behöver göras till lämpligt myndighet inom en månad efter högtiden. Se till att få det finansiella stöd som du förtjänar!

Budgeten för kapitalet ger nästa år en ökning av storleken på sociala kontantförmåner till oskyddade befolkningsgrupper. Biståndet kommer att ökas till låginkomsttagare och stora familjer, personer med funktionsnedsättningar, privilegierade kategorier, veteraner från det stora patriotiska kriget, arbetskraft samt ökade engångsbetalningar till årsdagar för giftermål som planerar att fira 50-årsjubileum, 55-årsjubileum, 60-årsjubileum, 65-årsjubileum, 70-årsjubileum från bröllopsdagen.

Vilka är fördelarna med årsdagen till giftermålet?

Sedan 2000 har ett särskilt program som utvecklats av Moskva-regeringen för par varit i drift, som firade 50-årsjubileum för äktenskapet, förblev troget och fungerade som stöd för varandra. För dem ges en gåva från stadens budget – en monetär belöning. Betalningar till makar förlitar sig inte bara på den gyllene bröllopsdagen, utan också på andra årsdagar, vart femte år. Dessutom organiserar de på begäran av paret en ceremoni för att fira årsdagen till äktenskapet.

Vem är berättigad att få

Par som firar ett guld-, smaragd-, järn-, diamant-, kungligt bröllop – 50-årsjubileum, 55-årsjubileum, 60-årsjubileum, 65-årsjubileum, 70-årsjubileum (och alla påföljande årsdagar) för äktenskap kan räkna med en gåva från Moskva budget . En engångsbetalning till årsdagar i giftermål tillhandahålls på vissa villkor:

  • makar är medborgare i Ryssland;
  • deras bostad är Moskva.

Människor i åldern

Hur kommer storleken på betalningarna till årsdagar i gift liv i Moskva 2018?

År 2018 blev mer än 10 000 familjer årsdag i huvudstaden, som firade 50 år eller mer från dagen för äktenskapet. Vid det högtidliga evenemanget i anledning av årsdagarna för makarna “Golden Couples of Moskva” presenterade huvudstadens borgmästare, Sobyanin, ett tack till 11 familjer och meddelade ett beslut att öka betalningarna till årsdagar för giftermål i Moskva 2019.

Sedan 2000 har ökningen av den monetära ersättningen för gifta par genomförts flera gånger, men för 2019 ges en betydande ökning av kontantförmånerna. Uppgifterna om hur mycket engångskontakterna kommer att öka visas i tabellen:

Par i jubileum Belopp för kontant engångsbelopp under 2018 (rubel) Beloppet för en engångskassa för 2018 (rubel) Förhållandet mellan ersättningsbeloppet 2017 och storleken på 2018.
50-årsjubileum 10 tusen 20 tusen 2 gånger
55-årsjubileum för äktenskap 11 tusen 25 tusen 2,3 gånger
60-årsjubileum 12 tusen 25 tusen 2,1 gånger
65-årsjubileum för äktenskap 13 tusen 30 tusen 2,3 gånger
70-årsjubileum och alla påföljande årsdagar på 5 år 15 tusen 30 tusen 2 gånger

Registreringsordning

För detaljerad information om pappersarbete, vänligen ring avdelningen för socialt skydd i Moskva. Mottagandet av utbetalningar från makarna på årsdagen inkluderar följande steg:

  1. Fylla i ansökan. Dokumentet utförs på det formulär som tillhandahålls på de två makarnas vägnar. I ansökan måste du ange din önskan att få kontantförmåner, ange efternamn, förnamn, makarnas mellannamn, deras passinformation, bostadsort, personligt kontonummer för överföring av medel.
  2. Inlämnande av handlingar. De insamlade handlingarna tillsammans med ansökan måste lämnas in till socialförsäkringsmyndigheten på bosättningsorten. En av familjemedlemmarna kan göra det eller fråga sina vänner, släktingar. Socialarbetare kan ansöka om ensamstående makar.
  3. Beställa ceremoni (valfritt – på makarnas begäran).
  4. Periodisering av engångsersättning till makar och årsdagar och anmälan av dem.
  5. Pengar genom banköverföring överförs till ett bankkonto eller lösenord för en av makarna eller betalas via postorder.
  6. Genomför en jubileumsceremoni på registerkontoret eller i bröllopspalatset, om det beställs.

