...

Ett ovanligt L-format modulärt familjehus – Estar House av REC Architectura, Mexiko

REC Architectura's Estar House är ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko. Det är en unik lösning med många fördelar, inklusive ett effektivt förbrukande av markavstyckning, hög termisk komfort, förändringsbarhet, låg kostnad och robust material. Byggnaden uppnår hög prestanda med sina överlappande väggar, vändbar utsida, vind- och solskydd och förnyarelsekraft. Estar House är ett modernistiskt exempel på hur miljövänliga, följsamma och ekonomiska boenden kan skapas.

Det mexikanska arkitektkontoret REC Architecture har ritat Estar House. Huset togs i bruk 2012.

Ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko

Den är byggd i L-form, längs en betongvägg som fungerar som den huvudsakliga bärande konstruktionen och som också ger värme till hela byggnaden.

Ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko

Projektet är en modern, modulär design som utvecklades för en familj; det passiva systemet sparar upp till 85 % av energin. Huset är utformat för inomhusboende i landskapet och dess rörliga utrymmen kan anpassas till familjens olika behov i framtiden.

Ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko
Ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko
Ett ovanligt L-format modulärt familjehus i Mexiko
Ovanligt modulärt familjehus i L-form i Mexiko
Ovanligt modulärt familjehus i L-form i Mexiko

Rekommenderad läsning

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 3
  1. Marcus

    Jag är nyfiken på om detta L-formade modulära familjehus är en vanlig byggnadsstil i Mexiko eller om det är ett ovanligt koncept? Hur påverkar det husets funktionalitet och estetik? Finns det några fördelar eller nackdelar med denna design? Tack på förhand för svar!

    Svara
  2. Alexander

    Hur ser interiören ut i Estar House? Har den modulära designen några fördelar jämfört med traditionella hus?

    Svara
  3. Karlström Anders

    Är detta ovanliga L-formade modulära familjehus, Estar House av REC Architectura i Mexiko, tillgängligt för försäljning eller är det ett unikt designprojekt? Är det möjligt att bygga detta hus på andra platser eller är det specifikt för Mexikos klimat och omgivning? Ser du några fördelar eller utmaningar med detta modulära huskoncept? Tack för din input!

    Svara
Lägg till kommentarer