...

Originell inredning i ett historiskt hus från 1700-talet

Nu har du möjligheten att få en unik designupplevelse genom att förvandla ett historiskt hus från 1700-talet. Med innovativ inredning och moderna tillsatser som komplementerar de unika karaktärsdrag som huset har fått genom åren, erbjuder det enastående estetiska och autentiska upplevelser för alla besökare.

Idag ska vi till Rom, till en gammal stadsdel som heter Trastevere. De gamla stenbyggnaderna är så attraktiva! Men är det så trevligt att leva i medeltida kalla väggar?? Designerna Sara Cimarelli och Giorgio Opolka, partner på Archifacturing, bevisar att detta inte bara är möjligt utan också magiskt.

Och för att göra det hela ännu mer fantastiskt tog de ett litet rum på 38 kvadratmeter i anspråk för projektet.. i ett hus från 1700-talet. Det första de stötte på var volymen. Den har utvidgats avsevärt tack vare deras skickliga visuella lek med rum, färg och perspektiv.

Vitt och inga gardiner – fyll huset med ljus. Ett diagonalt arrangemang av zonerna – förlänger visuellt rummet. Genom att höja en del av sovplatsen till 45 cm höjd fick man ytterligare ett utdragbart utrymme. En rymlig byrå har också dykt upp.

Ett elegant hus med vit inredning i Rom, Italien
Stilfullt hus med vit interiör i Rom, Italien
Stilfullt vitt interiörhus i Rom, Italien
Stilfullt hus med vit interiör i Rom, Italien
Stilfullt hus med vit interiör i Rom, Italien
Stilfullt hus med vit interiör i Rom, Italien
Stilfullt hus med vit interiör i Rom, Italien

Med tillstånd av Archifacturing

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 4
  1. Arvid

    Vad kan man göra för att bevara den historiska känslan i huset samtidigt som man skapar en originell inredning som passar dagens stil och behov?

    Svara
    1. Viktor

      För att bevara den historiska känslan i huset samtidigt som man skapar en originell inredning som passar dagens stil och behov är det viktigt att kombinera traditionella detaljer med moderna inslag. Genom att behålla äldre element som t.ex. takbjälkar, trägolv eller kakelugnar kan man bevara husets historiska karaktär. Samtidigt kan man addera moderna möbler och färger för att skapa en unik och anpassad stil. Genom att använda sig av kontraster mellan gammalt och nytt kan man uppnå en harmonisk balans mellan det traditionella och det moderna.

      Svara
  2. Henrik Berg

    Hej! Jag undrar om du har några tips på originell inredning för ett historiskt hus från 1700-talet? Jag vill behålla den historiska känslan men lägga till något unikt och annorlunda. Har du några idéer eller rekommendationer? Tack på förhand!

    Svara
    1. Katarina Yngvesson

      Absolut! För att bevara den historiska känslan i ditt 1700-talshus kan du överväga att behålla originaldetaljer som takbjälkar och trägolv. För att lägga till en unik touch kan du använda färger och tapeter inspirerade av den tidsperioden, eller till och med välja moderna tapeter med historiska mönster. Antika möbler och vintagedekorationer kan också bidra till att skapa en autentisk atmosfär. Att inkludera konstverk eller fotografier som visar husets historia kan vara ett annat unikt och personligt sätt att dekorera. Sammanfattningsvis, genom att kombinera autentiska detaljer med unika inslag kan du skapa en originell inredning som behåller sin historiska charm. Lycka till med ditt projekt!

      Svara
Lägg till kommentarer