...

Trish House Yalding av Matthew Heywood –geometrisk primitivism i det patriarkala Storbritannien

Trish House Yalding, skapad av Matthew Heywood, är ett unikt uttryck för geometrisk primitivism. Det står som ett centralt exempel på hur patriarkala strukturer i Storbritannien kan övervinnas och håller antikviteten, anpassningarna och moderniteten väl balanserat. Publiken är säker på en berikande upplevelse när den kommer att besöka Yalding.

Trish House Yalding ligger i den lilla byn Yalding vid floden Medway i Kent, sydöstra England. Vi erbjuder våra uppskattade besökare Vackert hus på landet Ta en resa till England och se alla design- och inredningsdetaljer i Trish House Yalding.

Uppfart till Trish House Yalding
Trish House Yalding
Trish House Yaldings huvudentré
Trish House Yaldings huvudentré
Fasaden av Trish House Yalding
Fasaden till Trish House Yaldings privata hem
Grått vardagsrum interiör
Vit köksinredning
Vit köksinredning
White Trish House Yalding foajé interiör

Bostaden har färdigställts i de traditionella färgerna från traditionella Kent-hus, svart och vitt. Fasaden har ett mycket ovanligt format glasmålningsfönster som, enligt designern, ger en utsikt över det omgivande landskapet som bakom grenar och stammar av ett träd.

Huset är inrett i pastellfärger (ljusa väggar, mörkt golv) vilket skapar en lugn och fridfull atmosfär. Färgpaletten i interiören harmonierar med byggnadens exteriör och skapar en känsla av kontinuitet.

Huset har 2 nivåer. Designerade rum med originalinredning. På bottenvåningen finns ett stort vardagsrum med en designad öppen spis och kök och matsal. På andra våningen – fem sovrum, omklädningsrum, tre badrum.

I kontrast till det omgivande landskapet har Matthew Heywood medvetet gjort bostadens former och linjer tydliga för att skapa en dialog mellan den naturliga skogen med dess oregelbundna konturer och den ”modernistiska lådan”.

Vit sovrumsinredning
Fasaden på Trish House Yalding
Trish House Yalding planlösning
Plan för Trish House Yalding

Arkitekten Matthew Heywoods design.

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 1
  1. Joakim Karlsson

    Hur påverkar Matthew Heywoods geometriska primitivism i Trish House Yalding det patriarkala samhället i Storbritannien? Vad är det för budskap han försöker förmedla genom sin konst? Är det en kritik av det patriarkala systemet eller finns det andra tolkningar?

    Svara
Lägg till kommentarer