Smalt hus i Japan: kompakt ute och rymligt inuti

Smalt hus i Japan

Smalt hus i Japan

Huset, bokstavligen pressat i en smal triangel mellan vägen och floden, designades av Mizuishi Architects Atelier av arkitekten Kota Mizuishi. På grund av webbplatsens särdrag blev huset också triangulärt, vilket ledde till rummen ovanliga formen, men förvärrade inte levnadskomforten. Husets yta är 52,24 kvadratmeter, nu bor ett ungt par med en dotter i det.

Smalt hus i Japan

Smalt hus i Japan

Byggnaden har två våningar. Den första är ockuperad i sovrummet, och den ligger nästan mitt emot ingången. Den andra är vardagsrummet och köket. Ovanlig layout, medger vi. Detta beror på att andra våningen är mycket större än den första. Tomten är så liten att det inte fanns någon parkeringsplats. Som ett resultat minskade arkitekten området på första våningen – han lyckades få en carport.

Smalt hus i Japan

Smalt hus i Japan

Dekorationen inuti huset är mycket lätt, vilket också gör det möjligt att visuellt öka utrymmet. Dessutom är fönstren på båda sidorna av huset stora och ligger mittemot – rummen är alltid ljusa, och från andra våningen kan du se floden.

Smalt hus i Japan

På mezzaninnivå, precis under det triangulära taket, visade det sig att det var en liten lekplats för ägarens dotter. I framtiden borde ett fullskaligt barnrum visas här..

Smalt hus i Japan

På första våningen med ett sovrum finns det bara en partition som skiljer badrummet. För att lösa problemet med överdriven öppenhet, men samtidigt för att inte röra utrymmet med väggar, används vita gardiner som låter dig stänga sovplatserna och omklädningsrummet.

Smalt hus i Japan

Smalt hus i Japan

Köket är ganska rymligt, modernt med alla nödvändiga apparater. Det finns till och med en matplats för hela familjen att träffas till middag..

Smalt hus i Japan

Observera att badrummet inte är litet! Ganska rymliga och bekväma rum med allt du behöver. Det är anmärkningsvärt att på andra våningen, i den smalaste delen av det, till och med var det möjligt att organisera ett reservrum, som nu fungerar som ett bibliotek, men kan bli ett extra sovrum.

Författaren till detta projekt lyckades med framgång använda den tillhandahållna tomten, som var mycket liten, men tillät ägarna att bo i sitt eget hus omgiven av en överbefolkad metropol.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Lägg till kommentarer

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: