...

Andra pension för militär personal efter 60 år 2018: betalningsvillkor

2018 ger militär personal som tjänat i mer än 60 år möjligheten att få en andra pension. Den nya pensionslagen för permanent personal gör att militärpersonal kan ha tjänstgöring under upp till 67 år och fortsätta få ekonomiska fördelar, generösa villkor för säkerställande av tillväxten av personens pensioner, och tydliga bestämmelser för utbetalning av pension. Genom att ta emot andra pension berättigade människor nu möjlighet att ta emot ökade pensionsinkomst för att dra nytta av införandet av detta nya system.

En av möjligheterna för en militär pensionär att, utöver militära betalningar för lång service, också civila betalningar är den andra pensionen för militär personal efter 60 år 2018. Denna möjlighet dök upp efter reformen av pensionsfonden 2015-2016. Den andra pensionen beviljas endast efter att ett antal villkor har uppnåtts. Idag får upp till en miljon människor officiellt två pensioner, vilket avsevärt förbättrar familjernas levnadsstandard. Den grundläggande periodiseringsalgoritmen inkluderar beräkningen av enskilda poäng.

Kan en militär pensionär få två pensioner

För närvarande är pension för militärpensionärer efter att ha fyllt 60 år ålder – relevant för dem som har nått ålder efter militärtjänst eller tjänstgör i andra brottsbekämpande organ. Militära och civila pensioner utfärdas samtidigt endast om det finns en anställningstid när avdrag gjordes av arbetsgivaren för Rysslands PF. Medborgarna måste ange SNILS för att överföra avdrag från arbetsgivaren. Allmänna utbetalningar för militär personal beräknas inte via PF utan av försvarsministeriet.

För att en äldre ska få en andra pension för militär personal efter 60 år 2018, måste du få lite erfarenhet medan du fortsätter att arbeta i civila positioner efter att du lämnat tjänsteposten (inrikesministeriet, FSB, försvarsministeriet). Kravet gäller tillgängligheten av officiell civilt anställning, tillgången på lämpliga betalningar från arbetsgivaren. Ju högre lön (officiellt), desto större är chansen att få en anständig andra pension. Detta tar hänsyn till den totala längden på tjänsten som mottas utanför tjänsten.

Lagstiftningen

Efter att ha studerat lagstiftnings- och lagstiftningsramen är det möjligt att fastställa möjligheten att få en andra pension för militär personal efter 60 år 2018. Det regleras av följande lagstiftningsakter:

  • 166-ФЗ – detta är lagen om statlig pensionsförsörjning för medborgare, inklusive den andra betalningen för militär personal som har varit i kraft sedan 2001;
  • 173-ФЗ – lagen om monetär stabilitet i Ryssland, som avser dubbla betalningar till pensionärer – veteraner från militärtjänst;
  • 400-ФЗ – ämnet för försäkringskostnader och pensionsförsäkringssparande redovisas här.

Domarens hammare

När den utses

Enligt lagen är en andra pension för militär personal endast tillåten om ett antal faktorer observeras. De viktigaste inkluderar:

  • tillgänglighet av SNILS-registreringsnummer, vilket anges till civila arbetsgivare för betalningar;
  • lägsta ålder är 60 år (beroende på region, om vi tar hänsyn till Fjärran Norden, är denna siffra 55 år för män, 50 år för kvinnor);
  • Arbetslivserfarenhet på 9 år (sedan 2015 var minsta arbetslivserfarenhet 6 år, men ökade årligen med 1 år);
  • Minsta antal poäng är 10 (år 2018 ökar antalet minimipoäng varje år med ett värde tills det når 30 poäng);
  • Inrättandet av en fast betalning (civilt) är endast möjlig om det finns tilläggsavgifter från försvarsministeriet.

Registrering i det obligatoriska pensionsförsäkringssystemet

Den andra pensionen till militära pensionärer och dess beräkning är PF: s befogenhet. Registrering i det obligatoriska försäkringssystemet ger en möjlighet att lägga till de månatliga betalningarna från staten som fortfarande är civil. För att omberäkningen ska kunna genomföras är det nödvändigt att kontakta PF-distriktets centrum med ett identitetsdokument (inklusive pensionärskort). En soldat kan kontakta multifunktionella servicecenter. Deras placering, mängd kan hittas genom att ringa PFR-hotline.

