...

En kurvig arkitektonisk skapelse i Matsubara –en harmoni mellan form och innehåll av Fujiwarramuro

Matsubara rymmer en kurvig arkitektonisk skapelse, gestaltad av Fujiwarramuro. Det är skönheten som kommer av att både yttre form och innehåll harmonerar perfekt. Effekterna av detaljerade handgjorda murverk, fönster samt fasadkonstruktioner ger byggnaden en magnifik dotter. Utvalda trä- och stålmaterial höjer dessutom lokalernas elegans. Denna arkitektoniska skapelse är enastående i sitt slag.
Fasaden på ett ovanligt hus i Matsubara

Här byggdes en takterrass, ett vardagsrum och ett musikrum för gästerna.

Interiören i detta ovanliga hus i Matsubara
Inredning för ett kök med matplats

En dag ville en kund ha ett musikrum till sin fru, där han kunde sjunga och umgås med sina vänner. Tomtens storlek var mycket begränsad, men vi försökte matcha formen genom att kombinera den med interiören.

Interiör i ett kök med matplats

Sångrummet ligger på bottenvåningen och badrummet – på vägen till andra våningen. Vi skapade öppna fönster och en vägg vid vägkanten för att förvandla det trånga huset till ett vackert landskap.

Inredning för ett barnrum
Sångrum i hemmet i Matsubara

Husets exteriör är i zink- och titanlegering, som följer det geometriska mönstret i den arkitektoniska strukturen. Matsubara har många trådnätfabriker. Fönsterrutorna skjuter utåt, och vi har fäst skärmar som du kan använda nätverket till.

Planritningar av ett ovanligt hus i Matsubara

Läs mer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg än )
Hugo Lind

Jag föddes och växte upp i en familj där renovering och byggnation var en central del av vårt liv. Min far var byggentreprenör och jag tillbringade mina tidiga år med att följa honom på olika byggarbetsplatser. Att se hur han förvandlade gamla och nedgångna hus till vackra och moderna hem inspirerade mig och väckte min passion för renovering. Mer detaljerad

Webbplats med användbara tips för varje tillfälle
Comments: 2
  1. Nils

    Vad tycker läsaren om den kurviga arkitektoniska skapelsen i Matsubara? Tycker du att det finns en harmoni mellan formen och innehållet av Fujiwarramuro?

    Svara
  2. Jenny Lundqvist

    Vad inspireras arkitekterna av när de skapar dessa kurviga och harmoniska byggnader i Matsubara? Är det en traditionell japansk stil eller finns det influenser från andra arkitektoniska rörelser?

    Svara
Lägg till kommentarer