Ceremonin på registerkontoret

Var kan man betala för det gyllene bröllopet i Moskva

Även om REGISTRY-kontoren har förteckningar över årsdagar i giftermål, bör man inte lita på att automatiskt erhålla ett engångsbelopp. För ersättning måste du kontakta behöriga myndigheter. Tidigare utfördes registrering av dokument för utfärdande av medel för årsdagen av registerkontor i Moskva. Nu har reglerna för inlämnande av dokument ändrats.

Under 2018 ska du kontakta kundtjänsten för Social Welfare Management, som verkar i multifunktionella centra för offentliga tjänster (MFC). Årsdagar registrerade i Novomoskovsk och Troitsk okrugs kan göra en engångsbetalning på USZNs kundtjänst vid International Financial Center eller på socialavdelningen på makarnas bostad.

För Internetanvändare eller för dem som har hjälpare bland vänner eller släktingar är det möjligt att elektroniskt ansöka om en engångsbetalning för årsdagen. På webbplatsen för allmänna tjänster kan du fylla i ett ansökningsformulär och skicka det. För att visa dokumentets status tillhandahålls avsnittet ”Mina applikationer”. Applikationstjänsten är gratis. Villkoren för behandling av ansökan är 3 dagar. Efter att ha fattat ett beslut, ett meddelande om resultatet.

Vilka dokument behövs

Begränsningar för tidpunkten för tillhandahållandet av dokument tillhandahålls inte. Det är nödvändigt att ansöka om betalningar 2018 efter årsdagen. Kontantersättning kommer att betalas ut på flera årsdagar i gemensamt liv, om betalningar inte hade gjorts tidigare. Betalade belopp motsvarar de belopp som var giltiga under årsdagen. Listan över dokument som måste lämnas in för att ansöka om engångsbidrag finns tillgänglig på webbplatsen för avdelningen för arbetsmarknad och socialt skydd i staden Moskva. För 2018 inkluderar det:

  • gemensamt uttalande från båda makarna;
  • pass av en medborgare i Ryssland;
  • ett intyg eller intyg om registrering av hemvist om sådana uppgifter inte finns tillgängliga på identitetskortet;
  • vigselbevis;
  • pass och utfärdat fullmakt eller beslut från vårdnadshavarmyndigheten för personer som representerar makar.

Pass på äktenskapscertifikat och ringar

Provmeddelande om gemensamt jubileum

Chefen för avdelningen för socialt skydd av befolkningen i staden Moskva A.O. Kubarev från Ilyina Zinaida Pavlovna född 1947, bosatt i: Moskva, st. Nevskaya 45/8, pass 5302 331128, utfärdat av departementet för inrikesfrågor i Troitsky District den 15 juli 1999, Ilyin Artyom Ivanovich, född 1940, bor på: Moskva, st. Nevskaya 45/8, pass 5302 134855, utfärdat av departementet för inrikes frågor i Trinity District 03/11/1995.

Påstående

Jag ber er att göra en engångsbetalning i samband med 50-årsjubileet för att leva tillsammans i enlighet med dekretet från Moskva regering av 27 november 2007 nr 1005-PP “Efter godkännande av förordningen om tilldelning och betalning av månatliga ersättningar (tillägg) till pensioner och engångsbetalningar på bekostnad av Moskvas stads budget ”för mig och min make: Ilyina Zinaida Pavlovna och Ilyina Artem Ivanovich. Äktenskapet är registrerat 02.10.1968.

Vänligen överför medel till ett personligt konto 40810000000001324568, Regional Bank of Sberbank, Ryssland, Moskva.

TIN 7705000000

Växellåda 631000000

OKPO 09900000, OKONH 95000

BIC 043000123

15 februari 2018 Ilyina Z.P.

Signatur

15 februari 2018 Ilyin A.I..

Signatur

Listan över medföljande dokument:

  • pass;
  • vigselbevis.

Dokument returneras efter kopiering

15 februari 2018 Signatur

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Lundgren Adam

    Hej! Jag undrar hur man ansöker om betalningar till årsdagar i gift liv i Moskva 2018. Finns det någon speciell process eller krav för att få dessa betalningar? Tacksam för din hjälp!

    Svara
Lägg till kommentarer