Skaffa SNILS

Du kan få detta försäkringsidentifieringsnummer på valfri PF i din stad. Du behöver inte en lösenord, certifikat eller andra sekundära dokument för att besöka. Det finns inget behov av att betala en avgift eller provision – förfarandet är helt gratis. Om du har några frågor, kontakta FIU: s representanter på telefonnummer. För att utfärda SNILS behöver du:

  1. besök avdelningen;
  2. ta ett elektroniskt könummer;
  3. gå till den anställda, be att fylla i ett frågeformulär för att få ett försäkringsnummer;
  4. få ett uttalande om slutförande.

Villkor för mottagande

Budgeten ger en andra pension till äldre efter avslutad tjänst. Det viktigaste villkoret är tillgången på en militär pension för tjänste- eller funktionsnedsättningslängd, närvaron av minst civilarbete. Dessutom måste ett individuellt försäkringsnummer erhållas, vilket anges när du ansöker om ett jobb. För att garantera en extra betalning måste du övervaka din personliga pensionskoefficient. Måste vara 9 poäng eller mer. Förslaget till styrelse spelar ingen roll – alla förfaranden genomförs genom PF.

Pensionsålder

Individuell registrering av den andra betalningen är möjlig från 60 år för en man, från 55 år – för en kvinna. Samtidigt kan han / hon avsluta en militär karriär vid 45 års ålder, varefter 15 år ges antingen på semester eller vidareutveckling av en civil karriär (så får man anställning). Bekräftelse av arbetslivserfarenhet är ett register över arbetskraft och avdrag för SNILS, som kom från arbetsgivaren. Om en medborgare hade entreprenörserfaring kan han ansöka om en andra pension, för när skatter betalades gjordes bidrag till pensionsfonden.

Gammal man

Tjänsteperiod

Minsta värde för försäkringsupplevelsen för 2018 är 8 år. Erfarenheter som inte är försäkrade eller militärtjänst är ett undantag som inte påverkar denna indikator. Varje år fram till 2024 kommer det att öka minimivärdet till 15 år. Avslutningen av åtta års tjänstgöringstjänst är ett direkt skäl för att få en extra betalning. En arbetslös medborgare kommer inte att kunna få denna avgift från PF. För sådana personer finns det alternativa sociala förmåner för funktionshinder, om detta var resultatet av:

  • militära skador;
  • industriell olycka;
  • likvidation av olyckan eller kärnkraftverket i Tjernobyl.

Minsta PKI

En individuell pensionskvot eller PPI beror direkt på lön: poäng bildas på grundval av betalningar från arbetsgivaren till PF. Detta händer automatiskt när SNILS-numret skickas in. Separat behöver du inte skriva ett uttalande. Det är nödvändigt för en äldre medborgare att ha ett koefficientvärde på 11-12 för att få en andra pensionsutbetalning, utöver en militär betalning. År 2024 kommer minimivärdet att öka till 30. Periodiseringsvillkoret är officiell anställning med en stabil och ”transparent” lön..

Arbetsgivarens månatliga bidrag till FIU

En förutsättning för ackumulering av poäng – månatliga avdrag för FIU från arbetsgivaren. Avdrag är inte deklarativa till sin karaktär – alla överföringar sker automatiskt genom bankverksamhet under en viss period. Den officiella lönen är 22%, men ändringar är möjliga. Listan över typer av inkomst som inte beskattas: resepengar, arbetslöshetsersättning (inklusive betalningar till en beroende), ersättning som kan erhållas från staten.

Hur man får en

Det är inte möjligt att ansöka om en andra pension online via Internet. Detta måste göras skriftligt genom att skriva ett brev (uttalande) i PF: s regionala gren. För att personifiera betalningar behöver du ett pass och information om ett personligt identifikationsnummer. Efter ansökan kommer den att behandlas inom två till tre veckor. Passet och SNILS måste åtföljas av en arbetsbok eller ett intyg från arbetsplatsen som anger längden på tjänsten och tjänsten. Dokument om militärtjänst lämnas in med exakta villkor, tjänstens längd, militär rang.

Ansökan om

PF-ansökan på plats är PF: s regionala filial lämplig. Det är inte tillåtet att skicka dokumentation per post, eftersom det bara behövs original. Protokollet för förfarandet kräver överensstämmelse med varaktigheten av behandlingen av frågan. Inom två till tre veckor kommer den sökande att informeras om beslutet om periodisering av den andra statliga pensionen. Uppfyllelse av alla villkor gör det möjligt att omedelbart få överföringar. Det preliminära ansökningsformuläret kan laddas ner på FIU: s officiella webbplats.

Man skriver

Vart att åka

Du kan ansöka om en andra pension vid valfri PF i Ryssland. Denna lista består av den regionala PF-avdelningen på bostadsort, registrering eller hemvist (om det inte finns någon registrering). Förutom att skriva en ansökan, kan du kontakta personaltjänsten på arbetsplatsen. Meddelande om resultatet kommer direkt till personalavdelningen. Detta kan göras genom den officiella representanten för kundtjänsten för FIU: s federala administration.

Användningsmetoder

Du kan ta reda på formeln för bildandet av en andra pension eller om möjligheten att indexera den genom att kontakta telefonnummer. För att göra detta, gå till webbplatsen för myndigheten eller kolla PF-hotlinjenummer. Det finns flera sätt att tillämpa:

  • skicka via posttjänst med ett registrerat brev till den officiella adressen till representantkontoret för Rysslands PF;
  • förmedla genom en officiell företrädare för den federala administrationen av PF;
  • självständigt lämna in en skriftlig ansökan som tillhandahåller alla nödvändiga handlingar till pensionsfonden (inklusive om tjänstgöringstid, vid tidig frisläppande från militärtjänst, arbete).

Vilka dokument behövs

För ett framgångsrikt genomförande av förfarandet för att ansöka om en andra pension för militär personal efter 60 år 2018 krävs det:

  • pass (eller annat dokument som bekräftar födelsedatum, registreringsort).
  • arbetsbok (det anger den totala tjänsttjänsten, anställningstiden, uppsägningsperioden tillsammans med den genomsnittliga månadsinkomsten).
  • intyg om militärtjänst (ange tjänstens plats, datum, uppnådda rangordningar, speciella skillnader).
  • När du ändrar namn måste du ange ett certifikat.
  • Om en medborgare har en av handikappgrupperna, andra förmåner för att fylla sextioårsdagen, måste detta dokumenteras.

All nödvändig information matas in separat i ansökningsformuläret, som laddas ner via Internet eller körs på plats. Därför är det viktigt att ha originalet med sig – detta är ett sätt att skydda mot olagliga handlingar, bevis på identitet. Information om närvaro av mindreåriga barn, släktingar, som medborgaren ger vård för, kan behövas. Efter godkännandeförfarandet kan du räkna med att få betalt på ett plastkort (om registreringsförfarandet har slutförts).

Beräkning av försäkringsdelen

För att beräkna försäkringsdelen måste militära pensionärer (SEC) använda den officiella formeln. Till att börja med måste du beräkna det exakta antalet poäng (GPC). Årlig pensionskoefficient = SSP (medborgares totala försäkringspremier) / försäkringspremiebelopp, som uppgår till 16% av den maximala betalningsbara årslönen, fastställd med 10 (villkorad faktor): GPK = SSP / SSO

Direkt SPK beräknas enligt följande algoritm: försäkringsdelen för samma period (utan bas, finansierad) / monetär ekvivalent med en pensionspunkt från och med 1 januari 2015 (64,1 rubel). Av detta kan vi dra slutsatsen att det inte finns någon fast pensionsutbetalning för den beskrivna kategorin medborgare enligt den nuvarande lagstiftningen, och alla beräkningar kan göras oberoende eller kontakta personalen i den regionala pensionsfonden.

Beräkning av försäkringsdelen

Periodiseringsfunktioner

För att oberoende beräkna motsvarande poäng, försäkringsbetalning, måste du veta en hel del detaljer, inklusive ekonomiska indikatorer (inflation, levnadskostnader). För korrekta indikatorer rekommenderas därför att du kontaktar de regionala kontor för Rysslands pensionsfond. Detta sparar dig från periodiseringsfel. Hur beräknas:

  1. Inledningsvis bestämma din officiella senioritet i en civil position.
  2. Av den exakta officiella lönen gjordes avdrag för fonder varje månad 22%.
  3. Beräkna på beräknaren det uppskattade beloppet för årliga avgifter till staten, som beaktas vid beräkningen av den andra pensionen.

Dessutom måste du ta hänsyn till enskilda perioder i livet. Till exempel är en ökning av försäkringsupplevelsen på grund av icke-försäkringsperioder möjlig när du studerar vid en högre utbildningsinstitution på en heltidsavdelning. Detsamma gäller för den tid då en medborgare eller medborgare tog hand om sina egna små barn (dekret) eller tog hand om medlemmar i en funktionshindrad familj. Valoriseringsförfarande ökar militärt familjepensionskapital.

Försäkringsperiodens period inkluderar inte den tid då en person tog ledighet och fyller en officiell sjukfrånvaro på egen bekostnad (det skedde ingen överföring av lön vid den tiden). Det finns två beräkningsmetoder. Alla kan välja själva metoden oberoende av varandra:

  • 22% av de månatliga överföringarna fördelas mellan olika avdelningar. 6% måste gå för att betala pensionsreserven till pensionärer som får en fast betalning från staten idag.
  • 16% kan delas. Till exempel går 16% till skapandet, ackumulering av sin egen SEC. Eller 10% går till försäkringsbetalningen och 6% går till sparkontot.

indexering

Från och med 1 januari 2018 kommer alla pensionärer att genomgå obligatorisk pensionsindex med 3,7%. Med tanke på det låga inflationsindexet är denna indikator något högre än nivån på depreciering av den nationella valutan. Arbetande pensionärer kommer inte att få en kampanj på det nya året, enligt ett uttalande från regeringen. Sociala pensioner kommer att indexeras tidigast februari 2018..

I augusti kommer indexering av betalningar till arbetande pensionärer att genomföras separat, som ett tillägg till IPC-poäng för arbetskraftsaktiviteter. Med tanke på närvaron av SEC-indexering, vilket motsvarar inflationen till nivån på tillhandahållandet av pensionsutbetalningar, kan civila betalningar indexeras i augusti 2018. Dessutom genomförs indexering enligt koefficienten för intjänade pensionspoäng..

Förfarande och regler för betalning

Om en medborgare har förberett alla nödvändiga handlingar för att få en andra pension, kommer han att informeras om utbetalningen av de anställda i pensionsfonden, där ansökan lämnades in. Efter en militär pensionärs död har hans familjemedlemmar rätt att lita på en andra tillägg till det som är avsett i samband med förlusten av försörjaren. Detta är möjligt om de anhöriga inte har någon annan officiell inkomst, de har rätt enligt federal lag att få en andra betalning.

Om en medborgare i pensionsålder med militär tjänstgöringstid är i live, börjar en andra pension för militärpersonal utbetalas för nästa faktureringsperiod efter att ansökan har avslutats och godkänts av pensionsfondens personal. Intäkterna går till kortet (separat från det där medel för militära betalningar går). Ytterligare indexering sker automatiskt. För följande konsultationer måste du redan kontakta PF och ange ett personligt försäkringsnummer.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Radgivare Froya
Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Lundin Gustavsson

    Vilka är betalningsvillkoren för den andra pensionen för militär personal efter 60 år år 2018?

    Svara
    1. Jonathan Nilsson

      Betalningsvillkoren för den andra pensionen för militär personal efter 60 år år 2018 är att pensionen betalas ut månadsvis till den pensionerade personen. Beloppet baseras på den militära personalens inkomst under yrkeslivet samt antalet pensionsgrundande år. Det finns även möjlighet att ta ut pensionen som en engångssumma, men detta innebär att den månatliga utbetalningen blir lägre. Det är viktigt att notera att det kan finnas vissa skillnader beroende på vilket pensionsavtal den enskilda militära personalen har.

      Svara
    2. Markus Jonasson

      Betlaingsvillkoren för den andra pensionen för militär personal efter 60 år år 2018 var att den betalas ut som en engångssumma vid pensioneringen eller så kan den delas upp i regelbundna utbetalningar över en längre period. Summan beror på antalet år som personen har tjänat in pensionen samt andra faktorer såsom grad och tjänstgöringsområde. Utbetalningen kan även påverkas av eventuella förmåner från andra pensionssystem eller tilläggspensioner. Det är viktigt att kontrollera med den specifika pensionsmyndigheten för exakta detaljer om betalningsvillkoren för den andra pensionen för militär personal efter 60 år år 2018.

      Svara
Lägg till kommentarer